MyStyle

Tahdotko kuohkean pörrön vai kiiltävän suorat kutrit? Testasimme, kuinka föönaussuunta vaikuttaa hiuksiin

Julkaistu:

Me Naiset
Kuvat näyttävät, miten paljon föönin suuntaaminen oikein vaikuttaa lopputulokseen.
Ei ole aivan yhdentekevää, kuinka tukkansa kuivattelee, jos toivoo parasta mahdollista lopputulosta. Ilmakuivauksen ajatellaan – ainakin yleensä – olevan tukalle hellävaraisin kuivaustapa, mutta vastaföönatun tukan raikkautta ja lämpöä on vaikea päihittää. Fööni on oiva kumppani myös kiireessä.

Miten tukka sitten kannattaa föönata itselleen mieluisan tyylin saavuttamiseksi? Eri föönaustekniikoilla voi saada yllättävän erinäköisiä lookkeja aikaiseksi. Testasimme kaksi tavallisinta tapaa föönata märät hiukset, ja näin eri tekniikat vaikuttivat lopputulokseen:

Lasimaisen sileää

Hiusten kasvusuuntaan föönatessa fööniä kannatellaan pään yläpuolella ja ilmavirta suuntautuu alas. Kun kampaa tukkaa kuivauksen lomassa, hiukset suoristuvat luonnollisesti ja tukan pinnasta tulee sileä ja liukas. Liika harjaaminen tekee kuitenkin hiuksista veltot. Kannattaa lisäksi varoa hiusten kuivaamista pelkästään ylhäältäpäin, sillä juuresta voi tulla lättänä.

Jos kaipaa särmää ja huoliteltua lookkia pörrön sijaan, kasvusuuntaan kuivaaminen sopii mainiosti. Tällä tekniikalla voi luoda muun muassa trendikkäät lasihiukset.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Luonnostaan taipuisa hius pääsee hyvin oikeuksiinsa.


Kuohkeaa pörröä

Kasvusuuntaa vastaan föönatessa päätä roikotetaan koko operaation ajan alaspäin, ja ilmaa suunnataan tyveen jatkuvasti toisella kädellä haroen. Tällä tekniikalla tyvi saa runsaasti kuohkeutta. Hiuksista tulee ilmavat ja luonnostaan taipuisa hius pääsee hyvin oikeuksiinsa.

Kasvusuunnan vastaisesti kuivatessa kiiltoefekti jää puuttumaan, sillä tukan pinnasta tulee pörröinen. Föönaus sopii hyvin ohuthiuksiselle tyypille, joka kaipaa tuuheutta tukkaansa.


Jos hiusten kuivaamiselle on aavistus enemmän aikaa, voi kokeilla ammattilaisten föönaustekniikkaa. Katso myös kampaajan ohjevideo alta!


Lue lisää:

Annatko hiusten kuivua itsekseen suihkun jälkeen? Se voi olla kohtalokas virhe

Unohda ohuiden hiusten ongelmat! Asiantuntija neuvoo parhaat leikkaukset hennolle tukalle

5 hiusväriä, jotka toimivat paremmin kuin anti age -voide

Anna kasvaa! 9 todistetta siitä, että tyvikasvu saa vaaleat hiukset näyttämään käsittämättömän hyvältä

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt