Stylisti kertoo, miksi vaatteet näyttävät julkkisten päällä aina hyvältä – meillä muilla on yksi merkittävä puute - MyStyle - Ilta-Sanomat

Stylisti kertoo, miksi vaatteet näyttävät julkkisten päällä aina hyvältä – meillä muilla on yksi merkittävä puute

Angelina Jolie.

Angelina Jolie.

Julkaistu: 20.9.2018 18:42

Julkkisten kikkaa ei ole onneksi mahdoton toteuttaa itsekään.

Suuri osa meistä on varmasti joskus tehnyt sitä: miettinyt, miten ihmeessä julkisuuden henkilöt onnistuvat aina näyttämään hyviltä, kantamaan asunsa kauniisti ja ylipäänsä löytämään vaatteita, jotka istuvat kuin valettu.

Sopusuhtaiset kropat, pääsy designer-luomuksien lähteille ja henkilökohtainen pukeutumisapu tietysti auttavat, mutta julkkisstylisti Alarna Hope huomauttaa tärkeimmästä asiasta, jonka kuuluisuudet tekevät toisin kuin muut.

Hope kertoo Daily Mailille, että ero julkkisten ja tavallisen pukeutujan välillä on usein vaatteiden käyttäminen ompelijan kautta. Räätälöinti ja sekä arki- että juhlavaatteiden muokkaaminen juuri omalle kropalle sopiviksi ovat avainasemassa vaatteiden istuvuudessa eli siinä, kuinka hyvältä ne näyttävät päällä.

– Julkkisten stylistit hankkivat asiakkailleen vaatteita, jotka istuvat oikein asiakkaan leveimmästä kohdasta. Loppu muokataan sopivaksi, Hope kertoo.

Lue myös: Huippumallin jalat ovatkin uskomattoman lyhyet – nerokkaat pukeutumiskikat huijaavat pituutta

– Vaatteiden muokkaaminen voi tuntua suhteettoman kalliilta, mutta kun jokainen vaatteesi istuu täydellisesti, tyylisi muuttuu kokonaisuudessaan, hän sanoo.

Stylisti kehottaa tarkastamaan ainakin lahkeiden, helman ja hihojen pituudet. Juuri oikean mittaisina ne imartelevat kroppaa, väärässä mitassa tekevät vartalolle turhaan hallaa.

Lue myös: Mekko, jossa on kaikki pielessä – oppitunti siitä, miten kenenkään ei kannata pukeutua

Hopen mukaan monet tyytyvät pussittaviin, jostakin kohdin kiristäviin, huonosti istuviin vaatteisiin koska ajattelevat, että vika on omassa kropassa. Stylisti haluaa kumota tämän ajatuksen.

– Muotosi tarvitsevat vain niitä oikeista paikoista halivia vaatteita.

Tuoreimmat osastosta