MyStyle

Tiesitkö? Takkien olkapääklipsuille onkin nerokas käyttötarkoitus

Julkaistu:

Vaatteet
Monen eteisessä roikkuu useampikin takki, jonka olkapäitä koristaa napeilla kiinnitettävät remmit. Oletko ajatellut, että klipsut ovat muutakin kuin tyylikysymys?
Arkisten vaatteiden yksityiskohtia ei usein tule mietittyä sen enempää. Ne nyt vain näyttävät siltä kuin näyttävät – ainahan perusvaatekappaleet ovat olleet samanlaisia.

Olemme esimerkiksi kertoneet, miksi miesten kauluspaitojen selässä on lenksu, miksi osa paitojen napinlävistä on pysty- ja osa vaakasuorassa ja mikä merkitys on farkkujen viidennellä pienellä taskulla.
Nyt samanlaisia ahaa-elämyksiä aiheuttavat takkien olkapäälenksut. Varsinkin nahka- ja trenssitakkien vakiovarusteisiin kuuluvat olkapäillä olevat, neppareilla tai napeilla kiinnitettävät remmit.


Twitterissä lähti leviämään lokakuun lopulla twiitti, jossa käyttäjä Francheska Horsburgh jakoi heräämisensä lenksun käyttötarkoitukseen. Francheska kertoo, kuinka hänellä kesti 18 vuotta tajuta, että remmi on takissa laukun olkapäällä pysymistä varten.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyyTieto niksistä lähti leviämään sosiaalisessa mediassa, eikä Francheska ollut kommenttien perusteella ainut, jolle asia tuli yllätyksenä.

Alun perin klipsujen tarkoitus ei kuitenkaan ollut juuri laukun hihnan paikallaan pitäminen. Myös Time uutisoi laukkuhavainnosta ja kertoo, että aikanaan armeijavaatteista inspiroituneet ja arkikäyttöön siirtyneet klassikkotakit kopioivat olkiinsa myös perinteiset lenksut.

Naval History and Heritage Command -sivuston mukaan olkaremmit suojasivat alun alkaen sotilaiden olkia, ja niillä pidettiin paikallaan sotilaspukujen nauhoja, hihnoja ja vöitä sekä arvosta ja asemasta kertovia olkapoletteja.

Mitä sanot: Otatko sinä olkaremmit tänäkin päivänä hyötykäyttöön?

Ota kantaa

Tiesitkö, mikä tarkoitus takkien olkapääremmeillä on?

Kyllä 36% Ei 64%
Ääniä yhteensä 12874

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt