Viivi käyttää huulipunaa lähes joka päivä, myös talvella – 5 vinkkiä, joilla hän estää huultensa kuivumisen - MyStyle - Ilta-Sanomat

Viivi käyttää huulipunaa lähes joka päivä, myös talvella – 5 vinkkiä, joilla hän estää huultensa kuivumisen

Punaa huulissa myös talvella – onnistuu!

Julkaistu: 14.11.2018 14:22

Talven ei ole pakko tarkoittaa rohtuneiksi kuivahtaneita huulia.

Rakastan huulipunaa. Kauneusammattilaiset eivät turhaan väitä, että kirkkaan värinen huulipuna raikastaa ilmeen paremmin tai ainakin nopeammin kuin mikään muu. Maalaan huuleni melkein joka päivä.

Jatkuvalla huulimeikin käyttämisellä on kuitenkin varjopuolensa. Suomen talvessa iho tuppaa kuivumaan vähän joka puolelta vartaloa, eivätkä huulet ole poikkeus. Näillä yksinkertaisilla tavoilla pidän huuleni huulipunakunnossa läpi kylmän vuodenajan.

1. Huolehdin sisäisestä kosteutuksesta

Olen koukussa kivennäisveteen, mikä tarkoittaa rahanmenoa ja lihasvoimaharjoituksia kodin ja lähikaupan välillä. Se hyvä puoli kivennäisvesihimossani kuitenkin on, että vettä tulee lipitettyä runsaasti.

Ei mitään neljää litraa päivässä – moinen on tarpeetonta – mutta paljon. Kahvia tai teetä ahkerasti nauttivien on syytä muistaa, että kofeiinijuomat poistavat vettä elimistostä, joten niiden kanssa kannattaa siemailla ekstralasi vettä.

2. Vältän huulirasvariippuvuutta

On epäselvää, onko laajalti tunnettu huulirasvariippuvuus oikea riippuvuus, mutta ikävä vaiva se on joka tapauksessa. Niinpä koetan välttää jatkuvaa rasvaamista.

Levitän huulirasvaa illalla nukkumaan mennessäni ja pidän simppelin, lähinnä kasviöljyistä koostuvan huulirasvan mukana päivällä kaiken varalta.

3. Kosteutan huulet silmänympärysvoiteella

Useimmat huulirasvat imeytyvät hitaasti, jos lainkaan, ja jättävät huulille suojaavan, vahamaisen pinnan. En ole kosmetologi enkä varsinkaan ihotautilääkäri, mutta tuntuu siltä, että vahamaisen kerroksen jättävät huulirasvat tarjoavat huulille enemmänkin suojaa kuin varsinaista kosteutusta.

Lisäksi hitaasti imeytyvä huulirasva muuttaa herkästi huulipunan koostumusta, jos punaa sutii suoraan rasvan päälle.

Ratkaisu näihin pulmiin on silmänympärysvoiteen levittäminen huulille. Nopeasti imeytyvä voide antaa huulilleni pikakosteutusta juuri ennen huulipunaa ja kasvojen rasvaamisen yhteydessä iltaisin sekä aamuisin.

Tässä asiassa ei tarvitse uskoa vain minua: konsti on peräisin itsensä Beyoncén meikkitaiteilijalta.

4. Heivaan kuivattavat huulipunat surutta

Sen perusteella, millaisia tuotteita kosmetiikkateollisuus syytää markkinoille, huulipunan kesto lienee useimmille huulipunan käyttäjille kriteeri numero yksi. Minulle ei.

Jos huulipuna on kuivattava mattamaali, joka jättää huulet Saharan tuntuisiksi, minulle on aivan sama, vaikka se kestäisi hyvänä yhdeksän ruokalajin illallisen ja minuuttikaupalla suutelua. (Elämässäni on liian vähän yhdeksän ruokalajin illallisia, syy tärkeysjärjestykseeni voi olla siinä.)

On yksilöllistä, millainen koostumus kenenkin huulilla toimii, eivätkä kuivattavat punat suinkaan aina ole edullisimpia halpiksia. En siis tuomitse mitään tiettyä merkkiä tai koostumusta, vaan suoritan säännöllistä konmaritusta meikkilaatikollani.

5. Kuorin huuliani, mutta vain kun tarve sitä vaatii

Ihotautilääkärin mukaan mekaaninen kuoriminen ei ole kasvojen iholle tarpeellista, vaan jopa haitallista. Uskon, että sama pätee huuliin.

Huulipunaa ei kuitenkaan auta levittää karheille huulille. Jos huulten pinta repsottaa, kuorin huulet kevyesti seuraavalla tavalla:

  1. Haen keittiöstä kämmenelleni pikkuisen keon tavallista sokeria.

  2. Tiputan perään hanasta muutaman tipan vettä.

  3. Hieron vetistä sokeria huuliini.

Kuivaan huulet pyyhkeeseen ja rasvaan ne silmänympärysvoiteella tai huulirasvalla.

Kosteuttavamman kuorinnasta saisi vaihtamalla veden vaikkapa oliivi- tai kookosöljyyn, mutta koska kuorinnantarve ilmenee yleensä arkiaamuna, nopeus on minulle ykköskriteeri.

Lue myös:

Kuivat ja rohtuneet huulet? 4 kotihoitokeinoa, joita kannattaa kokeilla

3 keinoa, joilla saat huulet näyttämään pulleammilta – ilman pistoksia

Näyttääkö meikkivoide karmealta syksyn kuivattamalla iholla? 7 pelastavaa vinkkiä

Testasimme, mitkä huulipunasävyt saavat hampaat näyttämään valkoisemmilta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?