MyStyle

Liimautuuko hame jalkoihisi? Näillä helpoilla konsteilla estät vaatteiden sähköistymisen

Julkaistu:

Kodin Kuvalehti
Vaatteiden sähköistyminen on ilmojen kylmetessä varsinkin hameita käyttävien ikävä riesa. Älä silti luovuta! Ritinästä pääsee eroon.
Leutokin syksy voi viilentyä nopeasti. Pakkaset lähenevät, ja niiden myötä alkaa myös monia piinaava vaatteiden sähköistyminen.

Etenkin hameita ja mekkoja käyttävät tietävät, miten rasittavaa ja hankalaakin sähköistyminen on: helma jää kiinni peppuun ja reisiin, eikä vaate tunnu hyvältä päällä.

Marttojen neuvonnan johtaja Teija Jerkku vinkkaa, että sähköistymisen voisi saada kuriin huuhteluainetta käyttämällä.

– Huuhteluaineen käyttö pyykinpesussa ei muuten ole välttämätöntä, mutta sähköistymisen ehkäisyssä se voi olla hyvänä apuna, Jerkku sanoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kikka kolmoset: käyttöön vai ei?

Ärsyttävän pulman peittoamiseksi on keksitty monenlaisia erikoisia kikkoja.

Yksi yleisesti kuultu on käsien rasvaaminen ja rasvan siveleminen esimerkiksi sukkahousuille. Huuhteluainettakin käytetään myös toisella tavalla: sillä terästettyä vettä suihkautetaan vaatteelle. Jotkut kokevat rätinän talttuvan, kun vaatteelle suihkauttaa hiuslakkaa.

Teija Jerkku ei näistä vinkeistä innostu.

– Ihoa vasten ei ole järkevää laittaa huuhteluainetta, jota ei ole tarkoitettu iholle. Lisäksi siitä voi jäädä jälkiä vaatteisiin, samoin kuin hiuslakasta ja käsirasvasta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Alushame apuun

Iso apu ongelman ratkaisuun on yksinkertainen: käytä alushametta.

Mieti myös sitä valitessasi, mitä materiaalia ostat. Silkki ja viskoosi ovat alushameen materiaaleina hyviä, koska ne eivät sähköisty yhtä paljon kuin tekokuidusta valmistetut.

Myös muiden tekstiilien materiaalit on syytä katsoa ja kaupassa valita viisaasti, jos on kyllästynyt rätiseviin ja tarttuviin vaatteisiin. Luonnonkuidusta valmistetut vaatteet sähköistyvät muita vähemmän, joten niitä kannattaa suosia kylmillä ilmoilla.

Oletko kuullut metalliniksistä?

Erikoiselta kuulostava mutta ihmeen toimiva konsti on vaatteen siveleminen metallihenkarilla tai muulla metallisella esineellä. Puuhan hyöty perustuu siihen, että sähköä vapauttaessaan metalliesine voi poistaa sähköisyyttä vaatteesta.

Keinosta voi olla apua, jos sivelee sekä vaatteen ulko- että sisäpinnan. Muista kuitenkin, että metalliesineen kanssa on syytä olla tarkkana, ettei se vahingoita kangasta.

Lue myös:

Tiesitkö tämän nyrkkisäännön? ”Pyykin täytyy kuivua yhdessä yössä”

Ärtyykö ihosi uusista vaatteista? Katso, mitkä tekstiilit kannattaa pestä ennen käyttöä

Tiesitkö? Piston pituus paljastaa laatuvaatteen – tarkista jo kaupassa ainakin nämä kuusi asiaa

Mitä materiaalia vaatteissa kannattaa suosia? Tarkista plussat ja miinukset tästä listasta

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt