MyStyle

Helppoa ja ilmaista! 4 pientä tekoa, joista ihosi kiittää

Julkaistu:

Me Naiset
Tie parempaan ihonhoitoon käy perusasioiden kautta. Tarkista, että nämä asiat ovat kunnossa ennen kuin tartut kalliisiin rasvoihin.
Vuodenvaihteessa moni tekee kaikenlaisia ryhtiliikkeitä arjessaan. Yksi niistä voi olla pitää ihosta paremmin huolta.

Ihonhoidon ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa kalliita seerumeita ja monivaiheisia naamanpuunausoperaatioita. Vaikka nekin ovat kivoja, ihan ensin on hyvä panna perusasiat kuntoon.

Kokosimme neljän askeleen ohjelman, josta kannattaa aloittaa. Se on hyvin yksinkertainen, mutta mahdollisuudet saada tuloksia ovat hyvät, jos yksikin kohdista on aiemmin ollut retuperällä.

1. Varmista, että puhdistat kasvot huolella

Jos sinulla on tapana mennä meikit naamassa nukkumaan, kasvojen nopeakin iltapesu on jo iso parannus. Asiantuntijan mukaan meillä naamamme jo putsaavillakin olisi kuitenkin parantamisen varaa, sillä moni hutiloi toimenpiteessä. Jos yhdellä pesukerralla ei vielä tule puhdasta, operaatio kannattaa toistaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mistä sitten tietää, jäikö kasvoihin likaa, jos ne ainakin näyttävät puhtailta?

– Sen voi testata pyyhkäisemällä ihoa kasvovedellä kostutetulla vanulapulla. Jos siihen tarttuu yhtään väriä, puhdistus kannattaa tehdä uudestaan, estenomi ja kosmetologi Maria Kahilampi neuvoi Me Naisten jutussa.

Kasvojen puhdistaminen on tärkeää paitsi lian poistamisen vuoksi myös siitä syystä, että parhaistakaan voiteista ei ole hyötyä, jos ne levittää rasvasta ja meikistä tukkeutuneelle iholle.

2. Muista pestä meikkisiveltimet

Saatoit huomata, että tämä artikkeli on varsin puhdistuskeskeinen. Puhtaus on paikallaan, sillä lika ja bakteerit saattavat saada ihon reagoimaan.

Jos kasvoille ilmestyy epäpuhtauksia, syy ei välttämättä ole käytetyssä tuotteessa vaan levitysvälineissä. Bakteerit saattavat viihtyä vähän liiankin hyvin meikkisiveltimissä, jos niitä ei puhdista ja kohtele hyvin. Sieltä pöpöt sitten leviävät meikkituotteisiin ja kasvoille.

Yleisin neuvo lienee, että henkilökohtaisessa käytössä olevat meikkisiveltimet olisi hyvä pestä vähintään kahden viikon välein. Jotkut siveltimistä saattavat kuitenkin vaatia tiheämpääkin pesuväliä. Asiaan kannattaa kiinnittää huomiota etenkin, jos iho oireilee.

Esimerkiksi täältä löydät ohjeet ja kätevän vinkin meikkisivellinten pesuun.

3. Kiinnitä huomiota tyynyliinaan

Bakteeri- ja likapesäkkeet eivät suinkaan lopu meikkisiveltimiin. Jos on yhtään taipumusta pöpökammoon, vaaranpaikkoja suorastaan vilisee ympärillä: tyynyliina, pyyhkeet, hiukset...

Esimerkiksi hiustuotteet myös voivat sisältää kemikaaleja, joista osa saattaa ärsyttää ihoa. Hiuksista ne päätyvät tyynyliinaan ja tyynyliinasta iholle.

Ihon tehtävä on kuitenkin myös suojata meitä, joten pöpökammoa ei ole tarpeen kehittää, mikäli sellaista ei vielä ole päässyt syntymään. Mikäli kasvoihin kuitenkin ilmestyy ylimääräisiä epäpuhtauksia, tyynyliinan vaihtoväliä kannattaa ehkä hieman lyhentää.

Esimerkiksi Martat suosittelee vaihtamaan tyynyliinat puhtaisiin viikon, korkeintaan parin välein.

4. Hiplaa vähemmän

Jos edellisessä kohdassa oli jo tarpeeksi, tämä viimeinen se vasta kauhistuttaakin. Mutta tosi on, että käsistä kasvoihin, silmiin ja limakalvoille päätyy asioita, joita ei haluaisi edes ajatella. Jos kasvoja on ihan pakko koskettaa, käsipesu ennen sitä on yleensä paikallaan.

Koskettelun lopettamisella voi olla muitakin hyötyjä kuin bakteereilta välttyminen. Viivi esimerkiksi sai huultensa kuivumisen helpottamaan, kun hän lakkasi nypläämästä rohtuneita kohtia sormillaan.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Uusi ihmenaamio auttaa akneen, punoitukseen ja ihon kuivuuteen – ja sen voi tehdä kotona kahdesta aineesta!

Varpu, 33, teki yhden muutoksen ihonhoidossa – kuivuus ja kiristys katosivat saman tien

Oho! Nukkuminen pilaa ihosi ja hiuksesi – näin vältät 8 pahinta virhettä

Teetkö sinäkin nämä virheet kasvojenpesussa? 6 vinkkiä, joiden avulla iho pysyy hyvässä kunnossa

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt