Hallitsetko nämä? 10 tärkeintä asiaa, jotka opimme ihonhoidosta vuonna 2018 - MyStyle - Ilta-Sanomat

Hallitsetko nämä? 10 tärkeintä asiaa, jotka opimme ihonhoidosta vuonna 2018

Julkaistu: 30.12.2018 8:00

Joko käytät aurinkosuojaa ja seerumia? Entä onko kolmen puserruksen tekniikka tuttu?

Meikittömyys ja luonnollisen, mutta ihmeen hehkuvan näköinen iho kuuluvat vuoden 2018 suurimpien kauneustrendien joukkoon. Huomion kiinnittyminen ihon ulkonäköön on johtanut siihen, että myös ihon hoitamiseen on tänä vuonna suunnattu suorastaan ennennäkemätön määrä huomiota.

Siltä varalta, ettet ole jaksanut pysytellä mukana ihan jokaisessa ihonhoidon hullun vuoden käänteessä, kokosimme ammattilaisten suositukset ja kosmetiikkafanien innostukset yhdeksi listaksi.

Tärkeimmät opit, jotka saimme ihonhoidosta vuonna 2018:

1. Käytä rahat järkevästi

Kauneusalan ammattilaisten mukaan poispestävissä tuotteissa, kuten puhdistusaineissa, voi aivan hyvin säästää. Mieluummin rahaa kannattaa käyttää esimerkiksi voiteisiin ja seerumeihin. Halpakin putsari kannattaa kuitenkin valita ihotyypin mukaan.

2. Panosta muuhunkin kuin kosmetiikkaan

Eivätkö putsarit, seerumit ja voiteet tunnu tehoavan? Mieti hetki muuta elämääsi ennen kuin kannat lisää rahaa kauppaan. Kalleinkaan rasva ei kumoa esimerkiksi unenpuutteen, stressin ja hormonaalisten tekijöiden vaikutuksia ihoon.

3. Milloin ihotautilääkärille?

Jos iho on tulehtunut ja punoittaa äkäisesti, on aika soittaa ihotautilääkärin ajanvaraukseen. Myös syvät ihonalaiset muutokset ja iho-oireiden jälkeensä jättämät kuopat iholla ovat syitä hakeutua lääkärin vastaanotolle. Ihotautien erikoislääkäri Carl Kyrklund kertoo Me Naisissa, että moni sinnittelee pahojen iho-ongelmien kanssa turhan pitkään kotona.

4. Hanki seerumi!

Joko olet kokeillut seerumia ihon kosteutukseen? Kolmekymppinen Varpu pääsi seerumin avulla eroon ikävästä kiristyksen tunteesta. Erityisen trendikkäitä ovat C-vitamiinia sisältävät seerumit.

5. Kuoriako vaiko ei?

Ihoa ei tarvitsekaan kuoria! Ihotautien erikoislääkäri Maarit Vaalamo kertoo Me Naisissa, että iho kuorii kyllä itse itsensä, ja herkkää hipiää ylimääräinen kuorinta saattaa vain ärsyttää.

6. Opettele tuplapuhdistus

Varsinkin voimakkaan meikin poistamiseen suositellaan öljy- tai tuplapuhdistusta. Järeän meikin huolellinen puhdistaminen ei onneksi vaadi suuria rahamääriä: huomasimme, että ison putelin edullista puhdistusöljyä saa marketista noin neljällä eurolla, kun osaa etsiä oikeasta hyllystä.

7. Ihohuokosiin ei voikaan vaikuttaa

Vaivaako aikuisiän akne? Ihotautilääkärien mukaan syynä ovat mitä todennäköisimmin hormonit. Joissakin tapauksissa hormonaaliseenkin akneen voi kuitenkin vaikuttaa. Sen sijaan ihohuokosiinsa ei tuoreimman tiedon mukaan voi vaikuttaa. Ihotautilääkärin mukaan ihohuokosten määrä ja koko riippuvatkin perimästä, eivät siitä, millaisia ”huokosia häivyttäviä” tököttejä iholleen levittää.

8. Tärkein ihonhoitotekosi vuodesta toiseen

Näppylöitä ja kuivia kohtia tuijottaessa saattaa joskus unohtua, että tärkein ihonhoitoteko on aurinkosuojan käyttö. Myös ihotautilääkäreille aurinkovoide on yksi tärkeimmistä tuotteista.

9. Kolmen puserruksen tekniikka

Puristeletko finnejäsi? Niin mekin, vaikka ei saisi. Kuka niitä pikkuisia voisi vastustaa? Jotta iho ei kohtuuttomasti kärsisti puristelusta, kannattaa tutustua kolmen puserruksen tekniikkaan.

10. Vaihda putsari hellävaraisempaan

Kärsitkö toistuvista epäpuhtauksista iholla? Luota säännölliseen ja hellävaraiseen puhdistukseen, ammattilaiset suosittelevat. Liian kuivattavat tuotteet tai jatkuva tuotesarjojen vaihtelu voivat aiheuttaa lisää ongelmia. Ihon huolellisella puhdistamisella on oikeasti väliä – muun muassa siksi, että jos iholle jää meikkiä tai likaa, kosteuttavat tuotteet eivät pääse imeytymään kunnolla. Se taas ei varsinkaan Suomen talvessa ole yhtään hyvä juttu.

Mietityttääkö silmänympärysihon rypistyminen, kotitekoisen finnilaastarin loihtiminen tai jaderullaus? Lue lisää vinkkejä Me Naisista!

Lue lisää:

Hehkuva iho keinoja kaihtamatta – uudet ihonhoitotrendit kertovat säälimättömästä nuoruuden ihannoinnista

Pyllyyn puhkesi finni – mistä se kertoo?

Lähtisikö se syylänpoistoaineella? Naiset kertovat hulluimmista finnientuhoamiskeinoistaan – älä todellakaan kokeile kotona!

Mistä ihonhoidossa kannattaa maksaa? Kokosimme yhteen kunkin tuotetyypin plussat ja miinukset

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?