MyStyle

Voiko otsan sibeliusrypyt ehkäistä tai häivyttää itse? Kosmetologi vastaa

Julkaistu:

Kodin Kuvalehti
Kulmakarvojen välissä oleva pystyryppy voi olla ilmeikäs, mutta monia se myös häiritsee omissa kasvoissa. Mitä voisi itse tehdä, jos haluaisi välttyä ”sibeliusrypyltä”?
Kulmia tulee elämän aikana liikuteltua ahkerasti: milloin otsa menee mutruun huolesta, milloin kulmat kohoavat ilosta tai hämmästyksestä. Vuosien myötä lukemattomat liikkeet kohdistuvat samaan kohtaan, mikä jättää merkkinsä iholle.

Vaikka rypyt kertovat vain eletystä elämästä, alkaa monia vaivata kulmakarvojen väliin syntyvä pysyvä pystyryppy tai useampi. Peilin edessä mieleen tulee kysymys: voisiko niitä itse ehkäistä?

Syvä juonne johtuu ihon kimmoisuuden vähenemisestä iän myötä. Kimmoisuus vähenee, kun ihon syvempien kerrosten kosteuspitoisuus alenee. Ihosta tulee vanhetessa ontto ja pussimainen, jolloin juonteet korostuvat voimakkaammin.

Pidä huolta ihosta

Iän vaikutuksia voi kuitenkin kompensoida. Tässä kolme keskeistä asiaa, joilla syvää juonnetta kulmien välissä voi ehkäistä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
  1. Jos haluaa säilyttää ihon nuorekkaana mahdollisimman pitkään, kannattaa lopettaa tupakointi, sanoo prokosmetologi Krista Ranta koulutuskeskus Lumovasta.
  2. Toinen vältettävä asia on aurinko. Ihon kimmoisuutta heikentää myös runsas auringonotto. Vältä siis pitkää oleskelua auringossa.
  3. Ihoa kannattaa myös varta vasten helliä, sillä säännöllinen ihonhoito ja kosteutus kotona ja kosmetologilla auttaa ehkäisemään ryppyjä ja juonteita.

Alttius tulee perimässä

Kaikki ei suinkaan ole itsestä kiinni. Krista Ranta muistuttaa, että juonteisiin vaikuttaa myös perimä.

– Sen voi hyvin huomata katsomalla omia vanhempia tai iäkkäämpiä sukulaisia.

Usein sibeliusryppyyn havahtuu vasta, kun se alkaa jo vähän vaivata. Pelkillä kotikonsteilla sen hävittäminen ei enää onnistu.

– Juonnetta voidaan madaltaa tai se voidaan jopa kokonaan poistaa ammattilaisen tekemillä täyteainehoidolla tai sarjahoitona annettavalla mikroneulaushoidolla.

Lue lisää:

Kosmetologi: liiallinen sokerinsyönti näkyy ihossa – mutta ”sokerinaamasta” voi päästä eroon

Kai Lehtisen kolumni: Ryppyisenä nainen on rakkaampi

Harmaantua voi jo vuodessa ja 4 muuta faktaa hiusten vanhenemisesta

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt