Eroon kaksihaaraisista: Näin vältät hiusten haaroittumisen - MyStyle - Ilta-Sanomat

Estä kaksihaaraiset – kampaaja neuvoo 4 varmaa kikkaa

Julkaistu: 8.1.2019 11:53

Kärsitkö kaksihaaraisista? Näin vältät haaroittumisen ja hoidat jo haaroittuneet hiukset kuntoon.

Hiustenhoitovinkkejä kampaajalta, joka on työskennellyt muun muassa Bella Hadidin ja Kylie Jennerin kanssa? Parhaat kikat monen ikuisuusongelmaan, kaksihaaraisiin? Kyllä kiitos.

Julkkiskampaaja Cash Lawless jakaa Cosmopolitanille tietoutensa lähes jokaisen pidempihiuksisen, ei hiuksiaan jatkuvasti leikkauttavan hiusharmista, kaksihaaraisista – niiden synnystä, hoitamisesta ja välttämisestä.

Näin hiukset saa pidettyä mahdollisimman haarattomina.

1. Harjaa hiukset äänettömästi

Kaksihaaraiset johtuvat yksinkertaisesti hiusten vahingoittumisesta. Joskus syynä voi olla hiuksen ikä, mutta usein latvan jakautuminen kahtia johtuu hiusta vahingoittavista toimenpiteistä.

Ammattilaisen ensimmäinen vinkki liittyy hiusten harjaamiseen. Liian raju harjaus voi aiheuttaa kaksihaaraisia, joten hiukset kannattaa kammata auki mahdollisimman hellävaraisesti. Hyvä kikka tähän on kuunnella harjaamisen ääntä: sitä ei saisi kuulua lähes ollenkaan.

Jos siis kuulet rouheaa repimistä, harjaat liian lujaa.

2. Vältä kuuminta lämpötilaa

Suoristus- ja muotoilurautojen ja muiden kuumuutta hyödyntävien hiuslaitteiden lämpö vahingoittaa hiusta helposti. Mitä suurempi lämpötila, sitä suuremmat vauriot.

Lawless suosittelee testaamaan, kuinka alhainen lämpötila toimii omaan hiukseen: aloita laitteen alimmasta lämpötilasta ja nosta sitä pikkuhiljaa. Kun käsittelee pienempiä hiusosioita kerrallaan, lämpöä ei tarvita niin paljon.

– Jos saat pidettyä lämmön alle 180 asteen, voit hyvästellä kaksihaaraiset.

3. Tarkista hiustuotteiden ja lämpölaitteiden yhteensopivuus

Lawless kertoo, että useimmat öljyt ovat huono yhdistelmä kuumien rautojen kanssa. Esimerkiksi huonosti hiuksista huuhdottu hoitoaine voi höyrystyä kuumaa rautaa vasten.

– Sen sijaan, että muotoilet hiuksiasi, saatat keittää niitä, hän sanoo.

Kaksihaaraiset ovat suora seuraus ”keitetyistä” hiuksista. Samaan perustuu ammattilaisten varoitus märkien tai vähääkään kosteiden hiusten suoristamisesta. Se on hiuksille todella vahingollista. Muotoile siis aina puhtaita, tuotejäämittömiä hiuksia ja levitä raudan alle sopimattomat hiustuotteet vasta muotoilun jälkeen.

4. Lopeta hiusten nyppiminen

Jos tapanasi on nyppäistä löytämäsi huono latva pois, lopeta heti. Voimalla ja venyttämällä katkaistu latva on otollisin pohja kaksihaaraisen syntymiselle.

Eroon jo syntyneistä kaksihaaraisista?

Kaksihaaraisten syntymisen estäminen on paras tapa hoitaa haaroittuvia hiuksia. Jos hiukset kuitenkin ovat jo haaroittuneet, paras tapa hoitaa vahingoittuneita latvoja on niiden runsas kosteuttaminen.

Lawless suosittelee käyttämään runsaasti ja säännöllisesti hiusnaamioita, jotka kosteuttavat kuivia, vaurioituneita latvoja. Me Naisten toimittaja puolestaan vannoo aiemmassa jutussamme hiusöljyn nimiin.

Ainut tapa päästä kaksihaaraisista kokonaan eroon on niiden leikkaaminen. Esittelimme kaksi vuotta sitten hair dustingin, erityisen leikkaustyylin, jolla kaksihaaraiset saa pois jopa kotona menettämättä pituutta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?