Rajauskynä tekee huulimeikistä kauniimman ja kestävämmän – testasimme 7 kynää, voittaja on hyvä ja halpa - MyStyle - Ilta-Sanomat

Rajauskynä tekee huulimeikistä kauniimman ja kestävämmän – testasimme 7 kynää, voittaja on hyvä ja halpa

Julkaistu: 17.1.2019 11:03

Huulimeikin päivittäinen käyttäjä testasi ja arvioi joukon huultenrajauskyniä. Näin linerit pärjäsivät.

Huultenrajauskynä toimii kahteen tarkoitukseen: huulten tarkkaan rajaukseen eli ääriviivojen määrittelemiseen tai jopa hieman muhkeampien huulten taikomiseen sekä pohjustamaan huulia eli lisäämään huulimeikin kestävyyttä.

Otimme muutaman edullisen ja kiinnostavan huultenrajauskynän testiin ja arvioimme tuotteet.

Maybelline Color Sensational Shaping Lipliner, 6,90 €

Huultenrajauskynä on miellyttävä levittää, sillä se ei ole liian kova tai kuiva eikä liian pehmeä. Rajaus pysyy huulilla mukavasti koko päivän syömisestä ja varomattomuudesta huolimatta.

Testissä oleva punainen sävy menee yhteen suurimman osan punaisten huulipunien kanssa. Tästä tuli testiaikana luottotuotteeni, jota käytin monen kirkkaanpunaisen huulipunan kanssa.

Arvosana: 4½ / 5

Isadora Sculpting Lipliner Waterproof, 10,90 €

Huultenrajauskynän koostumus on mukavan pehmeä, muttei liian rasvainen. Se levittyy hyvin ja helposti ja pysyy huulilla mukavasti koko päivän.

Vaivaton ja helppo tuote eli sanoisin, että oikein kelpo huultenrajauskynä.

Arvosana: 4+ / 5

Lumene Nordic Seduction rajauskynä, 12,90 €

Kynässä on intensiivinen väri, paljon pigmenttiä ja mukava koostumus. Se levittyy pehmeästi ja helposti.

Rajauskynä toimisi muuten loistavasti, mutta sen muotoilu on hankala. Kun huulia rajaa kynällä, osuu sen muovinen reuna huuliin, sotkee lopputuloksen ja tuhriintuu väristä.

Arvosana: 3½ / 5

BareMinerals Statement Under Over Lip Liner, 24,90 €

Mineraalimeikkimerkin kynä on mielestäni todella perus huultenrajauskynä. Ei säväytä erityisesti, mutta ei myöskään aiheuta pettymystä.

Miinusta tulee melko helposti leviävästä koostumuksesta. Tässä ei tosin ole samaa outoa hajua, joka on merkin huulipunassa. Perus hyvä tuote.

Arvosana: 3 / 5

Miss Beauty London Lip Pencil, 1,69 €

Prismoissa ja Tokmanneissa myytävällä markettikynällä on yllättävän haastava saada aikaan siistit rajat. Siinä on hieman liian kuiva koostumus, ja tuntuu siksi raapivalta huulilla. Väri ei levity tasaisesti.

Pysyvyys on kuitenkin ihan ok, mutta väri tuhraantuu turhan helposti kosketuksesta.

Arvosana: 2½ / 5

Pretty by Flormar Styler Lip Pencil, 3,95 €

Tokmannilta löytyvän meikkisarjan kynässä on liian kuiva ja kova koostumus huultenrajauskynälle. Ei luista huulilla vaivattomasti, vaan raapii ikävästi.

Yllätyn kuitenkin siitä, että kuivasta koostumuksesta huolimatta jälki on tasaista ja levittyy helposti. Kestää päivän eikä sotke. Ei silti yllä koostumuksensa vuoksi suosikkeihini.

Arvosana: 3 / 5

Boho Green huultenrajauskynä, 7,50 €

Boho Green on ranskalainen, hyvinvointiliikkeistä löytyvä luonnonkosmetiikkasarja. Sen rajauskynän kuiva ja kova koostumus tuntuu aluksi raapivan huulia. Kynää joutuu painamaan huulia vasten, jotta siitä irtoaa väriä.

Pysyvyys on hyvä, kunhan väriä ensin saa hinkattua huuliin. En kuitenkaan ottaisi tätä päivittäiseen käyttöön kuivuuden vuoksi.

Arvosana: 2½ / 5

Kuvat: Valmistajat

MyStyle testaa kosmetiikkaa joka torstai. Kaikki kauneustuotearviomme löydät täältä! Seuraa muotia ja kauneutta myös Instagramissa @iltasanomatmystyle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?