MyStyle

Muotia marketista! Tältä näyttää Prisman, Cittarin ja Lidlin syysmuoti

Julkaistu:

Markettimuoti
Markettien muotitarjonta paranee paranemistaan. Tätä on luvassa suomalaisten päivittäistavarakauppojen syysvaatteissa.
Prisma, K-Citymarket ja Lidl paljastavat alkaneen kauden muotitarjonnan avaintuotteensa. Suuret marketit ovat suomalaisten suosikkivaatekauppojen kärjessä, joten niiden mallistot määrittävät pitkälti sitä, kuinka suuri osa Suomesta pukeutuu.

Lue lisää: Suomalaisten naisten lempivaatekaupat ovat H&M:n lisäksi Prisma ja Citymarket – miesten pukeutumisessa näkyy käänne

Syksyn luottovaatteiksi ruutuhousut ja paitamekko

Prisman tiedote kertoo, että syksyn valikoimassa nähdään ruutua, paitamekkoja, ylisuuria paitapuseroita, huivikauluksia sekä päänteihin tai vyötärölle ommeltuja rypytyksiä. Myös kukka- ja eläinkuosit sekä olkapäät paljaaksi jättävä off shoulder -malli jatkavat suosiotaan.

Väreistä vaateosastolla nousevat esiin vahvat, maanläheiset sävyt, kuten auringonkukankeltainen, oliivinvihreä, metsänvihreä, luonnonvalkoinen ja erilaiset luumun ja viininpunaisen sävyt. Niiden rinnalla nähdään myös kirkkaampia värejä, kuten sähkönsinistä.

Kauden must have -hankinnat ovat ammattilaisen mukaan kaksi tiettyä housuparia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Syksyn luottovaatteiksi voisi nostaa erilaiset ruutuhousut. Harmaat tai musta-valkoiset pikkuruudut on helppo yhdistää moniin eri väreihin. Myös paperbag-vyötäröiset, leveälahkeiset housut ovat tosi monikäyttöisiä, Prisman naisten sisäpukeutumisen valikoimapäällikkö Nina Paavilainen sanoo tiedotteessa.


Yläosissa kaksi valintaa ovat ylitse muiden.

– Toinen luottovaate ovat paitamekot, joita voi käyttää alkusyksystä mekkoina ja syksymmällä tunikan tapaan housujen kanssa, Paavilainen sanoo.

– Myös ylisuuria paitapuseroita ja flanellipaitoja on tarjolla. Jatkuva hittituote meillä on ollut ruutupaitis, jonka värit vaihtuvat kauden mukaan. Nyt syksyllä ruuduissa väreinä ovat muun muassa viininpunainen ja cheddarin keltainen.

Markettimuodin trendeinä yhdistely ja vastakohdat

K-Citymarket esittelee puolestaan malliston, jossa korostuvat vaatteiden yhdisteltävyys ja pienet yksityiskohdat. Syksyn trendiväreinä ovat luumu, roosa ja harmaa. Myös Cittarin vaateosastolta löytää trendikkäitä kukkakuviota ja pepitaruutua.


Ketjun tiedotteessa vinkataan helposta tyylivinkistä, jonka voi toteuttaa niin olemassa olevilla vaatteillaan kuin vaikkapa markettimuodilla. Materiaaleilla ja niiden miksaamisella saa tänä syksynä leikitellä: yhdistelmänä esimerkiksi nahkajäljitelmähousut ja pörröneule toimivat hyvin yhdessä.

Yhdistely toimii myös markettia ja muotimerkkejä sekoittamalla.

– Nykyään on muodikasta yhdistää market-muotia merkkivaatteisiin, K-Citymarketin pukeutumisen ostopäällikkö Katja Lehtilä sanoo tiedotteessa.

Samaa sanoo tiedotteessa trendianalyytikko Susanna Björklund.

– Nykypäivän pukeutumisessa on tyypillistä rikkoa genrejä ja tyylilajeja. Sama ihminen voi ostaa vaatteitaan putiikista, kirpputorilta sekä marketista ja luoda omannäköisensä tyylin.

Lidliltä jälleen uusi muotimallisto

Lidlin viidennen Heidi Klum -malliston tuotteet saapuvat myymälöihin 1. lokakuuta. Uusi, Let’s shake it up -niminen vaatemallisto koostuu syksyn vaatekaapin peruspilareista: neuleista, farkuista, paitapuseroista, trenssitakeista, korkonilkkureista, laukuista ja huiveista.

Aiemmat neljä huippumallin suunnittelemaa muotimallistoa ovat nousseet Suomessa hiteiksi. Voit lukea mallistoista lisää täällä.

Uuden malliston väripalettiin kuuluu perinteisten syysvärien mustan, beigen ja farkunsinisen lisäksi kirkkaan- ja viininpunaista. Esimerkiksi tällaisia kappaleita päivittäistavarakaupan hyllyillä nähdään lokakuussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt