MyStyle

10 syytä, miksi ohuita ja hentoja hiuksiaan kannattaa rakastaa

Julkaistu:

Me Naiset
Ohuet hiukset säästävät sekä kantajansa aikaa että rahaa.
Ohuet ja hennot. Näin kuvaillaan usein suomalaisten hiuksia.

Jos on syntynyt ohuthiuksisena, tilanne ei yleensä parane; päinvastoin, hiustenlähtö yllättää jossain vaiheessa elämää kaikki. Päästä voi irrota 200 hiusta päivässä, eikä siitä tarvitse huolestua.

Joskus runsaampia hiustenlähtöjä aiheuttavat erilaiset sairaudet, stressi tai jopa huolimattomasti tehdyt hiuskäsittelyt.

Oletko sinä kärsinyt hiustenlähdöstä vai tuskailetko muuten ohuiden hiusten kanssa? Listasimme kymmenen syytä, miksi jokaisen ohuthiuksisen kannattaa ylistää karvojaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

1. Hiustuotteita kuluu vähemmän

Mitä ohuemmat hiukset, sitä vähemmän kuluu sampoota ja hoitoainetta. Paksuhiuksiset saavat ostaa uudet tuotteet kuukausittain, kun taas ohuthiuksinen voi pärjätä muutamakin kuukauden samoilla pesutuotteilla.

2. Peseminen on nopeampaa

Pesu on myös jouhevampaa, kun sampoota ei tarvitse hieroa päähän paksun hiuskerroksen läpi. Myös hoitoaineen saa levitettyä nopeammin.

3. Hiukset saa kuiviksi hetkessä

Ja hiusten föönäys, se vasta nopeaa onkin silloin, kun on ohuet hiukset. Jotkut eivät käytä fööniä lainkaan, sillä ohuet hiukset kuivuvat niin kätevästi luonnostaankin.

4. Pankkitili kiittää

Hiusöljy, kuumasuoja ja muut muotoilu- sekä hoitotuotteet tulevat halvemmaksi, sillä ohuthiuksinen tarvitsee niitä paljon vähemmän kuin paksuhiuksinen kollegansa.

5. Kampausten tekeminen onnistuu nopeasti

Kadehditko sinäkin joskus paksuhiuksisten ystäviesi näyttäviä kampauksia? Onneksi nykyään voi ohuthiuksinenkin saada muhkean nutturan muun muassa hiusvalkkien avulla. Ja mikä parasta: hiusten kihartaminen ja letittäminen sekä muut kampaukset vaativat myös vähemmän aikaa ohuthiuksisilta.

6. Otsahiukset pysyvät ilmavina pidempään

Koko pään rasvoittuminen saattaa olla ohuthiuksisille tiukempi paikka, sillä se näkyy hiuksissa helpommin kuin paksuhiuksisilla. Mutta otsatukan laittaminen noudattaa toisia sääntöjä.

Varsinkin otsatukkaiset tietävät, kuinka ärsyttävää on hiusten rasvoittuminen ja kuinka se pilaa helposti lookin. Paksut etuhiukset imevät helposti hikeä ja rasvaa ja muuttuvat raskaiksi viimeistään loppupäivästä, kun taas ohuempihiuksisilla otsatukka pysyy ilmavampana ja kevyempänä, vaikka se rasvoittuisikin. Ja muotoilutuotteet pitävät ohuet otsahiukset siistinä kauemmin.

7. Hikoillessa ei tule supertukala olo

Hellepäivinä ja jumppatunneilla ohuet hiukset ovat suorastaan pelastus! Päänahka hengittää helpommin; ohuet hikiset hiukset eivät myöskään tunnu niin painavilta kuin paksut.

8. Kiharat pysyvät yleensä kauemmin

Kun ohuisiin hiuksiin laittaa kiharoita tai laineita, ne pysyvät kuosissaan paljon pidempään. Paksussa, raskaassa tukassa kiharat latistuvat usein nopeammin.

9. Yöunien jälkeen tuntuu luksukselta

Nukkumisen jälkeen ohuet hiukset eivät ole koskaan niin pörrössä, eikä niiden laittamiseen mene aamulla turhaa aikaa.

10. Hatut nyt vain näyttävät paremmilta ohuthiuksisella

Totuus on se, että paksut hiukset menevät helpommin littanaksi hattujen alla. Paksut, karheat hiukset myös nostavat helposti pipoa ja muita lakkeja tyhmännäköisesti ylöspäin. Mutta eipä ole tätä ongelmaa, kun on ohuet hiukset – jotka ovat yleensä myös pehmeämmät ja sileämmät kuin paksut hiukset!

Lue myös:

Unohda ohuiden hiusten ongelmat! Asiantuntija neuvoo parhaat leikkaukset hennolle tukalle

Harkitsetko otsatukkaa? Tässä parhaat mallit eri kasvonmuodoille

Tympiikö tukka? 9 ideaa hiusmuutokseen

Messy bun on kesän juhlakampaushitti – ohjeet, joiden avulla onnistut

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt