Kuivashampoo voi pelastaa huonon hiuspäivän – mutta uskaltaako sitä käyttää joka päivä? - MyStyle - Ilta-Sanomat

Kuivashampoo voi pelastaa huonon hiuspäivän – mutta uskaltaako sitä käyttää joka päivä?

Julkaistu: 12.8.2018 8:11

Kuivashampoo sopii kaikille hiuslaaduille, kunhan muistaa puhdistaa hiuspohjan säännöllisesti, sanoo ammattilainen.

Kun meneillään ei todellakaan ole se paras hiuspäivä, kuivashampoo voi pelastaa tilanteen. Pari suihkausta, ja rasvaiset hiukset ovat ihanan puhtaan tuntuiset.

– Monilla meillä suomalaisilla on hentoinen hius. Kuivashampoolla sen saa paksun näköiseksi, kampaaja Taru Stenberg TS-Salongista kertoo.

Kuulostaa hyvältä! Kuivashampoon idea on yksinkertainen: hiukseen suihkutetaan puuterimaista ainetta, esimerkiksi tärkkelystä, joka imee hiuksesta rasvan.

– Aikoinaan samaan käytettiin perunajauhoja ja talkkia, Stenberg lisää.

Välillä pitää pestä kunnolla

Joskus kuulee neuvoja, ettei kuivashampoota kannattaisi käyttää montaa päivää peräkkäin pesemättä hiuksia välissä. Stenbergin mukaan kuivashampoota voi käyttää huoletta niin pitkään, kun hiukset eivät itsestä tunnu tunkkaisilta. Tälle on kuitenkin yksi tärkeä ehto.

– On hirveän tärkeää, että hiukset pesee syväpesushampoolla joka viikko. Muuten lika kertyy hiuspohjaan.

Syväpesu poistaa päänahkaan kertyneen lian. Tavallinen shampoo ei puhdista hiuspohjaa yhtä tehokkaasti, jolloin lika jää päänahkaan ja pää voi alkaa kutista.

– Pahimmassa tapauksessa lika ja kuivashampoon jäänteet voivat tukkia hiustuppia, Taru Stenberg sanoo.

Hänen kokemuksensa mukaan se voi aiheuttaa jopa hiusten lähtöä.

Jos kuivashampoota käyttää jatkuvasti useita kertoja viikossa, syväpesu pitäisikin tehdä huolellisesti ja vähintään kerran viikossa. Stenberg kehottaa levittämään syväpesushampoon hiuksiin kaksi kertaa, jotta hiuspohjaan kertynyt lika varmasti irtoaa.

Tummille hiuksille on omat shampoot

Jos päänahassa on ihottumaa tai itsellä on jokin ihosairaus, kuten psoriasis, Stenberg ei suosittele kuivashampoota lainkaan.

– Silloin ei tietenkään kannata käyttää, niin kuin ei pitäisi käyttää muitakaan tuotteita ennen kuin ihottuma on rauhoittunut ja on kokonaan poissa.

Hiuslaadulla ei sen sijaan ole väliä. Stenbergin mukaan kuivashampoo sopii kaikenlaatuisille hiuksille.

Tummahiuksista saattaa arveluttaa kuivashampoon valkoinen väri, koska sitä ei pestä pois vaan aineen pitäisi kokonaan hävitä hiuksiin. Valkoinen kuivashampoo saattaa todellakin näkyä varsinkin tummien hiusten seasta.

Tummille hiuksille on kuitenkin nykyisin omat shampoonsa.

– Yleensähän kuivashampoot ovat valkoisia, mutta markkinoilla on tuotteita, jotka on tarkoitettu värjätyille hiuksille ja jotka myös pitävät kiillon hyvänä.

Minkä ostan ja miten käytän?

Jos kuivashampoota käyttää usein, Taru Stenberg kehottaa panostamaan laatuun.

– Silloin ei ehkä kannata valita ihan halvimmasta päästä, vaikka sielläkin on hyviä tuotteita.

– Suosittelen valitsemaan dermatologisesti testattuja tuotteita. Sellaiset kuivashampoot, joissa on riisipuuteria, ovat mielestäni olleet todella hyviä.

Shampoon käyttötapa puolestaan riippuu paljon siitä, millaisen lopputuloksen haluaa. Jos havittelee rennon boheemia, löysää kampausta, Taru Stenberg suosittelee olemaan kuivashampoonkin kanssa rento.

– Silloin suihkutan shampoota noin 30 sentin päästä vähän joka puolille hiuksia ja jätän hiukset harjaamatta. Käsillä haron pahimmat jäämät pois, ja sitten kiepautan hiuksiin löysän nutturan.

Jos lopputuloksesta haluaa sileämmän, Stenberg kehottaa tarttumaan harjaan.

– Silloin kuivashampoota voi suihkuttaa enemmän päänahkaan. Sitten kunnon vahva harjaus, ja hiuksesta tulee kaunis ja siisti.

Lue myös:

Kuinka kauan kestää, että hiukset tottuvat pidempään pesuväliin? Asiantuntija vastaa

Hiukset puhtaaksi ilman shampoota! Ruisjauhopesu ja muut ekokampaajan vinkit

Kuivat, katkeilevat, elottomat? Tutkija: Stressi saa hiukset menemään kramppiin

Iik, tukka katoaa – vaihdevuodetko syynä? 10 kysymystä hiustenlähdöstä

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?