MyStyle

Oletko lähdössä lomalle lämpöön? Ota mukaan apuväline, jolla aurinkorasvan levittäminen sujuu näppärästi ja sotkematta

Julkaistu:

Me Naiset
Tällä vinkillä suojaat ihon auringolta nopeasti ja tasaisesti sekä vältyt rasvan tahrimilta paidankauluksilta.
Olin hiljattain lomalla tropiikissa ja käytin tietenkin aurinkovoidetta suojatakseni ihoani säteilyn vaaroilta.

Vaikka ei muuten piittaisi ihonhoidosta, auringolta suojautuminen kannattaa. Asiantuntijat ohjeistavat käyttämään aurinkosuojaa myös talven paisteisina päivinä, sillä ultraviolettisäteily vahingoittaa ihoa, vaikka ulkona olisi kylmä.

Työlästä ja tahrivaa puuhaa

En usko, että ihmisten laiskuus aurinkosuojan käytössä johtuu tiedon puutteesta. Riskit, niistä isoimpana ihosyöpä, tunnetaan kyllä. Aurinko kuitenkin ruskettaa, mikä on monien mielestä kiva juttu. Ja pakko myöntää, että rasvaaminen on työlästä ja melko ikävää puuhaa.

Ei ole mikään itsestäänselvyys, että laadukaskaan aurinkovoide levittyy sutjakasti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vaikka voide olisi hyvin imeytyvää, erityisesti vaatteiden reunakohdat, hiukset ja vaikkapa bikinien narut tuppaavat tahriutumaan rasvaan, vaikka yrittäisi olla kuinka tarkka. Joskus valkoiset voiteet myös jättävät ihoon näkyviä raitoja, jos niitä ei saa levitettyä tarpeeksi tarkasti.

Levitä paremmin

Reissussa päätin kokeilla, olisiko aurinkovoiteen levittämiseen jokin näppärämpi (ja vähemmän mustia bikineitäni töhrivä) tapa.

Nappasin käteeni meikkivoiteen levittämiseen tarkoitetun siveltimen, pusersin voidetta suoraan putelista solisluun kuoppaan ja aloin levittää. Ainakin käyttämäni melko juokseva koostumus levittyi rintakehään hyvin. Koska olin jo ehtinyt pukeutua bikineihin, nostin toisella kädellä uima-asun naruja ja reunoja ja levitin voidetta tarkasti myös rajakohtiin.


Samalla lailla voitelu sujui myös, jos päällä oli jo paita tai toppi. Sivellin oli kätevä apuväline myös kaulan ja korvien ympäristön suojaamiseen. Ne ovat paikkoja, joissa voitelulta kaivataan erityistä tarkkuutta. Muut alueet rasvasin perinteiseen malliin käsin.

Älä uhraa parasta sivellintä

Siveltimellä lopputuloksesta tuli tasainen, ja todennäköisesti rasvaakin oli riittävästi, sillä en polttanut itseäni auringossa.

Ainoa miinus on, että sivellin menee rasvasta nopeasti likaiseksi. Sitä on siis pestävä. Koska aurinkorasva on yleensä melko jämäkkää tavaraa, sivellin vaatii erityisen huolellisen puhdistuksen. Parasta meikkivoidesivellintään ei siis kannata aurinkorasvalle uhrata.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Haaveiletko nuorekkaammasta ihosta? Kikat, joita ihotautilääkäritkin hehkuttavat

Varpu, 33, teki yhden muutoksen ihonhoidossa – kuivuus ja kiristys katosivat saman tien

Näppylät ovat huono mittari ihon terveydelle – niitä tuijottaessa tärkein ihoteko voi unohtua

Etsi näitä aineita aurinkorasvapurkin kyljestä – ihotautilääkärin vinkit

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt