Yksi helppo kikka paljastaa, käytätkö oikean kokoisia rintaliivejä

Julkaistu:

Kikat
Ohjeella pääsee oikeiden liivien etsimisessä jo pitkälle.
Sitä luulisi, että oikean kokoisten rintaliivien ostaminen ei olisi neurotiedettä, mutta yllättävän monella menee sopivan koon löytäminen mönkään kerta toisensa jälkeen.

Esimerkiksi herttuatar Catherinea pukenut liiviasiantuntija June Kenton arvioi Independentille, että 85 prosenttia naisista ostaa väärän kokoisia liivejä. Rintaliivivalmistaja Triumphin pari vuotta sitten toteuttaman kansainvälisen selvityksen mukaan väärän kokoisissa rintsikoissa kulkee puolestaan 64 prosenttia naisista, kertoo The Huffington Post.

Oli todellinen luku mikä tahansa, prosenttikin on liikaa. Väärän kokoiset rintaliivit eivät tue ja tuntuvat epämukavilta – sitä paitsi miksi sitä hankkisi väärän koon, kun sopivakin on saatavilla.

Good Housekeeping kertoo helposta, nopeasta ja yleispätevästä kikasta, jolla oikean kokoisten liivien etsimisessä pääsee jo pitkälle. Tiesitkö, että rintaliiveissä avainasemassa on liivien ympärys, eivät suinkaan kupit? Jopa 80 prosenttia liivien antamasta tuesta tulee nimittäin sopivasta ympäryksestä – ja juuri ympärysmitan selvittäminen menee usealla meistä pieleen.

Sopivan ympärysmitan saa tietysti selville yksinkertaisesti mittaamalla. Tähän kannattaa pyytää liivimyyjän apua. On olemassa kuitenkin myös simppeli sääntö ja kikka, jolla sopivan ympärysmitan voi varmistaa: liivien ja selän tai kyljen väliin saisi mahtua vain kaksi sormea. Liivien ympäryksen täytyy siis olla niin tiukka, ettei sen alle mahdu kolmeakaan sormea.

Rintaliivejä kaupassa sovitettaessa liivit pitäisi myös kiinnittää löysimmälle hakaselle – niiden täytyy olla silloinkin niin tiukat, ettei sormia mahdu väliin kahta enempää. Tämä mahdollistaa ympärysmitan kiristämisen pikkuhiljaa ensin toisiin ja sitten kolmansiin hakasiin sitä mukaa, kun liivien jousto käytön myötä katoaa.

Rintaliivien siis kuuluu olla yllättävän tiukat – liian löysien liivien valitseminen on yksi yleisimmistä ja haitallisimmista rintaliivimokista.

Artikkeli on julkaistu Ilta-Sanomissa alun perin 1.2.2017.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt