MyStyle

Tältä näyttää suomalainen krapula – Darralooks on somehitti, jossa asun viimeistelee usein muovikassi

Julkaistu:

Tyylit
Krapulassakin voi olla tyylikäs. Sen todistaa kahden suomalaisen ylläpitämä Instagram-profiili.
Kesällä 2015 kahden kämppiksen ideasta syntyi Instagram-profiili Darralooks.

Tänä päivänä tiliä seuraa lähes 17 000 ihmistä, ja kuvia on yli tuhat. Ylläpitäjät, jotka haluavat tarkoituksella pysyä anonyymeinä, eivät julkaise omiaan, vaan muiden lähettämiä tyylitaltiointeja dagen efter -meiningillä.

– Baari-iltojen jälkeen kukaan ei ole hehkeimmillään henkisesti saati fyysisesti, ja tästä rupesimme joskus puhumaan darralooks-käsitteellä, toinen ylläpitäjä kertoo.

– Sana levisi pikkuhiljaa kaveripiiriimme ja lopulta ympäri Suomea.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyyAsukuvia kankkusessa

Darralooks on samalla eräänlainen kunnianosoitus ylläpitäjien nuorena ihailemalle Hel Looks -sivustolle, esittelee valikoitua helsinkiläistä katutyyliä.

Tyylikuvissa vilisevät niin Suomi-paidat, karvalakit kuin farkkurotsit ja opiskelijahaalaritkin.

Miljöitäkin on laidasta laitaan, mutta kuvia yhdistää suomalainen sielunmaisema ja se, että krapulassakin voi olla omalla, erikoisella tavallaan tyylikäs.

– Saamme viikottain useita yhteydenottoja, joten julkaisemamme kuvat menevät tiukan seulan läpi.

– Tärkeää on, että kuva on aina ikään kuin asukuva, jotta sivuston yhtenäisyys säilyy.Darralooks päässyt jopa biisin nimeen

Ylläpitäjä paljastaa, että monet ovat kritisoineet profiilia siitä, että Darralooksin kuvissa esiintyvät henkilöt eivät ole tarpeeksi krapulaisia.

– Jätämme tietoisesti julkaisematta liian rajut kuvat, eikä tavoitteenamme ei ole kannustaa ketään käyttämään alkoholia ja mässäilemään huonolla olollaan.

– Jos itse päättää alkoholia kuitenkin nauttia, on hauskaa, että Darralooks voi tarjota eräänlaista vertaistukea darrasta selviytymiseen.Darralooks ei nyt saati tulevaisuudessa aio laajentaa toimintaansa esimerkiksi kaupalliseen yhteistyöhön.

Lapasesta lähtenyt vitsi on joka tapauksessa levinnyt suureen kansansuosioon. MMSP-niminen bändi on jo tehnyt Darralooks-nimeä kantavan biisinkin.

– Olemme useasti päättäneet, että kun saamme tietyn määrän seuraajia, lopetamme Darralooksin päivittämisen. Nyt tuntuisi kurjalta hylätä projekti ja seuraajat kokonaan. Tästä on tullut eräänlainen sosiaalinen koe, ylläpitäjä sanailee.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt