MyStyle

Näitä asioita farkkujen ostajat kysyvät myyjiltä eniten – malli, joka sopii lähes kaikille

Julkaistu:

Farkut
Farkut ovat aina yhtä in, joten niiden ostamiseen kannattaa satsata – etenkin aikaa.
Hiljalleen hiipivä syksy merkitsee myös sitä, että viimeisenkin lomailijan on lopulta pakko heittää hellemekko kaapin perukoille. Sen sijaan on sonnustauduttava pitkiin pöksyihin, kuten suomalaisten suuresti suosimiin farkkuihin.

Vaan auta armias sitä ahdinkoa, jos mitään sopivia ei siellä kaapissa olekaan. Pitääkö raahautua farkkukaupoille?

Nykäise myyjää rohkeasti hihasta

Henriikka Kemppainen Stockmannin naisten muodista suosittelee miettimään jo ennen kauppaan astelemista, millaisia housuja on etsimässä.

– Mieti, kiinnostaako sinua skinny-malli, suorat vai mahdollisesti rennommat mom fit -tyyppiset farkut. Vyötärön korkeus kannattaa myös huomioida, Kemppainen ohjeistaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kuten moni tietääkin, on farkuissa yleensä ilmoitettu sekä vyötärön että pituuden tuumakoko erikseen.

Esimerkiksi 27-tuumainen vyötärö vastaa noin S-vaatekokoa, mutta tuumakokojen välillä on runsaasti eroja mallien, valmistajien ja materiaalien suhteen.

– Oikean koon löytäminen vaatiikin aina sovittamista. Farkkujen ostoon ja sovittamiseen kannattaa varata hyvin aikaa, jotta se täydellisesti istuva farkkumalli löytyy, Kemppainen korostaa.

– Myyjän rooli on tässä tärkeää, jolloin hän pystyy kartoittamaan mallit jotka imartelevat juuri tiettyä vartalomallia.


Malli, joka sopii kaikille

Tyypillinen tilanne farkkujen kanssa lienee monelle meistä se, ettei vain istu, puristaa, näyttää huonolta.

Voiko olla niin, että onkin sellainen kroppa, jota ei farkkuihin mene? Kemppaisen mukaan ei: kaikille vartalotyypeille löytyy jotakin.

– Paljon on esimerkiksi cropped-lahkeita, reiden kohdalle tilaa jättäviä skinny-farkkuja sekä lantiota imartelevia ja muotoilevia malleja, hän mainitsee.

Hyvin yleistä on myös mallin muokkaaminen juuri itselle sopivaksi ompelupalvelujen avulla tai itse.

– Korkeahko vyötärö, hieman tilaa lahkeeseen jättävä farkku sopii hyvin usealle. Jämäkkä farkku, joka sisältää hyvin puuvillaa, on siistiä materiaalia, ja täysimittainen lahje tekee housuista käytännölliset ja pitkäaikaiset.

Miten farkkujen värin saa pysymään?

Kemppainen kertoo, että useimmiten asiakkaat kyselevät juuri farkkujen hoidosta, kuten siitä, miten mustan värin saa pysymään farkuissa sekä siitä, kuinka paljon housut antavat periksi käytössä.

– Tärkeää farkkujen kulumisen kannalta on, että niitä pestään mahdollisimman harvoin, vain silloin kun sille on oikeasti tarvetta.

– Huuhteluaineita ei kannata käyttää, ja mustan värin pysymisen kannalta on tärkeää käyttää mustille vaatteille tarkoitettua, nestemäistä pesuainetta. Myös pesun mekaniikka kannattaa pitää mahdollisimman hellävaraisena.

Farkuista tulee valita suhteellisen napakka koko silloin, kun materiaalissa on mukana elastaania ja mahdollisesti polyesteriä tai viskoosia.

Farkku löystyy sitä vähemmän mitä enemmän puuvillan pitoisuus kasvaa, ja oikeastaan 100 prosenttia puuvillaa oleva farkku enemmänkin vain pehmenee käytössä.


Järkevä sijoitus

Kemppainen kertoo itse suosivansa farkkujen ostamisessa pitkäaikaista kestävyyttä.

– Myös se, että housut ovat mallinsa ja värinsä puolesta helposti yhdistettävissä muihin asuihin, on tärkeää.

Housukaupoille raahautuminen ja hyviin farkkuihin satsaaminen siis kannattaa. Farkut ovat helppo ja aina muodissa oleva vaatekappale, ja ne kestävät parhaillaan käytössä jopa useita vuosia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt