Parhaat niksit meikkaajalta, joka meikkaa yli 40-vuotiaita – nämä haluat tietää

Julkaistu:

Kauneus
Meikkitaiteilija jakaa vinkkinsä aikuisen naisen meikkiin. Vinkit on helppo siirtää omaankin meikkirutiiniin.
Meikkitaiteilija Elise Marquam Jahns on kyllästynyt siihen, ettei yli 40-vuotiaita tunnuta ottavan huomioon meikkimaailmassa. Juuri he ovat niitä, jotka hyötyvät meikkinikseistä ja tuotetiedosta eniten – iho ja kasvonmuodot kun eivät enää ole yhtä meikkiystävälliset kuin nuorilla.

Siksi yli 40-vuotiaiden meikkaamiseen erikoistunut Jahns jakaa parhaat vinkkinsä kauneusjulkaisu Byrdielle. Nämä kannattaa opetella.

Valitse voidemaisia meikkejä

Ikääntyvä ja jo hieman vanhenemisen merkkejä osoittava iho hyötyy nestemäisistä ja voidemaisista meikkituotteista, kuten kevyestä meikkivoiteesta, nestemäisestä peite- ja valovoiteesta ja voidemaisesta poskipunasta.

Puuteriset tuotteet tuovat juonteet ja rypyt helpommin esiin, ja kuiva ihon pinta näyttää helposti ryppyisemmältä ja vanhemmalta kuin ihonhoito- ja meikkituottein kosteutettu.

– Puuteri voi asettua juonteisiin ja korostaa niitä esimerkiksi silmien alueella. Puuteriset ja kuivat tuotteet näyttävät helposti myös läikikkäiltä ja epätasaisilta, Jahns sanoo.

Levitä meikkivoide puuterisiveltimellä

Kuten monet muutkin ammattimeikkaajat, myös Jahns suosittelee levittämään meikkivoiteen sormien tai meikkisienen sijaan suurella puuterisiveltimellä. Se levittää tuotteen ohuelti ja mahdollisimman tasaisesti iholle.
  • Katso videolta, kuinka suomalaismeikkaaja Riia Koivisto loihtii aikuisen naisen raikkaan juhlameikin!

Taistele painovoimaa vastaan poskipunalla

Koska ilme valahtaa helposti ikääntyessä, meikillä kannattaa kohottaa kasvonpiirteitä. Poskipuna kannattaa siksi kohdistaa mieluummin korkeammalle kohti poskipäitä kuin keskelle poskia ”poskiomenoille”, ja sutia viistosti hieman ylöspäin.


Ethän unohda kulmakarvoja

Kulmakarvat ovat avain viimeisteltyyn ja nuorekkaaseen ilmeeseen – tai oikeastaan ilmeeseen ylipäätään.

Jahns kertoo, että moni nainen ei meikkaa etenkään kulmakarvojen häntiä ollenkaan. Kulmakarvojen aukkojen ja vajavaisten kohtien täyttäminen kevyesti kulmakynällä luo kasvoille kauniit kehykset.

  • Katso videolta, kuinka ammattilainen meikkaa luonnollisesti täytetyt kulmakarvat!

Huolehdi huulimeikistä

Ikääntyvät huulet vaativat kahta asiaa: kiiltoa ja kosteutusta sekä tarkkoja rajoja.

– Mattapintaiset huulipunat voivat vanhentaa ketä tahansa. Kostean näköinen ja kosteuttava, hennosti valoa heijastava huulipuna on paras valinta.

Jos huulipuna karkailee huultenympärysihon pieniin juonteisiin, huultenympärys kannattaa pohjustaa ennen huulimeikkiä. Meikkivoide tai peitevoide ja hyvin kevyt puuterointi täyttää juonteet ja pitää huultenrajauskynän ja huulipunan paremmin paikoillaan.


Älä luovu silmänrajauksesta – pehmennä sitä

Moni saattaa lopettaa vanhemmiten silmänrajausten tekemisen, koska näkö huonontuu. Ammattilaisen mukaan ei kannata, sillä silmien rajaaminen tuo katseeseen voimaa.

Helppo kikka tehdä silmänrajaus huonommallakin näöllä on sen reipas pehmentäminen. Tarkat rajat voi unohtaa, ja sivellä rajaukset paikoilleen esimerkiksi tummalla luomivärillä ja ohuella siveltimellä tai silmänrajauskynällä, joka kuuluukin sutata jälkeenpäin kynän pehmennyspäällä.

– Suosittelen yleensä tummanruskeaa yläluomelle ja vaaleampaa ruskeaa alaluomelle, vain noin kolmasosaan luomesta silmän ulkonurkasta katsoen, alaripsien alle levitettynä, Jahns sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt