MyStyle

Suomalaisten suosikkitakkiväri yllättää! Asiantuntija paljastaa myydyimmän sävyn

Julkaistu:

Takit
Unohda tavalliset tummat sävyt ja kokeile tänä vuonna jotakin uutta. Yllättävän moni tekee niin jo.
Muistatteko, kun pari vuotta sitten, syksyllä 2016, Ilta-Sanomissakin keskusteltiin suomalaisten ainaisesta pukeutumisesta mustaan?

Tuolloin Jouko Mäkinen harmitteli Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksessaan sitä, että vaatekauppaan astuessa vastaan vyöryy mustien, masentavien ja luotaan työntävien vaaterekkien massa. Mäkinen kysyi kirjoituksessaan, miksi liikkeiden sisäänostajat eivät anna mahdollisuutta väreille, ja miksi monet suomalaisnaiset pukeutuvat suruasuun vuoden ympäri.

Sokoksen naisten muodin ryhmäpäällikkö Mari Viri selitti asiaa tuolloin loogisesti.

– Ensinnäkin musta on monelle se helppo, ajaton ja klassinen vaihtoehto. Vaikka samasta tuotteesta olisi muita värejä tarjolla, mustaan ja nykyisin sen rinnalla myös harmaaseen tartutaan useimmin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyyLue lisää: Koko Suomi taas tummissa – asiantuntijat kertovat, miksi vaatekaupat ovat pullollaan mustaa

Myydyin takkisävy yllättää

Nyt, syksyn ja talven taas saapuessa, Suomen voi odottaa verhoutuvan jälleen kerran tummiin päällystakkeihin.

Vai voiko?

Tänä vuonna suomalaiset pukeutujat yllättävät värivalinnallaan. Sokos-tavaratalojen Marks & Spencer -merkin hankintapäällikkö Taiju Masalin paljasti brändin lehdistötilaisuudessa ketjun myydyimmän kevyttoppatakkisävyn. Se on keltainen – vaikka samaa takkia on tarjolla myös pitkänä mallina mustana ja lyhyenä monessa muussa perussävyssä, kuten tummansinisenä.

Masalinin mukaan värikkäät vaatteet tekevät kauppansa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kyllä suomalainen ostaa väriäkin! Otan ihan rohkeasti aina värikkäämpiäkin takkeja valikoimaan. Myös esimerkiksi kashmirneuleitamme myydään enemmän värikkäissä sävyissä kuin perusväreissä.


Tänä syksynä suomalaisia on siis mahdollista bongata pirteämmässäkin sävyssä. Keltainen kuuluu kauden trendiväreihin, ja sitä nähdään nyt runsaasti myös maailman muotivaikuttajien päällä.

Tässä inspiroivat todisteet keltaisen takin ihanuudesta ja takkipoiminnat kauden hittivärissä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt