Huulipunien jättitesti! Kokeilimme 19 erilaista huulipunaa, nämä ovat ehdottomasti parhaat - MyStyle - Ilta-Sanomat

Huulipunien jättitesti! Kokeilimme 19 erilaista huulipunaa, nämä ovat ehdottomasti parhaat

Julkaistu: 20.12.2018 13:12

Huulipunien himokäyttäjä testasi huulipunat markettikosmetiikasta laatubrändeihin, luonnonkosmetiikasta mineraalimeikkiin ja kotimaisista tuotteista maailman massamerkkeihin. Näin punapuikot sijoittuivat.

Sensai Silky Design Rouge, 36,90 €

Huulipuna ei vaikuta aluksi lainkaan lupaavalta, mutta yllättää lopulta todella positiivisesti. Puna pysyy ällistyttävän hyvin, vaikka syön päivän aikana tortilloja ja unohdan varoa sitä. Lisään punaa pitkän päivän aikana vain kerran, ja silti se näyttää vielä illallakin hyvältä.

Huulipunassa on pieniä hileitä, jotka yllättävät, koska ne eivät näy ennen levitystä. Puna ei kuitenkaan näytä huulilla liian säihkyvältä.

Tuote tuntuu miellyttävältä huulilta, eikä kuivata tai sotke. Puna ei tahraa edes kosketuksesta lainkaan.

Levittäminen on hieman hankalaa, sillä huulipuna on ohut kynä. Tämä on tosin ehkä totuttelukysymys.

Arvosana: 4+ / 5

Isadora Lip Desire Sculpting Lipstick, 15,90 €

Huulipuna levittyy mukavasti ja tasaisesti, mutta tuotetta tulee huulille helposti vähän liikaa. Paperin pussaaminen kuitenkin ratkaisee ongelman. Puna tuntuu huulilla mukavalta eikä lainkaan tahmaiselta tai kuivalta.

Päivän mittaan huomaan, että se kuitenkin kuivattaa hieman huuliani. Punaa täytyy myös lisätä heti syömisen jälkeen, jotta se pysyy siistinä ja edustavan näköisenä.

Tuote tahraa hieman kosketuksesta, mutta ei levähdä huulilta. Hyvä peruspuna.

Arvosana: 3½ / 5

Miss Beauty London, 2,49 €

Markettipuna tuntuu levittäessä erehdyttävästi huulirasvalta. Se on ihanan pehmeää ja levittyy helposti. Siinä ei ole kovin runsaasti pigmenttiä ja se kuultaakin hieman läpi. Lopputulos on kevyt ja lähes joka päivä huulipunaa käyttävän mielestä erittäin arkinen.

Tuote tuntuu huulilla miellyttävältä ja jopa hoitavalta.

Miinusta tulee siitä, että puna tahraa helposti, eikä sen pysyvyys ole huippuluokkaa, vaan sitä täytyy lisäillä päivän mittaan. Hintaansa nähden kuitenkin yllättävän hyvä!

Arvosana: 3½ / 5

Lumene Nordic Seduction -huulipuna, 16,90 €

Huulipunassa on runsaasti pigmenttiä, ja sen väri on intensiivinen ja kaunis. Sitä on kuitenkin hankala saada levittymään tasaisesti ja siististi. Huolitellun lopputuloksen aikaansaaminen on työlästä ja vie turhan kauan työaamuna. Koostumus on huulilla raskas ja helposti hieman paakkuisen näköinen.

Päivän aikana puna kuivattaa huulia ja tuntuu kiristävältä. Se kuitenkin kestää hyvin myös syömisen eikä tahraa pahemmin.

Arvosana: 2½ / 5

Nyx Professional Makeup Suede Matte Lipstick, 8,90 €

Tämän punan koostumus on hieman kuivan oloinen, ja siksi sitä on hankala levittää siististi. Puna ei liu’u huulilla samaan tapaan kuin kosteammat punat.

Tämä huulipuna tarvitsee ehdottomasti rajauksen siistin lopputuloksen saamiseksi. Punassa on reippaasti pigmenttiä ja lopputulos on näyttävä.

Huulipuna kestää suht hyvin päivän ajan, mutta noin 10 tunnin kuluttua huulimeikki on jo melko suttuinen lisäilystä huolimatta.

Kuivattaa hieman huulia kuivahkon koostumuksensa vuoksi.

Arvosana: 3 / 5

BareMinerals Statement Luxe-shine, 35 €

Mineraaleihin ja hoitaviin ainesosiin tuotteensa pohjaavan merkin huulipuna on todella kiiltävä ja tuntuu siksi mattapunien ystävästä vieraalta. Siinä on outo, laastarin liimaa tai sairaalaa muistuttava voimakas haju, joka ei houkuttele laittamaan sitä huulille. Haju kuitenkin katoaa pian levityksen jälkeen.

Huulipunaa on haastava saada levitettyä siististi todella liukkaan koostumuksensa vuoksi.

Paljon pigmenttiä, mutta sotkee helposti. Ei kestä päivän aikana siistin näköisenä, vaikka pysyykin keskivertopunan tavoin huulilla.

Arvosana: 3- / 5

Cien Lipstick, 3,99 €

Lidlin markettipunalla saa todella läpikuultavan ja huulikiiltomaisen lopputuloksen. Tämä muodostui ongelmaksi, sillä huultenrajauskynä erottuu punan kanssa ikävästi. Olisi varmaan toiminut paremmin ilman rajausta, mutta toisaalta punan liukas koostumus on sellainen, että siistiä lopputulosta on vaikea saada aikaiseksi ilman rajausta. Koostumus on huulirasvamainen ja kevyt.

Huulipunassa on saippuamainen hyvin voimakas tuoksu, joka ei tunnu hälvenevän päivän mittaan mihinkään. Tuoksu häiritsee, sillä se ei ole lainkaan miellyttävä. Ei pysy tuntia pidempään huulilla ja päivän aikana joutuu lisäämään useita kertoja.

Arvosana: 1½ / 5

Clarins Joli Rouge Gradation, 29,90 €

Paketti kertoo, että puna on kosteuttava ja pitkäkestoinen.

Ensimmäisessä se pärjää hyvin, sillä koostumus on huulirasvamaisen kosteuttava ja todella helposti levittyvä, mutta pitkäkestoisuus jää haaveeksi. Puna ei pysy huulilla kauniina edes paria tuntia, vaan kuluu todella nopeasti. Se myös tuhrii kosketuksesta.

Huulipuna on kaksisävyinen ja oletin, että sen tarkoitus on luoda huulille syvyyttä ja muhkeutta kahden eri sävyn ansiosta. Tässäkin menee ehkä hieman metsään, sillä sävyt ovat hieman liian erilaiset makuuni ja saavat aikaan kaksiväriset huulet, eivät kaunista valon ja varjon vaikutelmaa.

Arvosana: 1½ / 5

Clarins Joli Rouge Velvet, 27 €

Tämä pesee merkin toisen punan mennen tullen! Ihana koostumus, levittyy loistavasti ja saa aikaan kauniin lopputuloksen. Intensiivinen väri ja runsaasti pigmenttiä. Helppo saada aikaan näyttävä ja siisti huulimeikki.

Pysyy mukavasti jopa rasvaisen pizzan syönnin ajan. Pieni korjailu riittää ja huulet ovat taas kauniit.

Miinuksena se, että kuivattaa hieman huulia, kuten moni muukin mattapuna. Ei kuitenkaan pahimmasta päästä tässä. Erittäin hyvä puna!

Arvosana: 4½ / 5

Makiash Lipcolor Pen, 15,90 €

Tässä Elloksen huulipunassa on miellyttävä koostumus, ja se levittyy vaivattomasti. Plussaa myös runsaasta pigmentistä ja ihanan kirkkaasta väristä. Huulipuna ei kuivata huulia, vaan tuntuu jopa kosteuttavalta.

Puna kuitenkin tahraa kosketuksesta hieman, eikä pysyvyys ole aivan huippuluokkaa – huulimeikki kestää suht siistinä päivän ajan yhdellä lisäyksellä. Hento tuoksu, joka ei ole häiritsevä tai liian voimakas. Kynämäinen puna on helppo levittää eikä tarvitse välttämättä rajausta.

Arvosana: 3½ / 5

Oriflame The One Colour Unlimited Super Matte -huulipuna, 13 €

Ihanan pigmenttinen ja ihanan matta huulipuna! Kestää todella hyvin koko päivän, ei tahraa kosketuksesta ja selviytyy lähes ennallaan jopa syömisestä. Intensiivinen väri ja näyttävä lopputulos.

Miinusta vain hieman liian kuivasta koostumuksesta ja siitä, että kuivattaa huulia hitusen päivän aikana. Muuten liki täydellinen puna!

Arvosana: 4½ / 5

Pretty by Flormar Essential Lipstick, 4,95 €

Pakkaus näyttää halvalta ja sitä puna onkin.

Paketti kuitenkin hämää, sillä huulipuna on oikein mainio! Se kestää päivän ajan hyvin, ei sotke eikä tunnu huulilla miltään. Unohdan, että minulla on huulipunaa enkä varo sitä lainkaan, mutta silti puna pysyy melko siistinä.

Ainoa miinus on huulipunan kuivahko koostumus. Se ei kuitenkaan kuivata huulia ja levittyy tasaisesti, joten koostumus ei lopulta juuri haittaa.

Arvosana: 4+ / 5

Havu Cosmetics -huulipuna, 30 €

Huulipunaa on mahdotonta levittää siististi. Se ei liu’u huulilla lainkaan, eikä siitä tunnu irtoavan juuri mitään. Harmi, sillä luonnonkosmetiikkapuikko on nuoren suomalaisnaisen Lumi Maunuvaaran suunnittelema ja lanseeraama.

Punassa on pigmenttiä liian vähän ja lopputulos on laikukas. Punassa on jännä, puumainen haju. Johtuisiko pakkauksesta? Pakkaus on kuitenkin todella hieno.

Puna ei tahraa kosketuksesta, mutta näyttää alusta asti epäsiistiltä, koska sitä ei yksinkertaisesti saa levitettyä siististi.

Arvosana: 1½ / 5

Paese Argan Lipstick, 12,50 €

Puolalaisen meikkimerkin huulipuna on kiiltävä ja rasvamainen. Se ei ole kovin pigmenttinen ja se on vaikea saada levittymään siististi äärimmäisen liukkaan koostumuksensa vuoksi.

Puna tahraa kosketuksesta eikä kestä syömistä kovin siistinä. Sitä on pakko lisäillä useasti päivän aikana. Kuivattaa huuliani, vaikka luulisi, että argan kosteuttaisi. En pitänyt. Hauska yksityiskohta, että pakkauksessa on magneetti, joka imaisee punan kiinni.

Arvosana: 1½ / 5

Maybelline Color Sensational Shine Compulsion Lipstick, 12 €

Varoitus mattapunien ystävälle: aivan överikiiltävä lopputulos!

Puna on liukas ja pehmeän tuntuinen huulilla, mutta omaan makuun liika kiilto pilaa sen. Tuote tahraa todella helposti eikä pysy kauniina kuin hetken. Punalla on vaikea saada aikaan huoliteltu lopputulos. Myös huulipunan muoto tekee levittämisestä vaikeaa, sillä pää on todella tylppä.

Arvosana: 1½ / 5

Karaja Twin Shine Shine Duo -huulipuna, 24 €

Tässä punassa on niin perinteinen huulipunan tuoksu, kuin vain voi olla – ja se ei ole hyvä asia. Mieleeni tulee äitini huulipuna 90-luvun alkupuoliskolta, jota kokeilin salaa lapsena. Puna myös maistuu samalta. Maku häiritsee, koska se tunkee suuhun heti, kun sitä erehtyy raottamaan.

Koostumus on kuitenkin miellyttävä. Ei liian kiiltävä, muttei mattakaan. Mukavasti pigmenttiä ja vaivaton levittää. Pysyvyys on melko keskivertoa. Haju ja maku verottavat kuitenkin pisteitä.

Arvosana: 3 / 5

Boho Natural -huulipuna, 12,50 €

Tämä on testin kolmesta luonnonkosmetiikkahuulipunasta paras! Boho Green Make-Up on ranskalainen luonnonkosmetiikkasarja, joka tunnetaan suhteellisen edullisista tuotteista ja täysin kierrätettävistä, pääosin pahvista valmistettavista pakkauksista.

Huulipunan koostumus on todella kuiva, ja aluksi tuntuu, ettei siitä irtoa mitään. Homma kuitenkin helpottuu, kun punaa saa käytettyä hieman. Levittyvyys ei silti ole punan parhaimpia puolia.

Huulille saatu puna on kuitenkin miellyttävä ja kaunis. Se ei tunnu kuivattavalta eikä leviä tai tuhri, vaan pysyy kauniina. Ei ehkä pigmenttisin tuote, mutta riittävän peittävä. Kiva puna arkikäyttöön!

Arvosana: 4- / 5

L’Oréal Paris Color Riche Matte Addiction -huulipuna, 12,50 €

Erittäin hyvin ja helposti levittyvä koostumus, muttei kuitenkaan liian liukas. Huulipunalla on helppo saada aikaan siisti lopputulos.

Ainut miinus siitä, että puna tuntuu huulilla aluksi hyvältä, mutta parin tunnin päästä huomaan, että huuleni alkavat kuivua ikävästi.

Pysyvyys on kuitenkin hyvä, ja puna säilyy pitkään kauniina. Mukavan matta lopputulos! Mielestäni oikein kelpo huulipuna.

Arvosana: 4- / 5

Dr. Hauschka -huulipuna, 28,90 €

Legendaarisen luonnonkosmetiikkamerkin huulipunassa on melko voimakas maku. Maku hälvenee ajan kuluessa, mutta tarttuu ikävästi esimerkiksi juomapulloon, joka maistuu huulipunalta seuraavat pari päivää.

Puna levittyy hyvin, ja sillä on helppoa luoda siisti lopputulos. Se myös tuntuu huulilla miellyttävältä.

Huulipuna sisältää kimaltavaa helmiäistä, joten se soveltuu ehkä paremmin juhlakäyttöön. Kestää syömistä ja päivän hulinoita keskivertopunan tavoin.

Arvosana: 3+ / 5

Kuvat: Valmistajat

MyStyle testaa kosmetiikkaa joka torstai. Kaikki kauneustuotearviomme löydät täältä! Seuraa muotia ja kauneutta myös Instagramissa @iltasanomatmystyle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?