Näin paljon hiustyyli voi vanhentaa – näyttelijää ei ole tunnistaa - MyStyle - Ilta-Sanomat

Näin paljon hiustyyli voi vanhentaa – näyttelijää ei ole tunnistaa

Megan Fox omilla ja astetta vanhentavilla hiuksilla.

Julkaistu: 16.1.2019 18:44

Megan Fox yllättää uudessa kampauksessa, joka saa tähden näyttämään reilusti todellista vanhemmalta.

2000-luvun suosikkinäyttelijä Megan Fox, 32, kuvattiin juuri uuden elokuvansa kulisseissa.

Megan Fox muistetaan yhtenä 2000-luvun kuumimmista näyttelijöistä.

Siis hetkinen, tämäkö kolmekymppinen Megan Fox? Se samainen nainen, joka oli reilu kymmenen vuotta sitten jokaisen nuoren miehen haave, kiitos Transformers-elokuvien Mikaela Banesin?

Kyllä. Hiukset vain hämäävät.

Fox kuvaa Etelä-Koreassa uutta, 1950-luvulle sijoittuvaa sotaelokuvaa The Battle of Jangsaria. Hän esittää toimittaja Marguerite Higginsiä, ja rooliin kuuluvat tietysti ajanmukaiset hiukset.

Megan Foxia ei meinaa tunnistaa hiustyylissä, joka on kaukana todellisesta.

Vanhentavaan hiustyyliin vaikuttaa moni asia: sävy, hiusten kunto, pituus ja muotoilu.

Kuvat roolihahmon ja todellisen Megan Foxin välillä ovat hyvä osoitus siitä, kuinka paljon hiustyyli voi vanhentaa – tai päinvastoin nuorentaa ilmettä.

Tumma ja kiiltävä tukka on Meganin tavaramerkki.

Viime vuosina Megan on nähty esimerkiksi pitkässä ja liukuvärjätyssä tukassa.

Megan Fox on aina viihtynyt tummassa tukassa.

Megan Fox on nähty myös lyhyemmässä tukassa. Hän on naimisissa näyttelijä Brian Austin Greenin kanssa.

Mieti pituutta

Vanhentava tukka voi olla esimerkiksi liian lyhyt.

Olemme kertoneet aiemmin, että hiusten erilaisilla leikkauksilla saa korostettua kasvojen parhaita puolia. Nuoremman olemuksen kasvoihin saa leikkauksella, jossa polkan pituus on viitisen senttiä leuan alapuolella.

Samaa on sanonut hiusstylisti Laini Reeves.

– Naiset tuntuvat leikkauttavan hiuksensa lyhyiksi tiettyyn ikään tullessaan. Usein pidempi tukka on kuitenkin ikääntyville kasvoille ja leukalinjalle jopa imartelevampi ja pehmeämpi vaihtoehto.

Sävy kuntoon

Ilmettä vanhentava hiustyyli voi johtua myös väärästä sävystä. Jos hiustensävy ei sovi omaan ihoon, se vanhentaa helposti. Tässä kannattaa konsultoida omaa kampaajaa.

Väri ei saisi myöskään näyttää kulahtaneelta. Kun väri alkaa haalistua, kiiltokin lähtee ja tukka alkaa näyttää väsyneeltä.

Myös kellertävät sävyt hiuksissa henkivät vanhanaikaisuutta. Ne voivat olla hiuksissa luonnostaan tai värjäysten tuloksena.

Liikaa volyymia

Kolmas asia, joka tekee hiustyylistä vanhentavan, on liika pito ja kuohkeus. Liika pito eli käytännössä hiuslakka voi saada aikaan kypärälookin, jossa karvakaan ei liikahda. Liika volyymi hiuksissa voi vanhentaa, jos tukka alkaa näyttää liian pallomaiselta, kerroimme aiemmassa jutussamme.

Huolehdi kosteutuksesta

Kuivat, kosteusköyhät, huonokuntoiset ja hapsottavat hiukset ovat yksi selvimmistä ikää tuovista asioista. Huolellinen ja säännöllinen hiustenhoito on yhtä tärkeää kuin oikea leikkaus ja väri. Ammattilaiset ovat sitä mieltä, että kosteutta tuovat tuotteet ovat avain terveen ja nuorekkaan näköisiin hiuksiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?