MyStyle

Kulmat kuntoon! Näillä vinkeillä saat kauniit kulmakarvat

Julkaistu:

Me Naiset
Näyttävät kulmakarvat ovat tänäkin syksynä meikin a ja o.

Valitse oikea tuote

Kulmiin on tarjolla monenmoista meikkiä: puuteria, kynää, geeliä ja vahoja. Mikäs näistä nyt sopii mihinkin tarkoitukseen?

1. Puuterimaiset värit sopivat hyvin vaaleille kulmakarvoille sekä luonnollista lopputulosta halajaville. Puuteri on helppo levittää kiireessä vaikka pikkusormella tuomaan kulmiin aavistus sävyä.

2. Kynistä paras vaihtoehto löytyy melkeinpä vain kokeilemalla. Kovalla kynällä väriä tarttuu vain aavistuksen verran, ja pehmeillä kynillä saa tuntuvasti sävyä valmiiksi tuuheisiin kulmiin. Tusseilla taas voi vakaalla kädellä piirtää omien kulmien joukkoon yksittäisiä lisäkarvoja.

3. Siveltimellä levitettävät vahamaiset värit sopivat silloin, kun kulmiin haluaa kunnolla lisää kokoa ja näköä. Siveltimellä muotoillaan ensin kulmien ääriviivat, ja sisus täytetään lopuksi pienin, karvamaisin vedoin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

4. Kuituja sisältävät kulmageelit ovat pikaisten lähtöjen pelastus. Yksistään ne antavat kulmiin kevyen viimeistelyn, ja niillä voi helposti fiksata jo meikattuja kulmia päivän mittaan.

Panosta pikku apureihin

Hyvät pinsetit ovat joka euron arvoiset: tylppäkärkiset, käteen hyvin istuvat pinsetit nappaavat sitkeimmänkin hajakarvan hyppysiinsä ja nyppiminen sujuu niin kivuttomasti kuin mahdollista.

Jos levität värin siveltimellä, valitse litteä kulmakarvasivellin. Pienellä siveltimellä saa tehtyä helposti juuri omien karvojen pituisia viivoja kulmien sekaan.

Muutaman kympin sivellin kestää hyvin hoidettuna käytössä vuosia.

Ripsiharja on jokaisen kulmameikkaajan ehdoton viimeistelyväline. Kuten muukin kasvomeikki, on kulmakarvaväri hyvä häivyttää lopuksi. Harjalla väri levittyy tasaisesti ja näyttää raikkaalta.

Volyymia seerumeilla

Jos kulmia on tullut nuorena nypittyä liikaa tai niihin haluaa muuten vain lisää tuuheutta, kannattaa kokeilla kulmakarvoille tarkoitettuja kasvatusseerumeita.

Säännöllisesti käytettynä seerumeista on oikeasti hyötyä, ja muutaman kuukauden kuurinjälkeen lopputulos kestää pitkään.

Värioppia

Kaikkein luonnollisimmat kulmat syntyvät, kun värin valitsee hiusten tyvisävyn mukaan. Jos hiukset on värjätty omaa sävyä huomattavasti tummemmiksi, kannattaa väri sovittaa hiusten yleisväriin.

Perinteiseen suomalaiseen, suhteellisen vaaleaan ja punapigmenttiseen karvaan sopii parhaiten harmaaseen taittavat viileät ruskeat, kuten hiekanharmaa ja hiekanruskea.

Brunetti löytää parhaan partnerin kulmille mätsäämällä sen silmien väriin: vaaleisiin silmiin voi valita astetta tai kahta tummemman sävyn, kun taas ruskeat silmät, ruskea tukka -komboon sopii paremmin astetta vaaleampi sävy.

Jos aikaa ja intoa riittää, saa kulmiin uusia ulottuvuuksia, kun mukaan sekoittaa luomivärin tapaan kahta tai kolmea eri sävyä. Laita pohjalle vaalea pohjasävy antamaan kulmaan haluttu muoto ja päälle tummempaa sävyä ryhdikkyyttä tuomaan.

Luota ammattilaiseen

Luonnontilaisten kulmien ensimuotoilu kannattaa jättää suosiolla osaaviin käsiin. Ammattilainen näkee, minkä malliset kulmat istuvat kasvoille parhaiten eikä harhanipsaisuja pääse syntymään.

Kosmetologilla saa parhaan pohjan myös kestovärjäykselle. Ammattilaisen kädenjälkeä voi ylläpitää kotona nyppimällä hajakarvat pois pinseteillä ja tehostamalla väriä helpoilla kotivärjäystuotteilla. Geelimäiset värit eivät tarvitse hapetetta tai muita kotikemistin sekoituskikkoja, joten niiden käyttö on ihanan helppoa.

Tämän hetken trendi-ilmiö kulmissa on microblading. Siinä koulutettu ammattilainen tekee ihoon pieniä karvanmuotoisia viivoja, jotka täytetään lopuksi värillä.

Parhaimmillaan microbladingin tuloksena kulmista tulee juuri halutun tuuheat, mutta silti hämmästyttävän luonnollisen näköiset. Tekijä kannattaa valita tarkkaan: esimerkiksi Instagramia selaamalla löytää kuvia kosmetologin aiemmista töistä.

Varaudu jonottomaan: hyväksi todetuille tekijöille on usein vähintäänkin muutaman viikon odotusaika.

Sattuuko kulmakarvojen nyppiminen? 5 vinkkiä kivun vähentämiseen

Viisi kulmakarvamokaa, jotka luultavasti teet

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt