MyStyle

Yllättävät syyt voivat aiheuttaa silmänympärysryppyjä – merkit näkyvät jo 29–33-vuotiaana

Julkaistu:

Me Naiset
Jos ihon silmien lähellä rypistyy ennen aikojaan, syynä saattaa olla heikentynyt näkö.
Eihän tämä nyt yllätyksenä tule, mutta kerrattakoon vielä, että kasvojen vääntely erilaisiin asentoihin aiheuttaa ryppyjä. Ilmeet vaikuttavat siis siihen, millaisia ryppyjä kunkin kasvoihin vuosien saatossa muodostuu.

Ilmeistään ja niitä aiheuttavista tunnetiloistaan on tietenkin järjetöntä stressata, sillä niitä on vaikea kontrolloida.
On kuitenkin joitakin arkisia asioita, joihin voi myös vaikuttaa. Esimerkiksi pillillä juominen tai tupakoiminen voi saada suun ympärillä olevan ihon rypistymään odotettua aiemmin, kun sama kasvojen asento toistuu päivästä toiseen.

Yksi yleinen juonteita syventävä tapa on silmien siristely. Ihonhoitoguru Renée Rouleau kirjoittaa blogissaan, että yli 30-vuotiaiden olisikin hyvä tarkistuttaa näkönsä, sillä siristely rasittaa silmänalusten herkkää ihoa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Myös ruutuaika rasittaa

Rouleaun mukaan asiakkaat alkavat valittaa silmiensä alla ja ympärillä olevista rypyistä 29–33-vuotiaina. Monilla ne ovat ikääntymisen ensimmäisiä merkkejä ja johtuvat hymyilystä. Tilannetta saattaa kuitenkin pahentaa, jos näkö on päässyt huomaamatta heikkenemään.

Monen arki on myös sellaista, että silmät ja niiden ympärillä olevat lihakset ovat kovilla, vaikka näössä ei olisi vikaa.

– Jos näkö ei ole sumea, mutta vietät tuntikausia tietokoneen ääressä, silmien rasittuminen saattaa aiheuttaa siristelyä, hän kirjoittaa.

Mikä neuvoksi?

Näyttöpäätetyöskentelyä varten on olemassa erikoissilmälaseja, joiden pitäisi vähentää silmien rasittumista. Jos sen sijaan on piilolinssien käyttäjä, Rouleau kehottaa poistamaan linssit silmistä varovasti, ihoa turhaan venyttämättä.

Silmänalusihon hoitoon hän suosittelee hellävaraisia kuorinta-aineita ja kosteuttavia voiteita. Hellät otteet kannattaa muistaa myös silmämeikkiä pestessä.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Vanheneeko ihosi ennen aikojaan? 6 paljastavaa merkkiä

Haaveiletko nuorekkaammasta ihosta? Kikat, joita ihotautilääkäritkin hehkuttavat

Enemmän haittaa kuin hyötyä! Näitä ihonhoitotuotteita ei koskaan kannata käyttää yhdessä

Halpa puhdistusöljy, joka löytyy melkein jokaisesta kaupasta – poistaa sitkeimmänkin meikin

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt