Hyvästit kuiville huulille ja punan leviämiselle – 7 parasta vinkkiä huulipunan käyttöön

Julkaistu:

Me Naiset
Trendikkään marjaiset sävyt pysyvät huulilla hyviksi havaittujen niksien avulla.
Tumma huulipuna on trendikäs vähintäänkin joka syksy ja huomiotaherättävän kaunis vuodenajasta riippumatta. Jos olet arkaillut tumman huulipunan käyttöönottoa, viimeistään nyt on aika uskaltaa.

Näillä käytännön kokemuksesta kumpuavilla nikseillä selätät pulmat, joita syvän huulipunasävyn käyttäjä voi kohdata.

1. Huulipuna tarttuu hampaisiin

Tähän ongelmaan on simppeli ratkaisu, joka ei vaadi uusien tuotteiden hankintaa: kun olet punannut huulet, laita etusormi suuhusi, purista huulet sen ympärille ja vedä sormi ulos. Ylimääräinen puna tarttuu sormeen hampaiden sijaan.

2. Epätasaisesti levittyvä puna

Jotkut tummat punat käyttäytyvät huulilla niin, että suurin osa väristä kertyy huulissa luonnollisesti oleviin juonteisiin ja muut kohdat jäävät vaaleammiksi. Ongelma saattaa kieliä siitä, että puna ei ole kovin laadukas tai siinä ei ole tarpeeksi pigmenttiä.

Huulipunan vaihto on pulmaan varmempi ratkaisu kuin se, että epätasaisesti levittyvää punaa kerrostaisi huulille paksusti. Tuhdisti kerrostettu puna saattaa nimittäin lähteä leviämään.

Nestemäistä huulipunaa käyttäessä huulia ei kannata hieroa yhteen heti punan levittämisen jälkeen. Se saa punan kuivumaan epätasaisesti.

3. Leviävä huulipuna

Pussaillun näköiset marjahuulet ovat ihan oma muoti-ilmiönsä, joten leviämään lähtenyt huulipuna ei ole mikään maailmanloppu. Jos kuitenkin tavoittelet skarpisti rajattuja huulia, punan leviämisen estämiseksi löytyy useita keinoja:

4. Puna kuluu pikavauhtia

Pääsääntöisesti huulipuna on tuote, jota täytyy lisätä ruokailun jälkeen. Helpoimmalla pääsee, kun hyväksyy tämän tosiasian ja pakkaa punan sekä taskupeilin mukaan matkaan.

Huulipunan kestoa voi kuitenkin parantaa näillä nikseillä:
Jos olet tilanteessa, jossa huulipunan kerta kaikkiaan täytyy näyttää hyvältä läpi aterioinnin – ensitreffeillä maailman potentiaalisimman tyypin kanssa tai lounaalla mahdollisen tulevan pomosi kanssa – valitse suosiolla vaaleamman värinen huulipuna, jonka kuluminen ei pistä silmään niin pahasti.

5. Huulet ovat valmiiksi rohtuneet

Jos huulet ovat pahasti rohtuneet, sävyttävä huulirasva on parempi vaihtoehto kuin tumma huulipuna. Jos huulten tilanne ei kuitenkaan ole katastrofaalinen, valmistele huulet punaamiseen kuorimalla ne.

Huultenkuorintaan on markkinoilla erillisiä tuotteita, mutta huulet voi kuoria myös esimerkiksi hienon sokerin ja oliivi- tai kookosöljyn sekoituksella tai veteen kastetulla sokeripalalla.

Kun olet kuorinut huulet, kuivaa ne ja rasvaa ne ohuesti kevyellä huulirasvalla tai silmänympärysvoiteella (kyllä, se toimii!).

6. Huulipuna tekee huulista korput

Vaikka huulien kunto olisi vielä aamulla hyvä, voi tilanne muuttua päivän aikana huulipunan alla. Seuraavat kikat saattavat auttaa:

7. Hermostuttaako yhä?

Hiljaa hyvä tulee! Jos syvän marjainen sävy tuntuu vieläkin liian kuumottavalta ainakin arkikäyttöön, kokeile seuraavaa:
  1. Levitä huulille kevyesti huulirasvaa.
  2. Taputtele erityisesti huulten keskiosaan nimettömällä kevyesti huulipunaa.
Tämä tumman huulipunan kevytversio näyttää raikkaalta ja kuluu pois jättämättä huulten reunoille tummia rantuja. Huoli pois!

Lue lisää:

Muotinäytöksen erikoinen huulipunatrendi herättää hilpeyttä: ”Kuin olisi muhinoinut imurin kanssa”

Testasimme pikkujoulukauden uutuuspunat – voittaja oli yllätys

Laiskan naisen helppo bilemeikki: liukuvärjätyt huulet – katso ohjeet

Testasimme, mitkä huulipunasävyt saavat hampaat näyttämään valkoisemmilta

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt