Kampaajat nimeävät kolme tukkaratkaisua, jotka voivat vanhentaa sinua tahattomasti - MyStyle - Ilta-Sanomat

Kampaajat nimeävät kolme tukkaratkaisua, jotka voivat vanhentaa sinua tahattomasti

Esimerkiksi lyhyiden hiusten ei tarvitse kuulua ikääntymiseen, jos et niin itse halua, muistuttavat asiantuntijat.

Julkaistu: 13.11.2018 18:15

Julkkiskampaajat kertovat, mitkä asiat tuovat ilmeeseen helposti lisää ikää.

Tyytyväinen omaan tukkaan ja sen antamaan lookiin? Hienoa. Tavoitteena nuorekas ilme ja vanhentavien valintojen välttäminen? Jatka lukemista.

Hiukset vaikuttavat koko muuhun ulkonäköön yllättävän paljon. Esimerkiksi kampaaja ja hiustenhoitomerkki Evon kouluttaja Jody Brooks on kertonut MyStylelle, kuinka paljon hiusten pienikin sävymuutos tekee ilmeelle.

– Sydämeni särkyy aina, kun näen ihmisiä, jotka ovat luovuttaneet hiustensa suhteen.

– Se on surullista, sillä hiuksilla voi tehdä olemukseen niin paljon. Esimerkiksi huonokin asu voi näyttää upeilla hiuksilla hyvältä, mutta huonot hiukset eivät näytä hyvältä, vaikka yllä olisi mitä.

Samaa sanovat Hollywoodin ykköshiusstylistit kauneussivusto Byrdielle. Pienet asiat vaikuttavat siihen, minkä ikäiseltä hiukset saavat näyttämään.

Laini Reeves, George Papanikolas ja Chad Kenyon listaavat hiusratkaisut, joilla saatat vanhentaa itseäsi vahingossa.

1. Luulet, että hiukset on pakko leikkauttaa lyhyiksi

Jostain syystä naiset lyhentävät tukkaansa iän myötä. Hiustyylin muuttamiselle lyhyeksi ei kuitenkaan ole mieltymyksen lisäksi mitään muuta järkiperustetta.

– Naiset tuntuvat leikkauttavan hiuksensa lyhyiksi tiettyyn ikään tullessaan. Usein pidempi tukka on kuitenkin ikääntyville kasvoille ja leukalinjalle jopa imartelevampi ja pehmeämpi vaihtoehto, Reeves sanoo.

Automaattisen lyhyeksi leikkaamisen sijaan kannattaa jutella ammattilaisen kanssa ja miettiä yhdessä, mikä mitta ja malli imartelee juuri sinua parhaiten.

2. Käytät koko tukkaan yhtä ja samaa sävyä

Nopea askel vanhentavaan hiustyyliin on koko pään värjääminen yksiväriseksi kypäräksi täysin samalla sävyllä. Harmaita peitellessä tai muuten hiuksia värjätessä kannattaa pitää mielessä, että hiuksissa soljuvat eri sävyt saavat tukan näyttämään eläväiseltä ja luonnolliselta.

Kenyon suosittelee kasvojen kehystämistä astetta vaaleammalla sävyllä kuin muualla tukassa, Papanikolas puolestaan vinkkaa suosimaan tummempaa tyveä ja vaaleutta latvoissa.

Kun hiukset eivät ole aivan yksiväriset, lopputulos on luonnollisempi ja nuorekkaan vaikutelman antava.

3. Et huolehdi kosteutuksesta

Kuivat, kosteusköyhät, huonokuntoiset ja hapsottavat hiukset ovat yksi selvimmistä ikää tuovista hiusvirheistä. Siksi huolellinen ja säännöllinen hiustenhoito on vähintään yhtä tärkeää kuin oikea leikkaus ja väri.

Kaikki ammattilaiset ovat samaa mieltä siitä, että kosteutta tuovat tuotteet ovat avain terveen ja nuorekkaan näköisiin hiuksiin. Valitse esimerkiksi hiusnaamio kosteuttavana ja lisää rutiiniin kevyt ja väritön hiusöljy.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?