MyStyle

Tulevien kuukausien luottovaate: 22 parasta neuletta, jotka eivät ole tekokuitua

Julkaistu:

Hanki nyt
MyStylen muotitoimittaja valitsee joka maanantai vaatekappaleen, joka on pakko saada. Nyt se on pehmeä, lämmin ja kestävä neule.
Jos jokin vaate kannattaa valita luonnonkuituisena, on se neule.

Syys- ja talvikauden vaatteet sähköistyvät helposti, koska ilman lämpötila vaihtelee ja ilmankosteus on pieni. Helpoin tapa estää sähköistymistä on valita luonnonmateriaaleja, koska ne eivät sähköisty. Neuleissa ihania ovat esimerkiksi puuvilla ja erilaiset villat. Keinokuidut, kuten akryyli ja polyesteri, sähköistyvät eniten.

Villa myös eristää hyvin lämpöä ja imee kosteutta tuntumatta märältä. Se on pehmeä ja ilmava kuitu, joka hylkii likaa ja puhdistuu helposti vain tuulettamalla. Villasta on helpompi poistaa käytössä mahdollisesti ilmaantuvat nypyt kuin vaikkapa akryylista.

Lue myös: Neule, jota ei kannata ostaa koskaan – poista myös kaapistasi

Edullisten ketjuliikkeiden ja miksei kalliimpienkin merkkien neulevalikoiman pesulapuista löytyy usein kahta materiaalia: polyesteria ja akryylia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Polyesteri on muovia, joka ei hengitä. Akryyli on villan rinnalle kehitetty tekokuitu, jonka lähes ainoa etu on se, että se muistuttaa villaa mutta on halvempaa. Koska akryylikin on muovia, se ei hengitä. Akryyli myös nyppyyntyy helposti.

Moni asiantuntija nimeää akryylineuleen huonoksi ostokseksi. Akryylivaatteista voi myös irrota pesussa mikromuoveja, jotka päätyvät ympäristöön.

Neulehyllyjen välissä luoviessa kannattaa muistaa, että aivan kaikki tekokuidut eivät ole pahasta. Esimerkiksi polyamidi parantaa neuleen kulutuksen kestoa, joten sitä voi olla villan seassa huoletta hiukan.

22 x viikon hankinta

Kahlasimme nettikauppojen valikoiman puolestasi läpi ja valitsimme kauniit ja trendikkäät neulepuserot, jotka eivät ole täyttä tekokuitua. Valitse suosikkisi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt