MyStyle

Hyvästi, päänahan kutina! Nämä täsmätuotteet helpottavat hikoilusta ja auringosta ärsyyntynyttä hiuspohjaa

Julkaistu:

Me Naiset
Usein huomio kiinnittyy niin kovasti hiusten hoitamiseen, että päänahan hyvinvointi unohtuu. Hikoilu, uiminen ja aurinko voivat ärsyttää hiuspohjaa.
Myös hiuspohjan iho kaipaa hoitoa. Iho voi olla joko herkästi rasvoittuva tai kuiva. Hiuspohjan tali ärsyttää ihoa ja voi aiheuttaa ihottumaa, kutinaa ja punoitusta. Jos päänahka on rutikuiva, se voi hilsehtiä ja kutista.

Oireita voi alkuun yrittää hoitaa oikeanlaisella sampoolla sekä hiuspohjan hoitonesteillä ja -öljyillä. Hiuspohjan rasvoittumisen voi helposti arvioida hiuksia tarkastelemalla. Jos ne ovat raskaat ja kiiltävät, hiuspohjalla on taipumus rasvoittua. Myös rasvoittuva hiuspohja voi hilseillä! Mikäli hiukset pysyvät kuohkeina pitkään, hiuspohja on todennäköisesti kuiva.

Hiuspohjassa voi toki olla myös ihotauteja, kuten psoriasis, pälvikalju ja karvatuppitulehdus, tai se voi olla allergisoitunut hiusväreille. Myös täit aiheuttavat kutinaa.

Kannattaa hakeutua lääkärin pakeille, jos hiuspohja on niin ärtynyt tai kutiava, että sitä tulee raavittua. Ihotautilääkäri voi auttaa myös silloin, kun hilsettä leijailee vaatteille hoitoyrityksistä huolimatta. Myös äkkinäinen kaljuuntuminen kannattaa tarkistuttaa lääkärillä, koska jotkut kaljuuntumista aiheuttavat ihotaudit ovat arpeuttavia ja kaljuuntuminen peruuttamatonta.


Kokeile näitä tuotteita:
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Wella System Professional Clear Scalp Shampeeling kuorii entsymaattisesti ja kiteettömästi sekä pesee hellästi. Se sopii niin kuivuudesta kuin muistakin syistä johtuvan hilseilyn hoitoon, 26,90 €.

Keune Care Sun Shield Oil Huile -hiusöljy sisältää uv-suojan. Suihki sitä etenkin jakauksen kohdalle, jotta hiuspohja ei pääse palamaan auringossa, 21,90 €.

Schwarzkopf Oil Ultime Rose Finishing Oil for stressed hair and scalp -hoitoöljy rauhoittaa päänahkaa ja hiuksia, 22,90 €.

Oriflame HairX Advanced Care Activator Fortifying Scalp Tonic -hoitoneste suihkutetaan hiuspohjaan, jossa se lisää ihon mikroverenkiertoa, 14 €.

Maria Nila Head & Hair Masque -naamio levitetään hiuksiin ja hiuspohjaan rauhoittamaan kutiavaa ihoa, 29,70 €

Lue lisää

Hiuspannat tekevät paluun! Näin käytät pantaa tyylikkäästi

Jotain muuta kuin maantietä? 8 parasta sävyideaa ruskealle tukalle

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt