MyStyle

Yllättävä tutkimustulos botoxista: Saattaa viedä orgasmit

Julkaistu:

Me Naiset
Jos kasvojen kyky ilmehtiä viedään, sillä saattaa olla vaikutuksia myös tunteisiin ja tuntemuksiin – esimerkiksi makuuhuoneessa.
Monella meistä on kulmakarvojen välissä ryppy tai pari. Ne syntyvät kulmia kurtistaessa – kun esimerkiksi olemme huolissamme tai ilmaisemme epäilyksemme. Suomessa nuo pystysuorat juonteet tunnetaan kansallissäveltäjämme mukaan sibeliusryppyinä.

Koska kauneusihanteet nyt sattuvat olemaan rypyttömien kasvojen puolella, aika moni haluaa eroon otsansa juonteista.

43-vuotias nainen kertoi Me Naisten jutussa, että vielä parikymppisenä sääli botoxin käyttäjiä, mutta syvenevä otsaryppy sai kiinnostumaan otsaa silottavista botuliinitoksiinipistoksista – ja lopulta kokeilemaan niitä.
Siinä tohinassa saattaa unohtua, että kasvojen ilmeillä ja esimerkiksi kulmakarvojen liikuttelulla on merkitystä aika monessakin asiassa. Uurteet ovat luontaista seurausta siitä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kasvoihin pistetty hermomyrkky lamauttaa lihaksia ja estää niiden supistumista, jolloin iho näyttää sileämmältä. Botuliinitoksiinista puhutaan usein botoxina, Botox-nimisen lääkevalmisteen mukaan.

Ilmeet vaikuttavat tunnekokemukseen

Kun botoxin vaikutuksia on tutkittu, kasvojen ilmeiden lamaamisella on paljastunut olevan yllättäviä vaikutuksia. The Guardian kirjoittaa tuoreesta tutkimuksesta, jonka mukaan pistokset kasvoissa voivat vaikuttaa jopa seksielämään. Aiemmin on myös uutisoitu, että botox vaikuttaa siihen, miten tulkitsemme tunteita.

Kaikki perustuu kasvojen ilmeisiin.

Cardiffin yliopiston tutkimuksessa saatiin selville, että botuliinipistoksia sibeliusryppyihinsä saaneiden naisten orgasmit olivat vähemmän tyydyttävämpiä ja lisäksi heidän oli vaikeampi saada orgasmi.

Tutkijat selittävät vaikutusta sillä, että kulmien kurtistaminen kuuluu seksiin. (Kyllä, joidenkin työhön kuuluu hankkia asiasta jopa videomateriaalia.) Niin sanottu ”O-naama” kuuluu seksuaalisen jännityksen vaiheeseen juuri ennen orgasmia. Se ei ole tutkijoiden mukaan vain seurausta kiihottumisesta, vaan osa seksikokemusta.

Sama logiikka pätee siihen, että kun ihminen alkaa hymyillä, hänelle tulee vähitellen myös iloinen olo. Orgasmi-ilme kertoo keholle, että nyt tekee gutaa.

Ilman mahdollisuutta kurtistaa kulmia seksuaaliset tuntemukset hieman latistuvat. Sen vahvisti tutkimukseen osallistunut 24 naisen joukko, joiden orgasmeja tutkittiin ennen ja jälkeen pistosten.

Kasvojen ilmeet ovat viesti itselle ja muille

Tutkimuksessa on toki puutteensa. Ei voida esimerkiksi tietää, johtuivatko heikommat orgasmit siitä, että kumppani ei osannutkaan tulkita naisen ilmeitä entiseen malliin, minkä seurauksena jokin makuuhuoneessa muuttui.

Joka tapauksessa kasvojen ilmeet ovat vahva viesti muille, mutta myös meille itsellemme. Niillä voi olla myös positiivisia vaikutuksia, ja tutkijoita kiinnostaakin orgasmien lisäksi muun muassa se, voiko surullisten ilmeiden estäminen pistoksilla parantaa mielialaa.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Parikymppisenä säälin botoxin käyttäjiä – 43-vuotiaana otin sitä itse mieheltäni salaa

4 tarinaa – tämän vuoksi käytän botoxia

Haaveiletko nuorekkaammasta ihosta? Kikat, joita ihotautilääkäritkin hehkuttavat

Kauneuden kovat keinot: botox, mikroneulaus, happokuorinta – näihin ongelmiin ne tehoavat

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt