MyStyle

11 tärkeää kysymystä rintaliiveistä – joko tiedät vastaukset kaikkiin?

Julkaistu:

Me Naiset
Ei enää koskaan epäsopivia ja epämukavia rintaliivejä! Kokosimme vinkit, joiden avulla onnistut.

1. Miten valitsen oikeankokoiset rintaliivit?

Moni käyttää vääränkokoisia rintaliivejä. Huonosti istuvat liivit tunnistaa siitä, että rintsikoiden ympärysosa hiertää tai on liian löysä. Uutena liivien ympäryksen tuntuman pitäisi olla napakka, mutta liivit eivät saisi puristaa. Liivin alareunan alle pitää mahtua kaksi sormea.

Jos jo uusissa liiveissä joutuu turvautumaan ulompiin hakasiin, ympärysmitta on liian suuri. Sisemmät hakaset on tarkoitus ottaa käyttöön vasta liivien venyessä vanhuuttaan.

Myös olkaimet viestivät rintsikoiden oikeasta koosta. Oikean pituiset olkaimet eivät valahda eivätkä jätä punaisia painaumia hartioihin.

Kuppikoko on liian pieni, jos t-paidan läpi kuultaa niin sanottu ”nelitissi”, eli rinnan yläosa pursuaa kupin yli. Liian pienet kupit saattavat aiheuttaa ylimääräisiä muhkuroita myös sivuille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

2. Mikä liivimalli on minulle paras?

Rintoja on monenlaisia – ja kaikki niistä ovat uniikkeja ja upeita. Rintojen kirjon vuoksi yksi ja sama liivimalli ei istu mukavasti kaikenlaisille rinnoille.

Sopivien liivien löytäminen muuttuu astetta helpommaksi, jos tietää, millaiset liivit tukevat omien rintoja muotoa parhaiten. Raskaat rinnat kaipaavat esimerkiksi tuekseen leveää olkainta. Pyöreille rinnoille passaa sen sijaan oikeastaan mikä malli vain. Lue lisää erilaisille rinnoille sopivista malleista:

Rintoja on ainakin 7 eri tyyppiä – tunnista omasi ja valitse liivit oikein

3. Miten rintaliivien istuvuutta voi parantaa?

Erityisesti kookkaat ja raskaat rinnat tulisi asetella kuppeihin hyvin, jotta rinnat saavat hyvän tuen liiveistä.

Paras tekniikka liivien pukemiseen on niin sanottu ”scoop and swoop” eli suomalaisittain kumarru ja kahmaise. Näin sen teet:
  • Pue rintaliivit ylle vapaalla tekniikalla.
  • Kumarru alaspäin.
  • Käytä vastakkaista kättä vastakkaiseen rintaan. Kahmi rintakudosta hellästi sivulta ja selästä kuppiin. Toista sama toiselle rinnalle.
  • Seiso suorassa, nosta etusormella ja keskisormella rintojasi keskeltä ylöspäin, jotta ne asettuvat kuppeihin.

4. Miten rintaliivit pitää pestä?

Rintaliiveissä käytetään usein herkkiä materiaaleja, jotka eivät siedä erityisen hyvin konepesua. Erityisesti kaarituelliset ja topatut liivit vanhenevat koneessa hyöriessään helposti ennen aikojaan.

Liiviliikkeiden ohjeiden mukaan rintsikat kannattaisi pestä käsin. Jos nyrkkipyykki kuulostaa turhan vaivalloiselta, ota käyttöösi näppärä pesuvinkki: ala huuhdella liivit aina suihkussa käymisen yhteydessä. Näin niitä ei tarvitse yhtenään olla pesemässä. Sama vinkki toimii urheiluliivien kanssa.

5. Entä säilyttää?

Rintaliivejä kannattaa säilyttää henkarissa niin, että kupit roikkuvat liivien keskiosasta henkarin kummallakin puolella. Liivit säilyttävät roikkuessaan paremmin muotonsa kuin silloin, jos säilytät niitä sikin sokin laatikossa.

6. Mistä tietää, että on aika heittää vanhat rintaliivit roskiin?

Tavallisista, hakasellisista liiveistä kannattaa luopua silloin, kun ne tuntuvat sisimmässäkin hakasessa väljiltä.

Urheiluliivit on puolestaan aika vaihtaa siinä vaiheessa, kun vedettäessä treeniliivien reunan kuminauhasta ei tunnu enää vastustusta. Myös ulkonäkö antaa vaihdontarpeesta osviittaa: Jos liivien kangas on kauhtunut tai väri haalistunut, liivit kannattaa panna vaihtoon.

7. Miten erilaiset liivit vaikuttavat rintojen ulkonäköön?

Jos haluaa kiinnittää huomiota siluettiinsa, ei ole ihan sama, millaiset liivit päälleen vetäisee. Havainnollistavat kuvamme näyttävät, miten paljon liivit vaikuttavat rintojen ulkomuotoon.

8. Millaiset rintaliivit sopivat avonaiseen juhla-asuun?


Oletko sinäkin kiikuttanut kotiisi ihanan, avonaisen mekon, joka paljastuu todelliseksi liivien vilauttajaksi vasta kotosalla? Et ole yksin.

Niin valloittavia kuin avarat mekot ovatkaan, liivien suhteen ne eivät ole yksinkertaisimmasta päästä. Riippuen siitä, minkä mallinen kolttu on, sen alle saattaa passata hyvin erilaiset viritelmät.

Testasimme aiemmin erilaiset ratkaisut rintaliivien jatkopaloista aina silikonifileisiin ja nänniteippeihin. Tsekkaa tästä, miltä erilaiset vaihtoehdot näyttävät mekkojen kanssa:

Millaiset rintaliivit avonaisen juhlamekon alle? Testasimme 8 vaihtoehtoa – kuvat havainnollistavat!

9. Mitä kannattaa pukea valkoisen paidan alle?


Valkoinen, ohuehko paita saattaa olla varsinainen riesa liivien käyttäjälle. Jokainen väri – myös se valkoinen – tuntuu kuultavan paidan läpi.

Aiemman testimme perusteella kaikkein parhaiten valkoisen paidan alle sopivat nudet liivit. Yllättäen myös kirkkaanpunaiset rintsikat ovat aivan passeli valinta. Ne eivät näy herkän kankaan läpi ensinkään yhtä vahvasti kuin esimerkiksi ne valkoiset.
10. Miten rintaliivien käytön voi lopettaa?

Rintsikoita ei ole tietenkään pakko käyttää. Liivittömään elämään astuminen saattaa kuitenkin tuottaa mietteitä ja hämmennystä. Siksipä olemme koostaneet vinkit, joiden avulla liivittömään elämään voi totuttautua pienin askelin.

11. Vaikuttaako ilman rintsikoita oleminen jotenkin rintoihin?

Moni rintsikoiden käyttäjä on kuullut huhun, että rinnat voivat venyä, jos rintaliivit jättää kotiin. Onko väitteessä perää? Plastiikkakirurgian ja kirurgian erikoislääkäri Kaarlo Ståhlberg kertoi taannoin Me Naisille, että tilanne saattaa olla itse asiassa aivan päinvastainen.

Erään ranskalaistutkimuksen mukaan rintojen roikkuvuus saattaa olla jopa vähäisempää, jos ihminen ei ole vuosikausiin käyttänyt liivejä. Kyseisen tutkimuksen mukaan rintaliivien jatkuva käyttäminen voi vaikuttaa rintojen luonnolliseen, pyöreään muotoon.

– Tämä perustuu ajatukseen, että kun rinnat eivät saa ulkoista tukea, voi sidekudos voimistua, ja rintalihas joutuu tekemään enemmän töitä.

Ståhlberg kuitenkin muistuttaa, että yksi tutkimus ei tee asiasta tieteellistä tosiasiaa.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Näin paljon rintaliivit vaikuttavat rintojen ulkonäköön – katso kuvat!

Helppo kikka paljastaa armotta, ovatko sovittamasi rintsikat oikeasti sopivat

Onko rintaliiviesi koko 75B tai 80C? Todennäköisesti se on sinulle väärä

Kumarru ja kahmaise – näin rintaliivit kuuluu pukea

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt