MyStyle

Kreisit glitternaamiot ja 6 muuta vuoden 2018 kauneustrendiä, joita emme jää kaipaamaan

Julkaistu:

Me Naiset
Heippa vaan, ihonhoitovauhkoilu ja epäkäytännölliset kiiltoluomet – takaisin ei tarvitse tulla ihan heti!
Jotkut kauneustrendit ovat ikuisia – ne eivät koskaan mene pois muodista. Suurin osa meikin, ihonhoidon ja hiustenlaiton villityksistä on kuitenkin nimenomaan villityksiä.

Listasimme seitsemän jälkimmäiseen kategoriaan kuuluvaa ilmiötä, joita ei harmita jättää vuoteen 2018.

1. Meikitön meikki, joka vie aikaa ja rahaa

Älkää ymmärtäkö väärin. Meikkaamattomuudessa tai huomaamattomaksi tarkoitetussa meikissä ei ole mitään vikaa nyt eikä varmasti myöskään vuonna 2019.

Tuntuu kuitenkin aavistuksen kohtuuttomalta, että niin kutsuttu meikitön meikki ei yleensä tarkoita kevyttä, nopeaa ja helppoa meikkiä, vaan jotakin, jonka saavuttaminen vie suuren määrän aikaa ja rahaa – jos ei meikin muodossa, niin ainakin ihonhoidon.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

2. Jaderullaus

Yksi ihonhoidon trendeistä kuluneena vuonna on ollut jaderullaus. Ilmiötä voi lähestyä kahdesta suunnasta. Sen voi nähdä vuosituhansia pitkän itämaisen kauneudenhoitoperinteen jatkajana, joka saattaa tehdä iholle hyvää tai ainakin tuntua mukavalta.

Toisaalta sen voi myös nähdä kiven pyörittelemisenä naamalla.

Toki kukin voi halutessaan hieroa naamaansa vaikka hiekoitussepeliä (tätä emme kyllä missään nimessä suosittele!), mutta sen nimittäminen ihonhoidoksi on kyseenalaista.

3. Mikroneulaus

Kun nyt rullien pyöritteleminen naamalla tuli puheeksi, otetaanpa seuraavaksi käsittelyyn mikroneulaus. Ihon pisteleminen pikkuruisia piikkejä sisältävällä rullalla on ollut pinnalla jo useamman vuoden.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mikroneulauksen, eli derma rollingin tai mesorullauksen kehutaan stimuloivan ihoa ja auttavan seerumeita sekä muita tuotteita imeytymään. Kuulemma hoidolla voi jopa häivyttää aknearpia.

Varsinkin kotona rullaillessa on kuitenkin olemassa riski, että piikkirullalla aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä. Rullausta ei saa tehdä kovakouraisesti, iholla ei saa olla akuuttia aknea ja ihon on oltava puhdas.

4. Wet look -silmämeikki

Kunnolla kiiltäviä luomia ehdotetaan vuosi toisensa jälkeen meikkitrendiksi. Ainakaan täällä Suomessa kiiltoluomista ei kuitenkaan ole tullut massojen meikkimuotia.

Kun testasimme kiiltäviä luomia keväällä, selvisi, miksi kyseinen meikki ei ole lyönyt kunnolla läpi. Aidosti vetisen tai öljyisen näköiset kiiltoluomet ovat nätit, mutta kestävät hyvinä vain joitakin minuutteja. Ei jatkoon.

5. Lähes mahdottomat hiusväritrendit

Instagram on hiustenlaitosta innostuneelle sekä paratiisi että painajainen. Sovelluksesta saa loputtomasti hiusideoita, mutta ne ovat valitettavan epärealistisia.

Instagramilla lienee näppinsä pelissä esimerkiksi siinä, että vaikeasti vaaleat tuhkansävyt ja supervärikkäät tukat pysyvät muodissa kausi toisensa jälkeen. Kyseiset hiusvärit tosiaan näyttävät ihanilta, erityisesti vastalaitettuina, hyvässä valaistuksessa ja uskomattoman pitkässä sekä tuuheassa tukassa lettikampauksella kruunattuina, mutta arki vaikeasti saavutettavien ja ylläpidettävien hiusvärien kanssa on, no, vaikeaa.

Toivomme siis vuodelle 2019 tukkatrendejä, joiden ylläpitäminen ei käy kokopäivätyöstä.

6. Kimallenaamiot

Kimallus on iloinen asia, mutta glitternaamiot ovat silti melkoisen kummallinen konsepti. Glitterillä ei tiettävästi ole mitään myönteisiä vaikutuksia ihon kuntoon. Naamioita yleensä käytetään vain kotona itsekseen, eli kimmeltävää naamaa ei pääse edes esittelemään.

Niinpä kimalle tuntuu naamiossa menevän vähän hukkaan – myös kirjaimellisesti, mikä on hyvin valitettavaa. Glitter on usein mikromuovia, jota ei pitäisi huuhtoa vesistöihin naamaa pestessä.

Naamiofanien kannattaa kokeilla kimallemaskien sijaan kangasnaamioita. Ja jos käytät naamiota vain ottaaksesi siitä hassun Instagram-kuvan, ei hätää: kangasnaamioita on saatavilla hauskoissa kuoseissa.

7. Vauhkoontuminen ihonhoidosta

Iho on suurin elimemme, joten sen kunnosta huolehtiminen on erinomainen idea. Toivomme kuitenkin, että vuonna 2019 ihonhoitovinkit olisivat enemmän tyyppiä ”muista aurinkorasva ja pese naamasi ennen nukkumaanmenoa” ja vähemmän tyyppiä ”37-osainen korealainen ihonhoitorutiini, istukkasoluja naamaan ja suonensisäistä hehkua hipiälle”.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Me Naisten toimitus ilman meikkiä – ”Tällä naamalla mennään”

Anna kasvaa! 9 todistetta siitä, että tyvikasvu saa vaaleat hiukset näyttämään käsittämättömän hyvältä

Katso ja inspiroidu! 18 polkkatukkakuvaa, jotka saavat haaveilemaan seuraavasta kampaajakäynnistä

Unohda vanhentava pakkelinaamari: 9 meikkivinkkiä, jotka vievät kasvoilta vuosia

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt