Näin luot persikkapyllyn ja ostat imartelevat farkut – farkkumyyjä antaa ammattilaisvinkit - MyStyle - Ilta-Sanomat

Näin luot persikkapyllyn ja ostat imartelevat farkut – farkkumyyjä antaa ammattilaisvinkit

Julkaistu: 9.10.2018 14:31

Farkkuasiantuntija kehottaa kiinnittämään huomiota kolmeen eri asiaan: vyötärön korkeuteen, takataskujen sijoitteluun sekä farkkujen kulutuksiin ja pesuihin.

Myymäläpäällikkö Juha Sinerlahti Sellon JC:stä paljastaa askeleet imartelevien farkkujen löytämiseen.

Farkkuasiantuntija kehottaa kiinnittämään huomiota kolmeen eri asiaan: vyötärön korkeuteen, takataskujen sijoitteluun sekä farkkujen kulutuksiin ja pesuihin.

Näin valitset peppua, jalkoja ja koko kroppaa imartelevan mallin.

  • Katso videolta ammattilaisen tärkeimmät vinkit farkkuostoksille!

1. Vyötärö

– Vyötärön korkeus on osittain makuasia ja tyylikysymys, mutta pääsääntönä voidaan sanoa, että keskikorkuinen eli hieman navan alle asettuva vyötärölinja on universaalisti imartelevin, Sinerlahti kertoo.

Farkuissa korkea vyötärö korostaa jalkojen pituutta ja tuo niille lisää mittaa.

Efekti riippuu myös paljon väristä: hyvin vaaleat korkeavyötäröiset farkut voivat korostaa jalkoja jo liikaakin, mutta mustat korkeavyötäröiset housut ovat aina hyvät.

Vaateliikkeitä hallitseva vyötärön korkeus riippuu myös vallitsevista trendeistä.

– Vyötärön haluttu korkeus muuttuu aina sykleittäin. Viime vuodet se on noussut ja noussut, mutta kyllä vyötärö alkaa tästä taas laskea, Sinerlahti sanoo.

– Tosin veikkaan, ettei korkea vyötärö enää täysin poistu. Naisille suunnitellaan nyt yläosiakin paljon sen mukaan, että niiden kanssa käytetään korkeaa vyötäröä.

2. Takataskut

Paras takataskumalli on laatikkomainen ja tiltattu.

– Tiltatut eli taskujen yläosasta hieman sisäänpäin kallellaan ja alhaalta ulospäin osoittavat takataskut ovat usein imartelevimmat, sillä ne tuovat peppuun pyöreyttä. Niillä saa luotua sen kuuluisan persikkapyllyn.

Yleisesti keskikorkea vyötärö ja laatikkomalliset, kauniisti pakaran päälle asettuvat taskut ovat ne kaikkein imartelevimmat vaihtoehdot.

Jos tasku tulee liian ylös tai on itsessään liian pitkä, se litistää pyllyä. Laatikkomalliset taskut korostavat ja pyöristävät pyllyä.

– Se on nykyisin tavoiteltu ominaisuus, Sinerlahti kertoo.

Keskikorkea vyötärö on universaalisti se imartelevin, kun taas tasaisen vaalea denimkangas ei niinkään.

3. Pesut

Ammattilaisen mukaan turhan moni välttelee vahvoja kulutuksia. Ne saattavat näyttää hyllyssä tai henkarissa kamalilta ja aivan liian räikeiltä, mutta päälle vedettynä ne tekevätkin farkuista imartelevat eivätkä ollenkaan silmiinpistävät.

– Esimerkiksi aivan tasaisen vaalea denimkangas ei useinkaan imartele. Kauttaaltaan vaalea väri saa jalat näyttämään helposti paksummilta.

Sen sijaan keskeltä vaaleaksi kulutettu ja sivuilta tummempi lahje saa jalan näyttämään kapealta. Pesut ja kulutukset on suunniteltu juuri tätä efektiä varten.

Myöskään viiksikulutuksia eli reiden yllä ja polvitaipeessa olevia vaakasuoria rantuja ei kannata ammattilaisen mukaan pelätä.

– Etenkin naiset ajattelevat, että ne leventävät reittä, mutta hyvissä farkuissa insinöörit ovat miettineet näitä, ja ne on tehty mahdollisimman luonnollisiksi ja imarteleviksi. Suurin kontrasti katoaa päällä, joten viiksiä ei lopulta edes huomaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?