MyStyle

Yllättäen ilmaantuvat juonteet ja 4 muuta merkkiä, jotka kielivät väärästä meikkivoiteesta

Julkaistu:

Me Naiset
Milloin viimeksi tarkistit ihotyyppisi? Myös meikkivoide voi olla ihollesi sopimaton valinta.
Ihon hyvinvoinnin kannalta meikkivoiteen huolellinen valinta on tärkeä juttu. Tätä mieltä on SKY-kosmetologi ja maskeeraaja Tuija Luukkainen.

Make Up For Ever Academyssa kouluttava Luukkainen vinkkaa, mitkä asiat voivat olla merkkejä siitä, että käytössä on omalle iholle väärä meikkivoide.

(Ja puhumme nyt meikkivoiteen ominaisuuksista, emme värisävystä. Sävyn valinta kaupassa puolestaan helpottuu, kun tietää, mihin kohtaan meikkivoidetta oikeasti kannattaa testata.)

1. Meikkivoiteesi korostaa juonteita

Jos meikkivoide tuntuu päivän mittaan nostavan kasvoiltasi esiin pikku juonteita, joita et tiennyt siellä olevankaan, kärsit luultavasti kuivasta tai pintakuivasta ihosta ja vääränlaisesta meikkivoiteesta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kosteuttavampi meikkivoide häivyttää juonteita sen sijaan että korostaisi niitä. Vika voi olla myös käyttämässäsi kosteusvoiteessa: saatat tarvita vielä kosteuttavamman version.

2. Meikkivoiteesi on sama kuin yläasteella

Tuija Luukkaisen mukaan moni valikoi kypsään aikuisikäänkin päästyään ihonhoito- ja meikkituotteita sen mukaan, millainen oma iho oli teininä.

Jos on kärsinyt nuorena aknesta, saattaa keski-iässä edelleen luottaa kuivattaviin putsareihin ja mattapintaa lupaavaan meikkivoiteeseen, vaikka iho olisi vuosien kuluessa normalisoitunut.

3. Et tiedä ihosi tarpeita

Oman ihon tunteminen on edellytys aidosti sopivan meikkivoiteen valitsemiselle. Monella suomalaisella on varsinkin talven tullen pintakuiva iho, mutta sinun ihotyyppisi voi olla joku ihan muukin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tarvittaessa ammattilainen osaa auttaa määrittelemään ihotyypin ja sen tarpeet.

4. Iho kukkii yllättäen

Finnit, mustapäät ja muut epäpuhtaudet voivat johtua todella monista tekijöistä. Jos naama kuitenkin riehaantuu kukkimaan samaan aikaan meikkivoiteen vaihdon kanssa, kannattaa varmistaa, ettei voide ole omalle ihotyypille liian öljyistä.

Kovin öljypitoinen, kuivalle iholle suunnattu meikkivoide saa epäpuhtauksiin ja rasvaisuuteen taipuvaisen ihon pukkaamaan vain lisää näppylöitä.

5. Valitset meikkisi vain muodin mukaan

Takavuosina on välillä tavoiteltu melkein jauhoisuuteen asti mattaista pintaa, ja nyt muodissa on jo hetken ollut kiiltävän kuultava meikkipohja.

Meikkitrendien vaihdellessa voi joskus käydä niin, että tulee valittua itselle sopimaton meikkivoide. Jos nykytrendin mukaisen kiillon jättävä meikkivoide saa ihosi kukkimaan, voit koettaa vaihtaa meikkivoiteen mattaisempaan ja loihtia kuultoa korostustuotteilla sekä kiinnityssuihkeella.

+ 1 merkki, josta ei tarvitse huolestua

Se, että meikki on illalla eri näköinen kuin aamulla heti levityksen jälkeen, ei kuitenkaan aina ole merkki siitä, että meikkivoideostokset olisivat menneet pieleen.

– Se, että nenä vähän kiiltää päivän mittaan tarkoittaa vain sitä, että olet elossa, Tuija Luukkainen sanoo.

Lue lisää:

Testasimme hämmentävän puuterikikan, joka lupaa pitää ihon rasvoittumisen kurissa – yllätyimme positiivisesti!

Tiesitkö, että ihotyyppisi voi vaihtua yllättäen? Oikea puhdistusaine myös hoitaa

Tuhtia tuoksua ja kaunista mattapintaa – testasimme alle 10 euron meikkivoiteet

Miksi naama kukkii, kun vaihdan pesuainetta? Uusi ihonhoitotuote voi saada finnit valloilleen

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt