Microblading on jo tuttu juttu – mutta tiedätkö, mitä on microshading? Yksi olennainen ero - MyStyle - Ilta-Sanomat

Microblading on jo tuttu juttu – mutta tiedätkö, mitä on microshading? Yksi olennainen ero

Julkaistu: 3.9.2018 6:31

Suositun microbladingin rinnalle on noussut toinen kulmakarvojen kestopigmentointitermi: microshading. Mitä se oikein tarkoittaa?

Ennen puhuttiin kulmakarvatatuoinneista tai kestopigmentoinnista, nykyään termi on microblading. Siinä kulmiin tehdään terällä pieniä viiltoja, joihin väri uppoaa.

Viirujen pitäisi muistuttaa oikeita kulmakarvoja, minkä ansiosta lopputulosta kehutaan luonnollisemmaksi kuin aiempia menetelmiä.

Microblading-kulmakarvoja on saanut Suomessakin jo jokusen vuoden, ja tekniikoita on kehitelty vielä pidemmälle. Byrdie-sivuston mukaan microshading on uusi vaihtoehto microbladingille.

Pehmeämpää jälkeä

Microshading-jäljen kerrotaan olevan pehmeämpi, kuin kulmat olisi meikattu terävien kynänvetojen sijaan puuterimaisella värillä.

New Beauty -sivuston mukaan microshading sopii etenkin niille, joilla on rasvainen tai herkkä iho, sekä niille, joilla on melko tuuheat mutta pientä muotoilua kaipaavat kulmakarvat.

Siinä iholle tehdään viivojen sijaan pieniä pisteitä, jotka muodostavat vaikutelman varjosta. Lopputulos kestää yhtä pitkään kuin microbladingkin, noin yhdestä kolmeen vuoteen.

Monille sopii myös microbladingin ja -shadingin yhdistelmä, jossa kulmien tekemiseen on käytetty molempia tekniikoita: kulmiin piirretään sekä karvoja että tehdään varjostusta ja liukuväriefektiä.

On olemassa myös kolmas kestokulmatermi, johon saattaa törmätä netissä: microfeathering. Glamour-sivuston mukaan se on yksi microblading-tekniikka, jonka on rekisteröinyt tavaramerkikseen julkkistenkin käyttämä amerikkalainen kulmakarva-artisti Kristie Streicher.

Siinä kulmakarvat pigmentoidaan ohuin vedoin niin, että lopputuloksesta tulee höyhenmäinen. Jälki on kevyempi ja mahdollisimman luonnollinen.

Kulmakarvoista täytetään vain ne kohdat, joissa on aukkoja. Koska käytetty terä on hyvin ohut ja väriä laitetaan ihoon vähemmän, jälki myös katoaa iholta nopeammin.

Lue myös:

6 asiaa, jotka olisin halunnut tietää ennen kulmakarvojen microbladingia

Löydä paras kulmakarvojen muoto kasvoillesi – yksi asia takaa nuorekkaammat kasvot

Haluatko tuuheammat kulmakarvat? Listasimme 6 toimivaa ratkaisua

Tässä se on: maailman helpoin ja nopein tapa meikata luonnollisen näköiset kulmakarvat

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?