11 parasta kauneusvinkkiä – joita (melkein) kukaan ei noudata

Julkaistu:

Kodin Kuvalehti
”Tiedän, mikä on oikein, silti teen väärin.” Muinaisen filosofin lause pätee ainakin näihin kauneusvinkkeihin. Kysy vaikka kavereilta. Me kysyimme.
Maailma on täynnä kauneus- ja itsehoitovinkkejä, joita jaksaa noudattaa noin kaksi kertaa.

Tässä yksitoista pätevää ja perusteltua vinkkiä, jotka aina jotenkin vain unohtuvat.

1. ”Hoitoaine pitää aina levittää pyyhekuiviin hiuksiin”

Niin sanoi kampaaja, ja niin sanoi kaverinkin kampaaja, ja jos oikein tarkkoja ollaan, niin lukee myös hoitoainepurkin kyljessä. Mutta hei, kuka lähtee kesken kaiken suihkusta hamuilemaan pyyhettä? Siinä kastuu puoli kylppäriä, ja sitten pyyhekin on ihan märkä.

2. ”Älä mene nukkumaan hiukset märkinä”

Tähänkin neuvoon on hyviä perusteita: tukka takkuuntuu, tyyny homehtuu, hiukset katkeilevat. Me märkäpäät vastaamme siihen, että vahingoittaahan se föönikin hiuksia, jos sitä jatkuvasti käyttää. Ja onko muka tyynylle yhtään parempi, jos siihen painautuu tukka likaisena? Ties mitä talia siihen silloin erittyy, yäk.

3. ”Meikkejä ei saa pestä pois saippualla”

Mikäs tässä olikaan selitys? Ai niin, saippua pesee iholta pois sen oman suojakerroksen ja kuivattaa kasvot kireiksi. Valitettavasti saippuaan on vain helpointa tarttua, koska se on aina käsillä siinä suihkun alla. Mutta ehkä jo huomenna jaksan keskittyä paremmin ja otan käyttöön puhdistusaineen ja vanulaput. Tai ylihuomenna.

4. ”Rasvaa kantapäät illalla ja pane yöksi sukat jalkaan”

Mutta kun sukat jalassa nukkuessa tulee niin ahdistavan kuuma. Jos taas ei pane sukkia jalkaan, lakanat ovat ihan rasvassa yön jälkeen. Kai korppukantapäidenkin kanssa voi elää?

5. ”Finnejä ei pidä mennä puristelemaan”

Syy tähän on tuttu jo teinivuosilta: koska iho tulehtuu entistä pahemmin puristellessa, ja koska finnin paikalle voi huonolla tuurilla jäädä arpi. Silti me kaikki olemme teinivuosista lähtien käyneet ahnaine sorminemme finnin kimppuun heti, kun se on iholle pullahtanut. No, tiedämme ainakin, ketä saamme syyttää seurauksista.

6. ”Suojaa hiukset löylyssä saunahatulla tai kietomalla pyyhe pään ympärille”

Saunan kuumuus ei kuulemma tee hiuksille hyvää vaan veltostuttaa ja kuivattaa niitä. Jos taas istun lauteille pyyhe päässä, minä itse kuivun ja veltostun. Kumpi sitten on pahempi? Saunahattu olisi tietysti vaihtoehto, mutta se näyttää vähän… vähän… no, erikoiselta.

7. ”Rajaa huulet, ettei huulipuna karkaa juonteisiin”

Kun on nuori, huulten ympärillä ei ole juonteita, joihin puna voisi karata. Kun juonteita alkaa tulla, tulee samassa paketissa myös ikänäkö. Koeta itse vetää naamaan siistiä viivaa moniteholasit päässä. Käsikään ei ole enää yhtä vakaa kuin 20 vuotta sitten.

8. ”Viilaa kynsiä aina yhteen suuntaan sivulta keskelle”

Kynnet alkavat lohkeilla herkemmin, jos niitä viilaa edestakaisin, niin kuin kaikki tekevät. Silti kaikki tekevät niin. Edestakainen liike on jotenkin luontevampi. Viilakäden lihaksetkin kipeytyvät, jos kynsiä hinkkaa koko ajan samaan suuntaan.

9. ”Pehmennä kovettuneita kynsinauhoja liottamalla ja voitele ne päivittäin”

Niin justiin. Eikä kynsinauhoja varmaan saisi repiäkään?

10. ”Sivele ihovoide kaulalle ja dekolteehen aina rinnasta ylöspäin kohti kasvoja”

Sen pitäisi vilkastuttaa ihon pintaverenkiertoa kaulalla. Ensin pitäisi muistaa, että myös kaulaa ja dekolteeta olisi syytä rasvata.

11. ”Korvia ei saa rassata vanupuikoilla”

Lääkärit varoittavat, että pumpulipuikko on tavallisin tärykalvoreiän aiheuttaja. On kuulemma käynyt niinkin, että pumpulipuikon pää on irronnut kesken kaivelun ja jäänyt jumiin korvakäytävään. Mutta millä korvat sitten puhdistaisi, jos ei vanupuikolla? Ei millään, sanovat samat lääkärit. Jos niihin kertyy liikaa vaikkua, terveydenhoitaja tai lääkäri huuhtoo sen pois.

Lue myös:

Hei keski-ikäinen, olit tietämättäsi viileä tyyli-ikoni teininä – nämä kuvat todistavat sen

”Sen rumempaa hiusmallia minulla ei ole ollut koskaan” – muistatko nämä legendaariset otsatukat?

Kantapäät kuntoon! Vanhat konstit eivät enää päde – 5 vinkkiä jalkaterapeutilta

Tiesitkö, että meikkejä ei pitäisi pestä pois vedellä?