MyStyle

Turkiton tulevaisuus? Muotijätti Chanel hylkää turkikset

Julkaistu:

Muotiuutiset
Chanel ilmoittaa lopettavansa yhteistyön turkisalan kanssa.
Kansainvälisesti tunnettu muotitalo Chanel on ilmoittanut luopuvansa turkistarhoilta tulevien tuotteiden käyttämisestä mallistoissaan, kertoo Animalian tiedote sekä esimerkiksi muotijulkaisu Fashionista.

Päätös on osa muotitalon uutta linjausta, jossa se luopuu samalla myös eksoottisten eläinten, kuten krokotiilien, käärmeiden, liskojen ja keihäsrauskun nahasta.

Laajempi ilmassa oleva suuntaus

Muotitalo kommentoi ratkaisun olevan sen oma valinta, joka liittyy laajempaan ilmassa olevaan suuntaukseen.

– Tämä päätös antaa mahdollisuuden luoda uuden sukupolven luksustuotteita, jotka kunnioittavat perusarvojamme, kuten luovuutta, laatustandardeja sekä innovatiivisia materiaaleja, Chanelin tiedotteessa kommentoidaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sama ilmoitus muotitalolta toisensa perään

Myös Animalian toiminnanjohtaja Mai Kivelä kommentoi uutista lehdistötiedotteessa.

– Päätös on osa muotialan lumipalloefektiä. Nyt alkaa olla jo lyhyempi lista niitä merkittäviä luksusmerkkejä, jotka vielä käyttävät turkiksia, kuin toisin päin.

– Tässä asiassa on vain yksi suunta. Turkiksista kerran luopuneet tuskin palaavat takaisin, ja yhä useampi liittyy luopuneiden joukkoon, hän sanoo.

Viime aikoina turkisten käytöstä on luopunut moni merkittävä muotibrändi, kuten Michael Kors, Burberry, Gucci, Furla, Versace ja Jimmy Choo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Turkis puhuttaa myös politiikassa

Animalia muistuttaa tiedotteessaan, että Chanelin päätös on tuorein merkki suuntauksesta, joka näkyy maailmalla myös politiikassa.

Viime aikoina muun muassa Belgia ja Luxemburg ovat kieltäneet turkistarhauksen, ja Norjassa turkistarhauksen kieltäminen kirjattiin hallitusohjelmaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt