Helsingin keskustaan avautuu etenkin turisteille suunnattu shoppailukeskus

Julkaistu:

Muotiuutiset
Suomi-muoti saa vihdoin oman shoppailupaikkansa: Aivan Helsingin ytimessä sijaitsevan Kämp Gallerian koko toinen kerros on remontoitu ja omistettu suomalaisille muotimerkeille.
Uuteen tilaan, Gardeniin, on valittu suomalaisen muodin keskeisiä nimiä ja nousevia tähtiä. Garden avautuu huomenna torstaina Kämp Gallerian toisessa kerroksessa.

– Suomi-muodin saatavuus on ollut aiemmin ongelma. Turistivirrat tyssäävät Svenska Teaternin päätyyn, eivätkä ihmiset löydä Punavuoreen, jossa monet suomalaista muotia myyvät liikkeet ovat, Martta Louekari, hanketta vetävän Juni Communication & Productionin luova johtaja sanoo.

– Jos viettää vain muutamankin tunnin Helsingissä, ehtii tutustua suomalaiseen muotiin aivan keskustassa. Koska brändivalikoima on valmiiksi kuratoitu, tietää, että nämä ovat ne parhaat ja kiinnostavimmat merkit. Itse tykkäisin tällaisesta konseptista, jos menisin käymään vieraassa maassa, Louekari sanoo.


Omat liikkeensä avaavat kashmirneuleistaan tunnettu Arela, Suomi-muodin suuri nimi Samuji, maailmalla menestynyt kenkämerkki Terhi Pölkki, ikoninen vaatevalmistaja R-Collection, hattubrändi éNHats, kestävää naistenmuotia suunnitteleva Hálo ja minimalistisista unisex-vaatteista tunnettu Nomen Nescio.


Garden nostaa esiin myös Suomi-muodin nuoria suunnittelijoita ja nousevia kykyjä. Garden Room esittelee ja myy muun muassa Manniston eli Julia Männistön, Rolf Ekrothin, Irene Kostasin luotsaaman ONAR Studiosin ja Maria Korkeilan mallistoja. Lisäksi galleriassa nähdään esimerkiksi Aalto-yliopiston opiskelijoiden näyttelyitä.

– Muoti on noussut yhdeksi kiinnostavimmista ilmiöistä Suomessa. Garden esittelee suomalaisen muodin parhaimmiston sekä helsinkiläisille että täällä vieraileville. Tavoitteena on auttaa yrityksiä kasvamaan, Juni Communication & Productionin Miia Koski sanoo tiedotteessa.

Gardenissa tullaan järjestämään myös erilaisia tapahtumia, näytöksiä, presentaatioita, keskustelutilaisuuksia ja opastettuja kierroksia suomalaisen muodin maailmaan.

Kämp Gallerian omistavan Ilmarisen vuokrauspäällikkö Ville Laurila uskoo, että Garden tukee Helsingin tavoitetta tulla kansainvälisesti tunnetuksi muotoilu- ja muotikaupunkina.

– Uskomme, että näin mittava ja kiinnostava suomalaisen muodin kokonaisuus houkuttelee kävijöitä paljon yksittäisiä liikkeitä enemmän, Laurila sanoo tiedotteessa.

Tieto uudesta Suomi-muodin kohtaamispaikasta on jo matkalla maailmalle: Louekari kertoo, että eilen tiistaina järjestettyihin lehdistöavajaisiin osallistuivat esimerkiksi USA:n Voguen ja Ruotsin Ellen toimittajat.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt