Parturimestarit Leen ja Bertus kertovat, mikä suomalaismiestenkin hiuksissa usein mättää

Julkaistu:

Miesten hiukset
Maailman kuuluisimman parturiliikkeen Schoremin perustajat Leen ja Bertus vierailivat Helsingissä. Kysyimme hiusten ammattilaisilta, mitä jokaisen suomalaismiehen pitää tietää tukastaan.
Vastassa ovat partasuiset ja tatuoidut hollantilaismiehet, kun saavun haastattelemaan rotterdamilaisen Schorem-parturiliikkeen perustajia ja parturointiguruja.

Istun kampaamotuoliin ja kysyn miehiltä, millaiset hiukset he nimeäisivät tämän hetken ja ensi vuoden trendikkäimmiksi.

”We don’t do trends”, me emme tee trendejä, toteaa muhkeapartainen Leen kylmän rauhallisesti.

Kaljupäinen Bertus komppaa vieressä.

Miesten ajatusmaailma ja bisnesidea ovat selviä kertaheitolla. Nyt ei puhuta muodista.


Parturointia jo 50 vuotta

Leen ja Bertus aloittivat parturiuransa 50 vuotta sitten, vain 14-vuotiaina. Parturimestareita yhdisti rakkaus klassiseen hiustenleikkuuseen ja rock’n’rolliin. Siitä syntyi nykyisin kulttimainetta nauttiva parturiliike Schorem.

Liike on tänä päivänä suosittu niin rokkareiden, moottoripyöräilijöiden kuin liikemiesten keskuudessa, ja yhä edelleen parturi luottaa alkuperäiseen ideaansa: tietyt hiustyylit näyttävät hyvältä aikakaudesta riippumatta.

Schoremista saa muutamaa eri hiusmallia ja niiden eri versioita, jotka näkyvät suoraan julisteissa liikkeen seinällä, muttei muuta. Trenditukkaa on turha tulla pyytämään.

– Katso Elvis Presleyta ja James Deania. Heidän hiustyylinsä näyttävät hyvältä sadankin vuoden päästä, Bertus sanoo.


Leen ja Bertus uskovat, että heidän tarjoamistaan malleista löytyy toimiva hiustyyli jokaiselle miehelle maailmassa. Schoremissa tehdyt leikkaukset sovitetaan kantajansa persoonaan ja tyyliin.

– Meidän mielestämme miehen täytyy saada tuntea olevansa mies. Jokaisen täytyy tuntea olonsa mukavaksi omissa hiuksissaan. Se voi tarkoittaa jokaiselle erilaisia hiuksia. Sanoisin, että 99 prosenttia miehistä ei seuraa trendejä, Leen sanoo.

– Seuraamme hiusten luonnollista muotoa ja leikkaamme asiakkaalle sopivan tyylin. Miehet haluavat toimivaa ja helppoa.

Mies, luota tyyliisi – mutta myös ammattilaiseen

Vaikka vaihtelevat muotitrendit eivät vaikuta parturimestareiden mielipiteeseen hyvistä hiuksista, heilläkin on miehille omat ohjeensa.

Leenin ja Bartusin tärkeimmät neuvot ovat selkeät: turvaudu ammattilaisen ammattitaitoon ja pidä huolta itsestäsi.

– Käy parturissa säännöllisesti ja huolehdi hiuksistasi ja parrastasi. Miesten pitäisi pitää itsestään vähän parempaa huolta. Jokainen mies voi näyttää hieman paremmalta, Bertus sanoo.

– Naisetkin arvostavat sitä, että pidät itsestäsi huolta. Se on tapa osoittaa kunnioitusta toista kohtaan.

Vastaus hyviin hiuksiin on helppo

Leen ja Bertus uskovat, että ulkonäköön panostamisen on oltava miehille mahdollisimman vaivatonta. Siksi he eivät jaa kymmenen kohdan kikkalistaa, vaan yksinkertaisen neuvon:

– Miesten kannattaa kuunnella parturiaan. Jokaiselle miehelle on olemassa tuote, joka sopii juuri omille hiuksille, ja saa ne näyttämään helposti hyviltä, Bertus sanoo.

Hänen mukaansa ammattilaisen tekemällä hyvällä leikkauksella, parturissa esittelemillä vinkeillä ja jo yhdelläkin sopivalla muotoilutuotteella saa olemuksesta paljon paremman.

Jos parturi ei osaa antaa neuvoja ja suositella sopivaa tuotetta, hän on huono työssään, Leen linjaa. Silloin kannattaa vaihtaa parturia.

Sokko-ostokset parturigurut jättäisivät kokonaan tekemättä.

– Ongelma on, että miehet menevät markettiin ja ostavat vain jonkin tuotteen, joka ei välttämättä sovi omille hiuksille, ja jonka käyttämiseen he eivät saa minkäänlaisia ohjeita tai neuvoja, Bertus sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt