Tuntuvatko hiukset aina likaisilta? Tarkista, ettet sorru näihin 7 huonoon tapaan - MyStyle - Ilta-Sanomat

Tuntuvatko hiukset aina likaisilta? Tarkista, ettet sorru näihin 7 huonoon tapaan

Julkaistu: 22.8.2018 6:32

Ratkaisu aina likaisilta näyttäviin hiuksiin löytyy todennäköisesti tavoista, joilla kuontaloasi käsittelet.

Taas tukka näyttää likaiselta, vaikka sen on pessyt viimeksi aamulla. Hiuksien rasvoittuminen on ärsyttävä vaiva, ja kuivasampoon päivittäinen läträäminen alkaa pidemmän päälle tympiä.

Ehkä sampootakin on tullut vaihdettua, eikä sekään auta. Hiusten rasvoittumisen syynä voi kuitenkin olla paljon muutakin kuin huono sampoo.

Ainakin nämä seitsemän asiaa kannattaa ottaa huomioon, jos tuntuu, että tukka näyttää koko ajan likaiselta:

1. Kosketteletko hiuksiasi?

Tuleeko hermostuttaessa harottua hiuksia, tai tarvitsetko muuten vain käsille tekemistä?

Kun hiuksia koskee toistuvasti, päätyy niihin käsistä likaa ja rasvaa. Ja sehän tietenkin tarkoittaa likaisen näköisiä hiuksia.

2. Miten ja kuinka usein peset?

Mitä useammin hiukset pesee, sitä puhtaampina ne pysyvät, eikös niin? Ei ihan.

Jos tukan pesee päivittäin, huuhtoo sampoo toistuvalla syötöllä päänahasta pois sen omia luonnollisia öljyjä. Silloin päänahka myös alkaa tuottaa ylimääräistä, ja lopputuloksen voi arvata. Alkuun hiusten pesemisen harventaminen voi tuntua vaikealta, mutta se kannattaa.

Myös hiusten pesutavalla voi olla väliä. Hiukset kannattaisi pestä pää alaspäin, jotta ne varmasti puhdistuvat kunnolla.

3. Läträätkö hoitoaineella?

Hoitoainetta tulee helposti levitettyä koko tukkaan, vaikka oikeasti sitä ei tarvita muualla kuin latvoissa. Myös hoitoaineen pesemisessä kannattaa olla tarkkana. Jos ainetta jää tukkaan, eivät hiukset varmasti näytä kovin puhtaalta.

Tukasta voi tulla rasvaisen näköinen myös sen takia, että hoitoaine on omalle hiustyypille liian raskas. Jos hiuksissa ei ole lainkaan ilmavuutta hoitoaineen jäljiltä, ne näyttävät herkästi lättäniltä ja likaisilta.

4. Harjaatko hiuksia ahkerasti?

Takut on tietenkin hyvä selvittää tukasta, mutta siihen harjaaminen kannattaa jättää. Hiusten harjaus nimittäin saa päänahan öljyntuotannon heräämään eloon, ja äkkiä putipuhdas tukka onkin taas rasvainen.

5. Onko hiusharjasi lähmäpesäke?

Milloin viimeksi putsasit hiusharjasi? Niinpä. Se kuuluu harvemmalla jokapäiväiseen rutiiniin, mikä voi osaltaan aiheuttaa tukan likaisuutta.

Hiusharjaan kerääntyy ajan mittaan rasvaa, muotoilutuotteiden jäämiä ja pölyä. Hiusten poistamisella pääsee jo alkuun, mutta harja kannattaa myös pestä kunnolla aina silloin tällöin.

6. Mitä muotoilutuotteita käytät?

Muotoilutuotteella on väliä! Monissa tuotteissa on hyvät kuvailut siitä, mille hiustyypille ne sopivat parhaiten, ja oma tuote kannattaakin valita sen mukaan.

Esimerkiksi kiiltoa ja kosteutta lupaavia tuotteita kannattaa välttää. Ne eivät ole hiusten rasvoittumisesta kärsivien ykkösvalintoja.

7. Jämähtivätkö muotoilutuotejäämät tukkaan?

Jos muotoilutuotteita käyttää paljon, niiden jäämiä saattaa alkaa kerääntyä hiuksiin vaikka tukan pesisi hyvin. Monissa muotoilutuotteissa on esimerkiksi silikonia, mikä tekee toki tukasta sileän, mutta kerääntyy hiljalleen vaivaksi.

Paljon erilaisia hiustuotteita käyttävien kannattaa käyttää aina silloin tällöin syväpuhdistavaa sampoota. Se auttaa tuotejäämien poistamisessa.

Lue myös:

Rasvaisten hiusten pelastus: 6 kampausta, jotka piilottavat likaisuuden

Sampookikka, jonka avulla voit pestä hiukset entistä harvemmin

Näpit irti! Kasvoissa on yksi kohta, josta ei saisi puristaa finniä

Anna kasvaa! 9 todistetta siitä, että tyvikasvu saa vaaleat hiukset näyttämään käsittämättömän hyvältä

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?