Kampaajat paljastavat, etteivät haavehiukset olekaan totta - MyStyle - Ilta-Sanomat

Kampaajat paljastavat, etteivät haavehiukset olekaan totta

Ihanat hiuskuvat eivät usein olekaan sitä, miltä näyttävät.

Julkaistu: 21.12.2018 18:26

Monen unelmahiukset eivät sittenkään ole totta. Kampaajat näyttävät nyt Instagramissa nykypäivän hiushuijauksen.

Tuhansien seuraama hiustaiteilija ja hiusväriasiantuntija Kristin Grip on saanut aikaan someilmiön julkaisemalla kuvia aidoista ja epäaidoista hiusväreistä.

Kampaaja kyllästyi siihen, että sosiaalinen media, kuten Pinterest ja Instagram, antavat hiuksista ja hiusvärien mahdollisuuksista usein täysin epärealistisen kuvan. Kuvanmuokkaussovellusten tarjoamilla filttereillä ja muokkaustyökaluilla kuka tahansa saa hiuksensa taiottua hetkessä virheettömiksi ja ”täydellisen” näköisiksi.

Näihin kuviin asiakkaat sitten vertaavat omia hiuksiaan, ja toivovat kampaajalla värejä, joita on lähes mahdoton toteuttaa – tai ainakaan ylläpitää helposti.

– Yhdeksän kymmenestä kuvasta, joita asiakkaat tuovat nykyään mukanaan kampaajalle, ovat filtteröityjä. Kuvan värit eivät ole aitoja ja usein saavuttamattomia. Moni somevaikuttaja julkaisee tällaisia kuvia, jotka ovat tietysti kauniita ja vangitsevia, mutta antavat asiakkaalle epätodellisia odotuksia siitä, mitä hiuksille voi tehdä, Kristin Grip kirjoittaa eräässä Instagram-julkaisussaan.

Toisen kuvaparin alle hän on tehnyt tekstin, jossa muistuttaa sekä kampaamoiden asiakkaita että ammattikampaajia somekuvien nurjasta puolesta.

– Katsokaa, kuinka käytin filtteriä muokkaamaan tämän kuvan vaaleita hiuksia. Saisin feikatulla kuvalla varmasti paljon tykkäyksiä, mutta valehtelisin työstäni ja kyvyistäni, jos julkaisisin sen.

– Asiakkaat, muistakaa tämä, kun valitsette esimerkkikuvia kampaajakäynnille. Yrittäkää valita kuvia, joita ei ole muokattu epärealistisiksi.

Samaa sanoi suomalaiskampaaja Jenna Granholm kampaamo Gyylistä aiemmassa jutussamme. Instagram vääristää helposti kuvaa todellisuudesta.

– Moni ajattelee, että heilautan täällä vain taikasauvaa, mutta ihan kaikki ei ole mahdollista.

Myös orlandolainen hiustaiteilija Kat Chase ottaa asiaan kantaa Instagram-julkaisussaan.

– Filtterit ovat tehneet odotuksista epärealistisia monella elämän osa-alueella, myös hiusalalla. Olkaa kilttejä ja muistakaa, että monet Pinterestin inspiraatiokuvat on helposti voitu muokata, Chase kirjoittaa ja kertoo, että hän postaa vain realistisia kuvia, jotta hänen asiakkailleen ei muodostu vääriä käsityksiä.

Filtteröinti ei koske vain vaaleita hiuksia, sillä myös muut sävyt saadaan näyttämään kuvanmuokkauksella helposti eri sävyisiltä. Pienikin muokkaus saa perushiukset näyttämään täydelliseltä Instagram-tukalta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?