7 kikkaa, joilla pääset eroon hiusten rasvoittumisesta

Julkaistu:

Hiukset
Jos rasvoittuvat hiukset rassaavat, nämä neuvot tulevat tarpeeseen.
Pesetkö hiukset päivittäin siksi, että ne rasvoittuvat jo yhdessä vuorokaudessa sietämättömän näköisiksi? Siinä tapauksessa Prevention-sivuston listaamat tukkataiat ovat kokeilemisen arvoisia.

Eikä kysymys edes ole taioista. Muutamalla arkisella kikalla voi helpottaa hiusten rasvoittumista huomattavasti.

1. Puhdista hiusharja

Päivittäin käyttämäsi väline saattaa rasvoittaa hiuksiasi kahdella eri tavalla: joko harjaat hiuksiasi turhan paljon, jolloin hiuspohjan öljy leviää helpommin pituuksiin, tai harjaat likaisella harjalla, jolloin rasva ja mahdolliset hiustuotteet siirtyvät harjasta hiuksiin.

Pidä harjaaminen siis hillityllä tasolla ja pese hiusharja säännöllisesti.

2. Älä anna hiusten kuivua itsekseen

Varsinkin, jos kärsit nopeasta rasvoittumisesta, hiukset kannattaisi aina kuivata föönillä.

Fööni ja sen ilmavirta nostavat hiukset irti päänahasta ja kuivattavat ne kuohkeiksi, jolloin päänahan rasva ei pääse hiuksiin yhtä helposti kuin silloin, kun tukka jää littanaksi päätä vasten.

Preventionin artikkelin mukaan hiustenkuivaajan lämpö myös vie osaltaan hiuspohjan rasvaa pois.

Psst! Kokeile myös näppärää tyvirautaa, josta vinkkasimme aiemmin! Tämä keino on takuuvarma.

3. Näpit irti hiuksista

Hiusten näprääminen, sukiminen ja kaikenlainen koskettelu kannattaa pitää minimissä. Sen lisäksi, että sormista siirtyy hiuksiin rasvaa, hiusten ylimääräinen hiplaaminen voi lisätä hiuspohjan omaa talituotantoa.

Kun pidät sormet erossa tukasta päivän aikana, rasvoittuminen rauhoittuu.

4. Vältä tuotteita, jotka lupaavat kiiltoa

Sanomattakin on selvää, että jos hiukset muutenkin kiiltävät rasvasta, ne eivät tarvitse ekstrakiiltoa hiustuotteista. Vältä sekä kiiltoa lupaavia hoito- että muotoilutuotteita.

5. Pese välillä syväpuhdistavalla shampoolla

Muista myös, että tuotejäämät eli hiustuotteiden kerrostuminen ja kasaantuminen hiuksiin ja hiuspohjaan voivat aiheuttaa nopeamman oloista rasvoittumista.

Siksi hiukset kannattaa pestä kerran pari kuukaudessa syväpuhdistavalla shampoolla.

6. Apua omenaviinietikasta

Omenaviinietikan käyttö hiusten hyväksi on ikivanha oppi.

Myös Prevention neuvoo hoitamaan sillä hiuksia ja rasvoittuvaa päänahkaa. Kupillinen lämmintä vettä ja kaksi–kolme ruokalusikkaa omenaviinietikkaa muodostavat seoksen, joka auttaa poistamaan ylimääräistä öljyä ja tuotejäämiä ja tasapainottamaan hiuspohjan pH:ta, jolloin myös luontainen talituotanto voi tasapainottua.

+ 1 Kokeile tuplapuhdistusta

Kerroimme viime viikolla uudesta hiustenpesutyylistä, tuplapuhdistuksesta. Vähän kuin kasvotkin, myös hiukset pestään nyt kahteen otteeseen. Tapa lupailee hiuksista ja hiuspohjasta puhtaampia ja hyvinvoivia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt