Huippuparturit nimeävät miesten yleisimmän hiusmokan – ”Ja sitten ihmetellään, kun kaveri vie baarissa kaikki naiset” - MyStyle - Ilta-Sanomat

Huippuparturit nimeävät miesten yleisimmän hiusmokan – ”Ja sitten ihmetellään, kun kaveri vie baarissa kaikki naiset”

Parturoinnin huippuammattilaiset Leen ja Bertus parturiliikkeessään Schoremissa.

Julkaistu: 3.12.2018 15:07

Hollantilaiset parturimestarit Leen & Bertus vierailivat Helsingissä ja kertoivat, mihin he kiinnittävät huomion miesten hiuksissa katukuvassa.

Maailman kuuluisimman parturiliikkeen Schoremin perustajat Leen ja Bertus ovat leikanneet hiuksia jo 50 vuotta. He tietävät mistä puhuvat – ja kertovat mielipiteensä myös ääneen.

Parturimestareita yhdistää intohimo klassiseen hiustenleikkuuseen. Kaksikko luottaa ideaansa siitä, ettei hiuksia kannata leikata vaihtuvien muotivillitysten mukaan. Tietyt hiustyylit kun näyttävät hyvältä aikakaudesta riippumatta.

Yleisin hiusmoka on huono leikkaus

Miehet nimeävät sukupuolensa yleisimmän hiusmokan yhdestä suusta: huonot ja halvat leikkaukset.

– Kadulla näkee heti, kuka vastaantulijoista on käynyt tasokkaalla parturilla ja kuka ei, Bertus sanoo.

Miehet kertovat, että kun he perustivat parturiliikkeensä Rotterdamiin, kaupungissa alettiin tunnistaa hiuksista, kuka kävi parturoitavana Schoremissa ja kuka muualla.

– Kyse ei ole jostakin tietystä leikkauksesta tai hiustyylistä, vaan siitä, että työn jälki on laadukasta, Bertus tarkentaa.

Etsi hyvä parturi

Molemmat usuttavat miehiä etsimään hyvän parturin ja käymään siellä säännöllisesti. Miesten pitäisi pitää itsestään vähän parempaa huolta, he sanoivat haastattelussamme jo aiemmin.

– Hyvin leikatut ja siistit hiukset tekevät ulkonäköön huomattavan muutoksen. Mieti vaikka sitä, että kaksi miestä ovat baaritiskillä, toinen on panostanut ja käynyt parturissa, toinen ei. Ja sitten ihmetellään, kun kaveri vie kaikki naiset, Bertus selostaa.

Kuuntele ammattilaista

Leen ja Bertusin mukaan miehet ovat hiusasioissa lopulta hyvin yksinkertaisia. Hyvä leikkaus ja juuri omille hiuksille sopiva muotoilutuote riittävät. Kun mies saa parturissa hyvää palvelua ja löytää tuotteen, joka todella toimii, hinnallakaan ei ole niin väliä.

Leen linjasi jo aiemmin, että jos parturi ei osaa antaa neuvoja ja suositella sopivaa tuotetta, kannattaa vaihtaa parturia.

Siksi parturigurut jättäisivät myös hiustuotteiden sokko-ostokset tekemättä.

– Ongelma on, että miehet menevät markettiin ja ostavat vain jonkin tuotteen. Se ei välttämättä sovi omille hiuksille, eikä sen käyttämiseen saa minkäänlaisia ohjeita tai neuvoja.

Käytkö säännöllisesti parturissa? Ovatko hiukset sinulle tärkeät vai samantekevät? Käytätkö hiustuotteita, ja mitä? Keskustele ja kommentoi alla!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?