MyStyle

Miten saada tuuheammat kulmakarvat? Listasimme 6 toimivaa ratkaisua

Julkaistu:

Me Naiset
Värjäystä, pitkäkestoista pigmentointia, kasvatustalkoita... vaihtoehtoja on monia kulmakarvojen muokkaamiseen!
Mitä tuuheammat kulmakarvat, sitä trendikkäämmät – tämähän tiedetään jo.

Moni tuuheakulmakarvainen on jo useamman vuoden ajan pinnalla pysyneestä trendistä innoissaan. Tarkoittaahan se sitä, ettei kulmakarvoja tarvitse nyppiä joka toinen päivä.

Toiset kuitenkin vain unelmoivat paksuista kulmista. Jos nuorempana nyppi kulmakarvoja liikaa, ne eivät välttämättä kasva enää normaaliin tapaan takaisin.

Onneksi tuuheat kulmakarvat voi kuitenkin saada muutamallakin eri tavalla. Kokosimme yhteen 6 vaihtoehtoa:
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

1. Meikkaus

Kulmakarvojen piirtäminen meikin avulla on ehkäpä yksinkertaisin ja turvallisin tapa paksumpien kulmakarvojen saamiseksi. Mutta mikä on paras tapa meikata kulmat tuuheiksi?

Tavallisesti homma hoituu piirtämällä kulmakynällä omien kulmakarvojen sekaan lisää viivoja. Jos se ei onnistu, ja kulmista tulee epäluonnollisen näköiset, voi kokeilla myös simppelimpää kikkaa. Kun kulmakarvat harjaa kulmageelin avulla ylöspäin, tulee kulmista nopeasti tuuhean näköiset.

Lue lisää: IS:n kauneustoimittaja testasi kulmakarvatrendiä – kalliin geelin sijaan karvoihin suditaan tavallista saippuaa!

Vaikka meikkaaminen tarkoittaa myös vaivaa, se on kulmien tuuheuttamiskeinoista sieltä halvimmasta päästä. Esimerkiksi kulmakyniä ja -geelejä saa halvimmillaan muutamalla eurolla, ja yksi tuote kestää helposti kuukausia päivittäisessäkin käytössä.

2. Kulmakarvojen pidennykset

Ripsienpidennykset ovat monelle tuttu juttu. Mutta tiesitkö, että myös kulmakarvoja voi pidentää? Kulmakarvapidennyksessä omien kulmakarvojen sekaan liimataan lisää karvoja. Niiden avulla kulmista muotoillaan tuuheammat ja paksummat.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pidennyksissä on kuitenkin yksi huono puoli. Ne eivät kestä kovinkaan kauaa. Kantajastaan riippuen liimatut karvat pysyvät paikoillaan vain päiviä ja parhaimmillaankin vain muutaman viikon. Pidennykset kannattaa siis säästä esimerkiksi erityistilaisuuksiin.

Siihen kannustaa myös hinta, joka voi kirpaista. Halvimmillaan kulmakarvojen pidennyksen voi saada noin 50 eurolla, mutta hinta voi nousta myös yli 100 euroon.

3. Kulmakarvojen värjäys

Jo pelkällä värillä voi saada aikaan illuusion paksummista kulmista. Värjäys toimii erityisesti niillä, joiden karvat ovat hyvin vaaleat. Tummat kulmakarvat näkyvät paremmin ja kulmat näyttävät samalla tuuheammilta, vaikka karvoja ei olisi sen enempää.

Värjäyksen voi teetättää joko ammattilaisella tai ihan vain kotona. Kotivärjäyksessä kannattaa kuitenkin olla tarkkana. Väriksi kannattaa valita ensin suhteellisen vaalea vaihtoehto, jotta karvoista ei tule vahingossa liian tummia. Sotkut voi puolestaan välttää esimerkiksi levittämällä vaseliinia kulmien ympärille ennen värjäystä.

Kaupasta kulmavärin saa kotikäyttöön noin kymmenenllä eurolla, ja ammattilainen tekee värjäyksen noin 20–30 eurolla.

Hanki aina kulmakarvoille tarkoitettu väri. Älä käytä esimerkiksi hiusväriä.

4. Kestopigmentointi

Jos kulmien värin haluaa oikeasti kestävän, kestopigmentointi voi olla värjäystä parempi vaihtoehto. Erittäin kestävässä värjäyksessä on kuitenkin aina riskinsä. Jos lopputuloksesta ei tykkääkkään, väristä on vaikea päästä eroon.

Kestopigmentointoinnissa on kyse lähes samasta asiasta kuin microbladingissä. Kummassakin kulmat tehdään niin sanotun kevyttautoinnin avulla. Kestopigmentoinnissa tulos on kuitenkin pidempiaikaisempi, ja väri psyyy kulmissa jopa vuosia.

Ihan missä tahansa kestopigmentointia ei kannata teettää. Tee taustatutkimusta eri paikoista, joista kestopigmentointeja saa. Kun homman hoitaa ammattilainen, ei tarvitse pelätä kulmakarvakatastrofeja.

Kestopigmentoinnin pieleen meneminen tuntuisi pahalta myös lompakossa. Operaatio voi maksaa jopa 400 euroa.

5. Microblading

Kestopigmentoinnin tuoreempi versio microblading tekee kulmista paksun ja huolitellun näköiset. Tekniikassa kulmakarvojen sekaan piirretään ohuita viivoja, jotka saavat kulmat näyttämään tuuheammilta.

Lue lisää: Toimittaja testasi ihoon viilletyt kulmakarvat – näin tehdään microblading

Myös microbladingia suunnitellessa kannattaa olla varovainen. Tekniikan avulla kulmakarvojen sekaan piirretyt viivat voivat pysyä monia kuukausia. Jos microblading epäonnistuu, väristä voi tulla huono tai iho saattaa arpeutua väärällä tavalla.

Myöskään microblading ei ole halpaa huvia, vaan ensimmäinen operaatio voi maksaa noin 200–300 euroa. Microblading vaatii myös toisen käsittelykerran muutaman kuukauden päästä ensimmäisestä, mikä voi maksaa reippaastikin yli 100 euroa.

6. Kasvatustalkoot

Jos päivittäinen meikkaaminen tai erilaiset pigmentoinnit eivät nappaa, aina voi yrittää kasvattaa kulmakarvoista paksummat ja pidemmät. Tuuheampien kulmakarvojen kasvattamisen avuksi on erilaisia seerumeita, ja esimerkiksi teepuuöljy saattaa auttaa karvojen kasvattamisessa.

Paras tapa tuuheuttaa kulmia voi olla oikeanlainen nyppiminen. Tärkeintä on välttää kulmien liiallista nyppimistä ja hoitaa hajakarvojen poisto suhteellisen huonossa valossa. Karvoja tulee nypittyä usein liikaa, jos valaistus on todella kirkas.

Kasvatustalkoissa on kuitenkin se hyvä puoli, että siitä ei tarvitse välttämättä maksaa yhtään mitään!

Lue myös:

6 asiaa, jotka olisin halunnut tietää ennen kulmakarvojen microbladingia

Testasimme: näin erilaiset kulmakarvat muuttavat ulkonäköä

Tässä se on: maailman helpoin ja nopein tapa meikata luonnollisen näköiset kulmakarvat

Löydä paras kulmakarvojen muoto kasvoillesi – yksi asia takaa nuorekkaammat kasvot

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt