Testissä 9+1 luomiväripalettia – Instagram-klassikot kilpailevat aivan omassa maailmassaan - MyStyle - Ilta-Sanomat

Testissä 9+1 luomiväripalettia – Instagram-klassikot kilpailevat aivan omassa maailmassaan

Julkaistu: 31.8.2018 16:04

MyStyle testasi yhteensä kymmenen tämän hetken kuuminta luomiväripalettia aina kulttiklassikoista hurmaaviin uutuuksiin.

Suomeen saa nykyisin kohtalaisen helposti maailmalla tunnettujen meikkimerkkien kulttiklassikkotuotteita. Osaa myydään jopa kivijalkamyymälöissä, ja nettikaupatkin toimittavat paketit postiin reilussa viikossa.

MyStyle testasi kymmenen tämän hetken kuuminta luomiväripalettia, joista kulttiklassikot erottuivat edukseen.

1. Jeffree Star: Androgyny ja Blood Sugar

Yhdysvaltalainen Jeffree Star herättää runsasta ihailua ja myös rajuja vastareaktioita Youtube-videoidensa räväkillä kommenteillaan.

Vaaleanpunaisissa luksusvaatteissa viihtyvän meikkigurun tuotteet tulivat Suomeen Sokoksen hyllyille viime keväänä, ja Jeffree itse on käynyt jo kahdesti suomalaisfanejaan tapaamassa.

Olipa miehestä mitä mieltä tahansa, se pitää myöntää, että ainakin sarjan luomiväripaletit ovat kaiken kulttimaineensa arvoisia. Androgyny -paletissa on vähemmän sävyjä, mutta isommat väripannut ovat kuin keväällä julkaistussa Blood Sugar -paletissa.

Molempien palettien värit ovat upean pigmenttisiä, ja häivytys käy kuin tanssi. Kimaltavat sävyt tarttuvat siveltimeen ilman glitterliimaa tai kastelua.

Erikoismaininta Blood Sugar -paletin upean punaisista sävyistä, joiden ei uskoisi olevan vegaanipaletille mahdollisia.

Arvosana: 5/5

2. Anastasia Beverly Hills: Modern Renaissance

Kun keskusteluryhmissä kysytään, mikä luomiväripaletti kannattaisi ensipaletiksi ostaa, vastauksissa liki yhdeksän kymmenestä suosittelee ABH:n Modern Renaissance -palettia.

Suositusten tulvalle on syynsä, sillä paletissa on helpot murretut ruskeat ja punaruskeat sävyt, joiden levitys ja häivytys käy kuin itsestään. Jopa kaikista tumpeloin meikkaaja saa tällä paletilla upeasti sävyt häivytettyä toisiinsa.

Valitettavasti tämän ominaisuuden hinta on se, että sävyt pölisevät. Siksi on kannattaa olla tarkkana luomivärin varisemisen kanssa ja suositeltavaa on, että meikkipohjan tekee vasta luomivärin levityksen jälkeen.

Arvosana: 5-/5

3. Huda Beauty Desert Dusk

Instagramista ja Youtubesta tuttu Huda Kattan on julkaissut oman meikkimallistonsa varsin menestyksekkäästi.

Huda Beautyn ensimmäinen luomiväripaletti Rose Gold sai osakseen varsin ristiriitaista vastaanottoa, ja MyStylen testissä paletti sai tuomion ”epätasalaatuinen tuote”.

Lue lisää: Testissä 10 uutta, kuumaa luomiväripalettia – himoittu kohutuote hävisi yli puolet halvemmalle

Linjan toinen paletti, Desert Dusk, sisältää enemmän ruskeita ja punertavia sävyjä, ja laatu on Rose Goldia reippaasti parempi. Paletti pölisee hieman, mutta pigmenttiä riittää.

Meikki pysyy luomissa ja värien häivytys kohtalaisen on helppoa.

Mikäli ei halua investoida kokonaiseen Desert Dusk -palettiin, voi Hudan luomiväreihin tutustua pienempien Obsessions-palettien avulla. Esimerkiksi oransseja sävyjä sisältävä Coral Obsessions sopii täydellisesti kesän sävyihin takaisin haikailevalle.

Arvosana: 4/5

4. Too Faced: Chocolate Gold

Tämä paletti tuoksuu herkullisen suklaalle ja sisältää oikeaa kultaa!

Kaiken tämän lisäksi glitter-sävyjä on helppo levittää ja jopa ilman glitterliimaa. Meikkaajan ainoaksi paletiksi tästä ei kuitenkaan ole, sillä mukana on vain neljä mattasävyä.

Mutta jos kaipaat elämääsi helppoa säihkettä, on tämä paletti hyvä lisä meikkiarsenaaliin!

Arvosana: 4/5

5. BareMinerals: BareNaturals

Mineraalimeikkisarja BareMineralsin BareNaturals on erittäin hyvä nudesävyjä sisältävä paletti. Sormen päällä sävyjä kokeillessa väriä ei tunnu irtoavan paljoakaan, ja tämä huolestuttaa testaajaa.

Kuitenkin kun käyttöön ottaa siveltimen, irtoaa väriä riittävästi, ja klassisen päivälookin teko on todella helppoa.

Arvosana: 3,5/5

6. Urban Decay: Naked 2

Urban Decayn Naked -paletit aloittivat nude-sävyjen esiinmarssin. Naked 2 -paletti on sävyiltään varsin keskiverto ja mutkaton paletti.

Paletin kanssa onnistuu niin päivämeikin kuin vähän tummemmankin iltalookin teko. Paletin värinapit ovat kuitenkin vähän kovia ja häivytys ei onnistu niin hyvin kuin alkupään testipaleteilla.

Arvosana: 3/5

7. L’Oreal: Cherry my Cheri

L’Orealin viehättävän roosan sävyiset sävyt sisältävä paletti tuoksuu huumaavasti hedelmille. Kirsikka ei ole päätuoksuna, vaan paletin nimi tulee kirsikkaisista sävyistä.

Paletti sopii perusmeikkaajalle, sävyissä ei ole välttämättä niin paljon ytyä kuin kulttipaleteissa.

16 sävyä sisältävässä paletissa on niin matta- kuin kimallesävyjäkin. Valitettavasti usea sävy on melkoisen samanvärinen. Toivoisi, että ne olisi korvattu erilaisilla väreillä.

Arvosana: 3-/5

8. Kicks Marble Collection

Kicksin paletin paras puoli on sen koko. Ohut paletti on helppo sujauttaa laukkuun vaikkapa matkoja varten. Paletissa on myös hyvä peili.

Paletin värisävyt ovat myös ilahduttavan kylmän ruskeita, joka on usean lämpimän punaruskean paletin keskellä piristävä poikkeus.

Luomivärit ovat kuitenkin paletissa kovia, ja sävyjen häivytys on hankalaa. Kimallesävyistä on myöskin hankala saada luomelle näkyvää lopputulosta.

Arvosana: 2/5

Bonuspaletti:

9. Kat von D: Alchemist

Tätä palettia on hankala jaotella luomivärien tai korostusvärien jompaan kumpaan sarjaan, sillä Alchemist-paletti toimii molemmissa.

Mustan kajalin päälle levitettynä sävyt muuttuvat täysin. Pelkästään iholle käytettynä niitä voi käyttää upeasti korostuspuutereina.

Arvosana: 5/5

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?