MyStyle

Raili Hulkkonen kehottaa suomalaisnaisia käyttämään luomiväriä ja meikkivoidetta – tätä mieltä ovat lukijat: ”Jos en tällä naamalla kelpaa...”

Julkaistu:

Kauneus
Maamme tunnetuin meikkaaja Raili Hulkkonen jakoi ohjeensa hyvään arkimeikkiin. Moni lukija jakaa samat ajatukset meikkigurun kanssa.
Meikkitaiteilija Raili Hulkkonen kertoi viime viikolla jutuissamme, että toivoisi useamman suomalaisnaisen käyttävän sekä meikkivoidetta että muutakin silmämeikkiä kuin ripsiväriä.

Hulkkosen perustelut olivat yksinkertaiset: kasvot saavat kevyestä ehostuksesta hehkua ja ryhtiä.

Alkuperäiset jutut voit lukea täällä:
Sekä meikkivoiteen käyttäminen että silmämeikkitavat herättivät lukijoissa keskustelua.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Raili on niin oikeassa”

Moni lukijoista oli täysin samaa mieltä Hulkkosen kanssa.

”Hulkkonen on oikeassa. Itse olen 60+ ja sekoitan aina tipan kuultovoidetta ohueen meikkivoiteeseen. Minäkin etsin aina raikasta väriä. Monesti meikkivoiteet ovat ikävän ruskeita. Jos ei värissä löydy, ostan vaalean voiteen ja siihen sekoitan vaikkapa raikassävyistä huulipunaa kämmenen lämmössä. Tulee kaunis.”

Kaunista on

”Käytän aina meikkivoidetta, vaikka pysyisin kotona päivän. Meikkivoide ja hieman ripsiväriä on sama kuin puseron päälle laittaminen. Ilman niitä en kuljeskele. Meikkaamiseen menee vain muutama minuutti, ja tuntuu, että vasta silloin on pukeutunut, kun kasvoja on ehostettu hieman.”
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tuula

”Raili on niin oikeassa kuin vaan voi. Suomalaisten naisten pitäisi enemmän hoitaa ihoaan, kuulen monesti sanottavan, että en käytä mitään iholla enkä kasvoilla, ja tekee mieli sanoa, että sen olet näköinenkin.”

Ritari

”Kyllähän nuoret naiset ja teinit meikkaakin kivasti arjessakin, mutta eipä tarvii mennä kuin ruuhkavuosissa eleleviin naisiin, ja oho, itsensä laittaminen loppuu kuin seinään. Sama juttu keski-ikäisillä naisilla. Ja se on tottumisjuttu. Moni yhä katsoo, että meikkaaminen on tälläytymistä juhliin. Siksipä sitä meikkiä ei pidetä arjessa.”

Maisa

”Taitaa olla niin, että on tyyppejä, jotka meikkaa, ja tyyppejä, jotka ei meikkaa ollenkaan. Niitä siitä välistä olevia voisi olla enemmän!”

– Värillinen päivävoide

Muutama lukija intoutui myös jakamaan omat hyvät kokemuksensa ja vinkkinsä.

”Minulla oli muutama vuosi sitten kosmetiikkaosastolla aivan loistava myyjä, joka meikkivoidetta ja poskipunaa valitessa totesi, että meidän kannattaa ottaa sopivimman oloisten sävyjen testerit mukaan ja kävellä ulos, jos minulle sopii. Myyjän mielestä kun kaupan valot saivat ihoni näyttämään niin oudolta, että sopivan sävyn valinta oli aivan mahdotonta. Ulkona päivänvalossa saimme nopeasti löydettyä aivan täydellisen meikkivoiteen ja poskipunan. Täydellisesti sopiva meikkivoide näyttää hyvältä ihan joka valossa, mutta sen löytäminen käy todella haastavaksi huonossa valossa. Onneksi kohdalleni osui riittävän rohkea myyjä, joka rohkeni ehdottaa ulos astumista.”

Läpy

”Nykyään 65-vuotiaana käytän BB-voiteita. Ne tasoittavat ihon väriä ja antavat hehkua. Sitten lisäksi peitevoidetta pahimpiin paikkoihin. Lopuksi kevyt suihke ruusuvettä iholle, niin meikki pysyy todella kauan. Raili Hulkkosen meikkikirjasta opettelin muutama vuosikymmen sitten miten raskaat yläluomet meikataan. Todella erinomaisia vihjeitä tuossa kirjassa. Moni meikkaa kuten nuorena, se ei kaunista ketään.”

– Ruusunen

”Jos en tällä naamallani kelpaa”

Lukijoiden joukosta löytyi myös heitä, jotka kulkevat pää pystyssä aina ilman meikkivoidetta.

”Ai ei voi laittaa ripsiväriä jos ei laita meikkivoidetta? Varmasti voi, kun laittaa vaan.”

Minäoonminä

”Olipa ihoni kirjava tai ei, jos ei kelpaa, katso ihan rauhassa muualle. Miksi maalaisin itseni näyttämään joltain muulta? Minulle minä kelpaan kulmavärin kanssa.”

kulmat

”Koskaan en ole meikkivoidetta tai puuteria omistanut, kuten en myöskään luomiväriä tai huulipunaa. Hyvin oon pärjännyt 56 vuotta ripsarilla, kulmakynällä ja huulirasvalla, seinäruusuksi en ole jäänyt ja esimiestöitä toimistoalalla olen ammatikseni tehnyt. Jos en ole tällä naamallani kelvannut, niin sitten ei prioriteetit ole tarpeeksi kohdillaan, että olisin halunnut edes kelvatuksi.”

Luonnollisuus on kaunein

Lue kaikki kommentit täällä!

Kolmasosa käyttää silmissä vain ripsiväriä

Kysyimme lukijoilta myös silmien meikkaamisen tottumuksia. Raili Hulkkonen kun kehottaa sutimaan silmiin muutakin kuin maskaraa.

Suomalaiset ovat kuitenkin tunnetusti oikeaa ripsivärikansaa: esimerkiksi K-Citymarket kertoi äskettäin MyStylelle, että ripsivärit ovat hypermarketin myydyin värikosmetiikkaryhmä.
Kyselyymme vastasi lähes 5600 lukijaa. Heistä yli puolet, jopa 53 prosenttia, kertoi meikkaavansa silmiä ripsivärin lisäksi luomivärillä tai muilla silmämeikkituotteilla.

Pelkkää ripsiväriä käyttää noin kolmannes, 32 prosenttia vastaajista. Täysin ilman silmämeikkiä elelee 15 prosenttia lukijoista.

”Huomaamatonkin meikki ryhdistää kasvoja”

Silmämeikkikeskustelu herätti mielipiteitä suuntaan ja toiseen. Toiset ihmettelivät meikkaamisen tarpeellisuutta, toiset tunnistivat Hulkkosen huomion.

”Kyllä se vain saa näyttämään naaman latistuneelta, jos ei meikkaa juhlaan. Iltapuku päällä eikä meikkiä. Nätti meikki, eikä tarvitse olla kaikkia sateenkaaren värejä. On olemassa muutakin kuin ääripäät. Olen nähnyt kuvia morsiamista, joilla on kaunis valkoinen puku, mutta naamassa ei meikin hiventäkään. Ei ole toimiva yhdistelmä. Meikistäkin voi tehdä huomaamattoman, ja silti se ryhdistää kasvoja.”

Maisaleena

”Onneksi on semmoiset kasvonpiirteet, ettei tarvitse meikata, ikääkin jo 50 mutta ei roiku silmäluomet ja kuulemma yli 10 vuotta nuoremman näköinenkin. Hyviä kasvonhoitotuotteita kyllä käytän ja silloin tällöin ripsaria.”

Happy hippie

Lue kaikki kommentit täällä!

Ota kantaa

Käytätkö meikkivoidetta arkena?

Kyllä 59% En 41%
Ääniä yhteensä 5446

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt