MyStyle

Ethän käytä kasvonaamioita liian usein? Asiantuntijat: Voi aiheuttaa ihottumaa ja epäpuhtauksia

Julkaistu:

Me Naiset
Jos päivittäiset ihonhoitorutiinit ovat kunnossa, kasvonaamioita voi käyttää täydentävänä hoitona silloin tällöin.
Kun iho kenkuttelee, tyypillinen reaktio on tietenkin alkaa hoitaa sitä ahkerasti. Toisaalta liian tarmokas ihonhoito voi olla syynä esimerkiksi aikuisiän akneen.

Liika on liikaa myös kasvonaamioilla hemmottelussa. Vaikkei ehkä äkkiseltään uskoisi, kasvonaamioiden liiallinen käyttö voi aiheuttaa melko ikäviä ongelmia.

Ruuhkaa iholla

Popsugar kertoo, että periaatteessa kaikki kasvonaamiot kangasnaamioista savihoitoihin voivat liian usein käytettynä tehdä hallaa iholle. Dermatologi Harold Lancerin mukaan iholle pääsee liikaa tuotteita liian lyhyessä ajassa, jos kasvonaamioita käyttää toistuvasti.

– Jos erilaisia tuotteita käyttää usein suuria määriä, iho ikään kuin ruuhkautuu niistä. Se voi aiheuttaa tulehtuneisuutta, ihottumaa ja epäpuhtauksia iholla, Lancer sanoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Toinen Popsugarin haastattelema dermatologi Justine Kluk lisää, että vaikka kosteuttavista naamioista harvemmin on isoa harmia, savea ja hiiltä sisältävät naamiot voivat toistuvassa käytössä aiheuttaa kuivuutta ja ärtyneisyyttä.

Pitkällä aikavälillä iholle voi kehittyä atooppisen ihottuman tai kroonisen inflammaation oireita.

Kerran tai kaksi viikossa

Lancer summaa, että jos omaan ihonhoitorutiiniin kuuluu hyvä puhdistaja ja kosteusvoide sekä yksi tai kaksi ihonhoitotuotetta juuri omaa ihotyyppiä varten, kasvonaamioita tarvitsisi käyttää vain ”kuorrutteena kakun päällä”.

– Kasvonaamiota pitäisi käyttää vain kerran tai kaksi viikossa ihonhoitorutiinin tehostajana, Kluk sanoo.

Jos kasvonaamiot ovat olleet osa päivittäistä pientä hemmotteluhetkeä, kannattaa ainakin varmistaa, minkälaisesta naamiosta on kyse.

Kuorivat ja puhdistavat naamiot sopivat ennemminkin viikoittaiseen käyttöön, mutta ei niitä kosteuttaviakaan naamioita kannata päivittäin iholleen laittaa.

Lue myös:

Onko sinullakin viininaama? Näin alkoholinkäyttö voi näkyä kasvoistasi

Uusi ihmenaamio auttaa akneen, punoitukseen ja ihon kuivuuteen – ja sen voi tehdä kotona kahdesta aineesta!

Miten kipeästä, ihon alle jumittuneesta finnistä pääsee eroon? Vaivaan vain yksi pikaratkaisu

Puhkesiko leukaan finni? Vältä nämä klassikkovirheet epäpuhtaan ihon hoidossa

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt