Aiotko tehdä vanhojentanssimeikin itse? Tässä ovat onnistumisen kannalta tärkeät vinkit - MyStyle - Ilta-Sanomat

Aiotko tehdä vanhojentanssimeikin itse? Tässä ovat onnistumisen kannalta tärkeät vinkit

Mahdollisimman hyvä pohja alkaa ihonhoidosta, ja meikki loppuu viimeistelyyn eli kiinnityssuihkeeseen.

Julkaistu: 20.1.2019 15:15

Juhlameikki vanhojen tansseihin on täysin mahdollista tehdä myös itse! Kokosimme neuvot, joilla onnistut.

Vanhojenpäivään saa helposti kulumaan hurjan määrän rahaa. Onneksi kaikkea ei tarvitse ostaa ammattilaiselta: kaunis juhlameikki vanhojen tansseihin syntyy hyvin myös kotona.

Hoida ihoa, mutta lempeästi

Juuri tanssiaispäivän alla ei kannata vaihtaa ihonhoitotuotteita tai testata voimakkaita naamioita tai kuorintoja. Varsinkin, jos ihosi reagoi herkästi muutoksiin, saattaa uusi pesuaine, voide tai naamio saada sen punoittamaan, kuivumaan tai pukkaamaan epäpuhtauksia pintaan.

Ihotyypistä riippumatta huolellinen kosteutus kannattaa, koska kovin kuivuneelle iholle meikki on vaikea levittää tasaisesti. Vartalon iho, kädet, huulet ja kasvot kaipaavat kaikki talven keskellä rasvausta.

Käytä aikaa sävyvalintoihin

Pohjameikin tuotteiden värisävyjen valinta on tarkkaa puuhaa. Jos ostat uuden meikki- tai peitevoiteen tai varjostustuotteen, katso sävyä kaupan valojen ja vessan lampun loisteen lisäksi myös päivänvalossa.

Silmämeikin tai huulipunan värin voi napata mekosta, kuten moni näyttelijä teki viimeisimmässä Golden Globe -gaalassa. Täydellinen huulipunasävy saattaa löytyä myös ihon sävyn perusteella.

Kestävä pohja

Juhlameikissä pitkäkestoisiksi ja vedenkestäviksi luvatut tuotteet ovat hyödyksi. Ohuet ja huolellisesti levitetyt meikkivoidekerrokset tuovat kestoa paremmin kuin paksu kerros tuhtia voidetta.

Silmämeikin pohjustusvoiteesta on juhlameikkaajalle monenlaista iloa. Sen avulla voi paitsi pohjustaa luomet, myös piilottaa finnit ja pitää huulipunan tarkkarajaisena.

Tasapaino kaikessa

Edelleen toimiva klassikkovinkki kuuluu, että meikin painopisteen kannattaa olla joko silmissä tai huulissa. Se ei tarkoita, että jompikumpi kohta pitäisi jättää kokonaan meikkaamatta. Räväkän huulipunan pariksi sopii kevyt silmämeikki ja tumman silmämeikin kaveriksi neutraali huulipuna.

Meikkaa kulmat klassisesti

Supertarkasti piirrettyjen Instagram-kulmakarvojen aikakausi alkaa olla ohi, joten pikkutarkasta väkertämisestä ei tarvitse ottaa paineita. Kulmat kannattaa silti meikata, sillä ne täydentävät meikin ja tuovat kasvoille ryhtiä.

Jos haluat saada luonnollisen näköiset kulmat vähällä vaivalla, tutustu tähän yksinkertaiseen tekniikkaan. Jos taas kulmakarvat ovat sinulle yksi meikin tärkeimmistä osista, ota tästä täydellisten kulmien pitkä oppimäärä haltuun.

Revittele ripsillä

Tuuheat ripset kuuluvat olennaisesti juhlameikkiin. Jos luotat ripsivärin tuuheuttavaan voimaan, kokeile meikkitaiteilijan levitystekniikkaa, jolla maskarasta saa kaikki tehot irti.

Tekoripsiäkään ei kannata pelätä. Halvatkin ripset muuttuvat ylellisen näköisiksi harjaamalla, ja tekoripsien kiinnittämisessä harjaantuu nopeasti. Katso kuvalliset ohjeet ripsien kiinnitykseen tästä.

Muista viimeistely

Meikinkiinnityssuihke antaa valmiille meikille hyvän pidon ja viimeisen silauksen. Valitse matan tai kuultavan pinnan (dewy finish) antava tuote.

Harjoittelu kannattaa

Pääset nauttimaan juhlapäivästä ilman ylimääräistä jännitystä, kun harjoittelet meikin tekoa muutaman kerran etukäteen. Harjoittelemalla näet myös, kuinka kauan meikin tekeminen kestää. Varaa vanhojen tanssien aamun meikkihetkeen vielä hieman ekstra-aikaa, jotta vältyt kiireeltä.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Menikö silmänrajaus taas tuhraukseksi? Etsi silmien muodolle oikea tyyli

8 helppoa juhlakampausta, jotka onnistuvat tumpeloltakin – kokosimme parhaat videot

Huippumeikkaajan helppo kikka, jonka avulla meikkisi näyttää hyvältä valokuvassa

Näin värjäät hiukset kotona: 15 ammattilaisen vinkkiä

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?