MyStyle

Löydä paras värisi – katso tästä, millaisille ihonsävyille eri hiusvärit sopivat

Julkaistu:

Me Naiset
Onko ihosi pohjasävy kylmä vai lämmin? Tämä tieto voi ratkaista hiusväriongelmat kertaheitolla.
Täydellisen imartelevan hiusvärin valitseminen on tarkkaa puuhaa. Perussääntö on yksinkertainen: jos ihon pohjasävy on punertava, sopivat lämpimät hiusvärit parhaiten, ja jos taas ihon pohjasävy on kellertävä, viileät hiusvärit tuovat sen esiin parhaalla tavalla. Neutraalinsävyisen ihon kanssa käyvät sekä viileät että lämpimät hiusvärit.

Ihon pohjasävyn tunnistamiseen on muutamia yksinkertaisia kikkoja. Ihonvärin identifioimisen jälkeenkin voi kuitenkin tuntua siltä, ettei hiusväriviidakosta oikein ota selvää. Silloin tämä kuvallinen listaus tulee tarpeeseen!

Byrdie-sivuston jutussa hiusalan ammattilaiset neuvovat täydellisen hiusvärin valinnassa. Tällaisia vinkkejä heillä on:

Kylmä blondi

Platinablondit ja tuhkan- sekä hopeanvaaleat sävyt näyttävät parhailta vaalean, punaiseen taittavan ihon kaverina. Viileä hiustenväri nimittäin neutralisoi ihon punakkuutta.


Lämmin vaalea

Hunajaiset ja toffeiset vaaleat hiusvärit sopivat hienosti yhteen vaalean, viileänsävyisen ihon kanssa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Oliivinvihreään taittava iho voi näyttää väsähtäneeltä viileän blondin parina, mutta kullanvaalea hiusväri saa sen hehkumaan. Kultablondi sopii kylmiä vaaleita sävyjä paremmin myös tumman ihon kaveriksi.


Kuparinpunainen

Lämpimät punasävyt mansikkablondista kupariin pukevat vaaleaa ihoa, jonka pohjasävy on viileä tai neutraali. Tumma iho voi näyttää vihertävältä vaalean oranssinpunaisen tukan kanssa. Tummempi punaruskea hiusväri on tumman ihon pariksi varmempi valinta.


Viileä punainen

Sähäkkä, kylmä kirkkaanpunainen ja punaviiniin taittavat sävyt sopivat viileän vaalealla iholla varustetuille, mutta myös lämpimämmän, persikkaisen ihonsävyn omaaville.

Selkeästi oliiviin taittava ihon pohjasävy puolestaan ei välttämättä toimi viileän punaisen tukan kanssa. Vastavärit saattavat korostaa toisiaan niin, että oliivinsävyinen iho näyttää vihertävältä.


Kylmä ruskea

Kylmät suklaan- ja kahvinruskeat sopivat monelle. Erityisen kauniisti viileä ruskea kuitenkin imartelee lämminsävyistä ihoa, koska se pehmentää ihon keltaista pohjasävyä. Kylmä tummanruskea näyttää upealta myös monenlaisten tummien ihonsävyjen parina.


Karamellinen ruskea

Karamellin sävyillä tehostettu ruskea on loistava yhdistelmä neutraalin ja hieman keltaiseen taittavan ihon kanssa.


Viileä musta

Siniseen taittavat mustat ja oikein tummat, viileät espresson sävyt täydentävät hienosti lämpimänsävyistä ihoa. Niin oliivinvärinen, tumma kuin lämpimänvaaleakin iho näyttää hyvältä kylmällä mustalla kehystettynä.

Punertavanvaalea iho ja sinertävänmusta tukka sen sijaan voivat olla turhan jyrkkä yhdistelmä.


Mustanruskea

Lämpimään taittava tummanruskea näyttää kauniilta tumman ihon parina, mutta toimii myös viileän vaalean ihonvärin kanssa.


Pastellivärit

Villit pastellisävyt ovat enemmän tyyli- kuin ihonvärikysymys, mutta ihon sävyä voi tarkastella myös pastelliväriä valitessa. Tumman ihon kanssa käyvät parhaiten värikylläiset sävyt, kuten turkoosi ja fuksia. Haaleat vaaleat, kuten hento vaaleanpunainen ja liila, sopivat paremmin vaalealle iholle.

Vielä viimeinen niksi vastavärien maailmasta: lämpimänsävyinen iho ja sininen tukka ovat erityisen toimiva pari.


Lue lisää:

5 hiusväriä, jotka toimivat paremmin kuin anti age -voide

Jotain muuta kuin maantietä? 8 parasta sävyideaa ruskealle tukalle

Vaaleaa vai tummaa, lämmintä vai kylmää? Näin valitset itsellesi täydellisen kulmakarvasävyn

9 parasta sävyä vaaleille hiuksille – julkkikset näyttävät mallia

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt