MyStyle

Kannattaako hiukset pitää auki vai kiinni nukkuessa? Asiantuntija vastaa

Julkaistu:

Kodin Kuvalehti
Jatkuva nutturalla pitäminen voi katkoa hiuksia, sanoo parturi-kampaaja Jonna Kivinen.
Yksi solmii hiukset joka ilta sykerölle, toinen avaa ne varta vasten ennen nukkumaan menoa. Kumpi on hiuksille hellävaraisempaa? Kannattaako hiukset avata vai kiinnittää yöksi?

– Se on makuasia. Jotkut haluavat, että hiukset ovat auki nukkuessa. Siitä ei ole muuta haittaa kuin se, että hiukset voivat olla aamulla takussa, sanoo parturi-kampaaja ja liikkeen esimies Jonna Kivinen The Hair -kampaamosta Hiustalosta.

Jos hiukset ovat öisin aina tiukasti kiinni, ne voivat kulua.

– Jos on oikein pitkät hiukset, neuvoisin laittamaan ne yöksi löysälle letille. Auki olevat hiukset sotkeutuvat yöllä helposti, ja nutturalla pitäminen kuluttaa hiusta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jatkuva kiinni pitäminen rasittaa hiusta mekaanisesti, ja varsinkin puolipitkät hiukset kiinnitetään usein joka kerta samasta kohtaa. Eniten hiusta rasittaa tavallisella hiuslenkillä kiinnitetty nuttura.

– Se hankaa hiusta monesta kohtaa, Kivinen sanoo.

– Letti on ihanteellinen kiinnitystapa, koska se kiinnitetään latvasta, mistä hiukset muutenkin kuluvat ja mistä niitä leikataan kampaajalla pois.

”Puhelinjohto” on hellempi

Kampauksen lisäksi ponnarilenkilläkin on väliä. Eniten hiuksia rasittaa tavallinen kumilenkki, joka on kiinnitetty metalliosalla. Se pureutuu hiuksen pintaan tiukemmin kuin donitsi tai puhelinjohtoponnari, joka jättää pieniä koloja hiuksen ja hiuslenkin väliin.

Kampaaja suosittelee, että jatkuvasti hiuksiaan kiinni pitävät vaihtelisivat kohtaa, josta hiuksensa kiinnittävät, tai pitäisivät hiuksia välillä auki.

– Huomaan, jos asiakas on pitänyt tietyssä kohdassa ponnaria tosi pitkään. Siinä kohdassa on usein paljon katkenneita hiuksia, Kivinen sanoo.

Kiinnipitämisen lisäksi hiusta rasittavat esimerkiksi lämpölaitteet, päivittäinen peseminen, värjäys, kihartaminen, ilmansaasteet, aurinko, kloorivesi ja meressä uiminen. Ilmansaasteiden ja klooriveden puhdistamiseen Kivinen suosittelee syväpuhdistavan sampoon käyttöä.

Lue myös:

Kasvaako aikuisena lyhyiksi leikatuista hiuksista enää koskaan pitkät?

Hiukset puhtaaksi ilman sampoota! Ruisjauhopesu ja muut ekokampaajan vinkit

Kuinka kauan kestää, että hiukset tottuvat pidempään pesuväliin? Asiantuntija vastaa

Leikkauta pixie cut! Tai miten olisi ombré? Katso 10 uutta, kesäistä hiustrendiä

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Donald Trump peruu delegaationsa osallistumisen Maailman talousfoorumiin
   Taloussanomat
  3. Kotimatkalla ollut Aiia, 21, puhui siskonsa kanssa puhelimessa, kun hyökkääjä iski – vaihto-oppilaan surma kuohuttaa Australiassa
   Ulkomaat
  4. Tunti sitten
  5. WSJ: Yhdysvallat harkitsee kiinalais­tuotteiden tuonti­tullien höllentämistä
   Taloussanomat
  6. Natalie ja Kerry ottivat selfien ”Paholaisen ovilla” – järkyttyivät kuvaan tallentuneesta kalpeasta hahmosta
   Viihde
  7. 2 tuntia sitten
  8. Sukeltajien poikkeuksellinen kohtaaminen valtavan valkohain kanssa tallentui kuviin – asiantuntijat kiinnittivät huomiota yhteen seikkaan
   Ulkomaat
  9. Kuvat prinssi Philipin kolaripaikalta: Suurikokoinen Land Rover rysähti tielle kyljelleen, Kia päätyi keula edellä pöpelikköön
   Kuninkaalliset
  10. Rekkaa ohittamaan lähtenyt autoilija törmäsi kolmeen vastaantulijaan Huittisissa – yksi loukkaantui vakavasti, kaksi lievästi
   Kotimaa
  11. 4 tuntia sitten
  12. Poliisi pyytää tietoja kadonneesta Jerestä – viimeisin yhteys 21-vuotiaaseen saatu joulukuussa
   Kotimaa
  13. 82-vuotias Berlusconi tulee taas – ilmoitti asettuvansa ehdolle EU-vaaleissa: ”Euroopasta puuttuu syvällistä ajattelua”
   Ulkomaat
  14. IS-raati arvioi puoluejohtajien esiintymisen – näin he pärjäsivät: ”Ei viinejä kauppoihin, koska täällä vedetään lähinnä lärvejä”
   Kotimaa
  15. Näytä lisää