Asiantuntija kertoo suomalaisten yleisimmän virheen farkkuostoksilla – saman tekevät miehet ja naiset - MyStyle - Ilta-Sanomat

Asiantuntija kertoo suomalaisten yleisimmän virheen farkkuostoksilla – saman tekevät miehet ja naiset

Julkaistu: 9.11.2018 11:09

Suomalainen farkkushoppailija kamppailee usein koon kanssa.

Kauppakeskus Sellon JC-myymälän myymäläpäällikkö ja farkkuasiantuntija Juha Sinerlahti tapaa työssään päivittäin farkkushoppailijoita ja auttaa heitä löytämään sen täydellisen parin.

Ammattilainen tietää parhaiden farkkuvinkkien lisäksi myös suomalaisten suurimmat erheet.

Yksi asia nousee selvästi esiin.

– Miehet ostavat lähtökohtaisesti aina liian isoa kokoa. Joskus myös naiset. Toisaalta osa naisista ostaa edelleen aivan raivokireitä farkkuja.

Oikea koko löytyy asiantuntevan myyjän avulla ja rohkeasti sekä viitseliäästi sovittamalla.

Lisäksi farkkuostoksilla auttaa muutama muukin vinkki. Katso yllä olevalta videolta Sinerlahden neuvot farkkuosaston läpi luovimiseen ja täydellisten farkkujen löytämiseen!

Farkkumyyjän vinkit ostoksille

 1. Ota myyjän apu aina vastaan. Ammattilainen tuntee myymälän koko malliston ja osaa suositella sinulle sopivia malleja.

 2. Sovita avoimin mielin. Farkuissa näkee aina vasta päälle puettuna, miltä malli todella näyttää ja sopiiko se.

 3. Muista, että koot vaihtelevat. Samankin farkkumallin eri sävyt voivat olla eri kokoisia, koska erilaiset pesut muuttavat denimkangasta.

 4. Valitse imarteleva vyötärö. Korkeavyötäröinen malli huijaa jaloista pidemmät, ja keskikorkuinen vyötärö on universaalisti se imartelevin.

 5. Farkkuja ei enää aina tarvitse ostaa ”raivokireinä”. Nykyisin moniin farkkuihin lisätty polyesteri ei anna periksi samalla tavalla kuin farkkujen jousto aiemmin, ja se palauttaa farkkujen muodon. Tarkista siis materiaali.

 6. Taskut vaikuttavat pepun muotoon. Tiltatut takataskut eli sisäänpäin kallellaan olevat taskut tuovat peppuun pyöreyttä ja ovat siksi imartelevimmat.

 7. Laatikkomallinen ja pakaran päälle asettuva tasku on pepun kannalta usein paras vaihtoehto. Liian ylhäällä oleva tai pitkä tasku litistää pyllyä.

 8. Kiinnitä huomio lahkeisiin. Liian pitkä pillilahje jää epäimartelevasti rypylle, levenevä boot cut -lahje puolestaan lyhentää lyhyitä jalkoja entisestään.

 9. Boot cut -farkkuihin kannattaa valita korkea vyötärö, ja niitä käytetään mielellään korkojen kanssa.

 10. Älä pelkää kulutuksia. Keskeltä vaaleampi ja sivuilta tummempi lahje saa jalan näyttämään kapealta.

 11. Kauttaaltaan vaalea väri ei useinkaan imartele. Tasainen vaalea kangas saa jalat näyttämään helposti paksummilta.

 12. Uskalla kokeilla myös viiksikulutuksia. Ne eivät levennä reittä, vaan on suunniteltu mahdollisimman luonnollisiksi ja imarteleviksi.

 13. Anna farkuille aikaa. Jälleen trendikäs sataprosenttinen puuvillafarkku ei välttämättä istu heti, mutta muotoutuu ja venyy käyttäjän malliin ajan kanssa

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?