Kampaaja Taiju Koivula tietää, mitä asiakkaat eniten pyytävät – mutta yhtä asiaa emme ole oppineet vieläkään

Julkaistu:

Hiukset
Kouvolalainen parturi-kampaaja Taiju Koivula on menestynyt maailmalla.
Kouvolalainen Taiju Koivula, 23, sai kipinän hiusalaan ollessaan vasta 8-vuotias.

Kun tanssia harrastanut Koivula valmistautui kilpatanssikisoihin, hän laittoi omien hiustensa lisäksi myös kavereiden hiukset. Tästä syttyi kipinä, joka sai nuoren naisen myöhemmin hakeutumaan hiusalalle.

Jo toisena opiskeluvuotena hän lähti Taitaja 2013 -kilpailusta kotimatkalle kultamitali kaulassa.

– Enhän minä meinannut uskoa, että voitin toisen vuoden opiskelijana Suomen mestaruuden. Voitto avasi totta kai uusia ovia muihin kilpailuihin ja niiden mukana tulleisiin haasteisiin, Koivula sanoo.

Taitaja-kilpailujen sekä valmistumisen jälkeen Koivula on napannut myös EM- ja MM-mitaleita alan kilpailuissa.


Tällä hetkellä Koivula toimii yrittäjänä Kouvolassa ja sanoo kilpailemisen olevan toistaiseksi historiaa. Kilpailuista on kuitenkin ollut hyötyä yrittäjän polulla.

– Haluan nyt panostaa yrittäjyyteen ja asiakaslähtöiseen työskentelyyn. Olen kehittynyt huimasti kisojen ansiosta ja onhan palkintosijoitukset iso meriitti.

”Suomalaisten täytyisi olla rohkeampia kysymään apua ammattilaisilta”

Työssään Koivula on kohdannut tuhansia asiakkaita ja kehuukin sitä, että monet suomalaiset käyvät säännöllisesti kampaajalla.

– Suomalaiset käyvät tasaisin väliajoin parturissa, mikä on hienoa. Yleensä miehet käyvät kerran kuukaudessa siistimässä hiuksiaan, Koivula sanoo.

Koivula on myös huomannut, että moni mies haluaa häivytetyt sivut ja niskan. Naiset taas kysyvät usein liukuvärejä ja pitkää polkkaa.

– Olen huomannut, että vaikka joku haluaisi tehdä muutoksia hiustyyliinsä, se saattaa olla vaikeaa. Joitakin asiakkaitani on mietityttänyt, että mitä työkaverit ajattelevat uudesta tyylistä ja ovat sitten sen takia jättäneet muutoksen sikseen. Kenenkään ei ole pakko muuttaa hiustyyliään, mutta suosittelen lämpimästi kokeilemaan eri vaihtoehtoja.


Usein suomalaiset varaavat aikoja hiusten leikkaukseen ja värjäykseen. Koivulan mukaan yksi tärkeä seikka jää kuitenkin huomioimatta.

– Hiusten hoitaminen on sellainen asia, jonka takia harvoin varataan aikaa kampaajalle. Hiusten hoito on kuitenkin kaiken ydin.

Koivula suosittaa satsaamaan hieman enemmän hiustenhoitotuotteisiin.

– Kampaamosta saisi asiantuntijalta suosituksia oikeasti laadukkaisiin tuotteisiin. Suomalaisten täytyisi olla rohkeampia kysymään apua ammattilaisilta esimerkiksi juuri hiusten hoitoon liittyen.

Parturi-kampaaja Taiju Koivulan neljä vinkkiä hiusten hoitoon

  • Varaa aika kampaajalle hiusten hoitoon vähintään parin kuukauden välein ja kysy tuoteneuvoa haluttuun lopputulokseen.
  • Muista laatu kotihoitotuotteissa.
  • Käytä hoitoainetta pitkiin hiuksiin jokaisen pesun yhteydessä shampoon jälkeen. Lyhyisiin hiuksiin riittää muutaman pesun välein.
  • Käytä tavalliseen, suomalaiseen hentoon hiukseen tuuheuttavia tuotteita, kuten tyvikohottavaa suihketta, suolasuihketta tai hiuspuuteria.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt